Přítel má vysoké dluhy!

Anonymní
27.2.12 22:10

přítel má vysoké dluhy!!!

Zdravím,dnes jsem se dozvěděla,že přítel má dluh ve výši 450 000kč!!Dluh je z doby,kdy jsme se ještě neznali,ale nyní je vymáhán exekučně,zastavili mu už i plat-díky tomu jsem to zjistila.Nyní máme malou dcerku-o to je ta situace těžší…Peněz máme už tak málo,nevím co dál-mám chuť ho kopnout někam a poslat ho tam odkud přišel..Jeho matka si žije solidně,ale odmítá nám pomoct,přitom si nedávno koupila nové auto za půl milionu a její přítel je taky pěkně zazobanej,jenže to zas ona že mu o peníze nebude říkat už z principu..Jeho matku jsem nikdy neměla ráda a teď mě jen utvrdila v tom,jaká je mrcha :pocitac: Přítel je ze svojí mámy celej potentovanej,když jsem mu řekla,že jí musí natvrdo říct,že sme prostě v pr… a jiné řešení není,tak jestli by laskavě nemohla překousnout tu svojí ješitnost nebo co to je a pomoct mu,tak ještě jsem ta špatná já. :roll: Opakuji,že ten dluh si přítel nadělal dávno předtím,než jsme se poznali a dodnes mi o tom neřekl,kdybych to věděla,asi bych s nim vážný vztah ani nezačínala-natož mít s někým takovým dítě…Prosím poraďte jak to řešit???Děkuji a omlouvám se za anonymitu,ale...... :oops:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
marra
27.2.12 22:18

:roll: tak matinka dluhy nenasekala ne?jen at se pritel snazi,kazdy sveho stesti strujce.

• Citovat
  • Upravit
565
27.2.12 22:18

Nezlob se na me, ale jeho matka snad neni povinna resit jeho pruser, natoz pak jeji pritel, kterej s tvym pritelem nema lautr nic spolecnyho, takze nazyvat tchyni mrchou opravdu neni na miste! Samozrejme za ni muze jit a slusne ji zkusit o pomoc pozadat, ale ani tak neni povinna jako rodic mu pomoct, je snad dospelej a tn pruser si udelal sam.....pokud dostal uz exekuci na plat, tak to asi dlouho neresil, zkusila bych se domluvit s exekutorem na nejakem splatkovem kalendari, ale nejsem si uplne jista, zda to vubec jde, kdyz ma exekuci na plat uz, s tim, ze tedy vychovavate male dite, ale i tak jsou nuceni nechat vam pouze zivotni minimum, nic jineho me nenpada

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
27.2.12 22:20

no mate spolu ditko, co na to rict?je hloupe, ze ti o tom nerekl, pises pritel, takze s dluhy sis ho nevzala…ma sanci to nejak splacet a pokud by mu mohla matka pomoct, tak proc odmita za ni jit? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
27.2.12 22:22

ty jsi ale vtipná… zjistíš, že člověk, se kterým máš dítě, dluží pořádnej balík, na krku má exekuci a ty nadáváš na jeho matku, že to nezaplatí :?: proč by jako měla?
v prvé řadě si uspořádejte domácnost tak, aby až přijde exekuce, ti neodnesli všechen nábytek. pak donuť toho svýho, aby to začal nějak řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
27.2.12 22:23

Proč by za něho měla platit dluh maminka?Proč je mrcha že to nezaplatí? :nevim:

No asi se bude muset chlapec hodně otáčet a né plakat u maminky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1304
27.2.12 22:23

Ahojda tak na jednu stranu Tě chápu, že máš starost kvůli holčičce a jak ji uživíte…tomu moc moc rozumím.
Na druhou stranu si ale myslím, že není povinnost matky tahat příteli trn z paty - on je dospělej, svéprávnej, dluhy nadělal za plnýho vědomí … čili by se měl postarat sám .. pokud bude chtít babička pomoct, je to její dobrá vůle, nikoliv povinnost ! Proto teda není mrcha, to možná trochu přeháníš mi přijde, uvědom si, že od ní očekáváš skoro půl milionu - takže možná trocha úcty atd by neškodilo.. .. Jak říkám přítel je dospělej, měl by umět řešit své problémy sám jako chlap. Neměla bys očekávat, že vám někdo pomůže - může ale nemusí …
Zkus s babičkou promluvit Ty .. třeba by vám poskytla nějakou částku měsíčně na potřeby malé … to by mohla … ale že nechce zaplatit téměř půl mega ..no .. taky ji docela chápu ..
Mimochodem - jaká to byla investce, že má přítel takovej dluh ? Aspon bydlení nebo něco zásadního ??? nebo ty peníze jen tak někde rozházel ? To bych třeba já osobně taky - být babičkou uvážila kdybych se rozhodovala zda pomoct nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.2.12 22:25

No jo,ale tak mi nebudeme mít ani na jídlo,když zaplatíme nájem a jeho matka si bude kupovat auta a jezdit válet šunky k moři a kdoví co všechno???Přijde mi to nefér-ona o těch dluhách věděla,já ne!!!!Proč bych to měla odnášet já s malou??Je to její syn,asi ho nevychovala dost dobře když je takhle nezodpovědnej,tak proč mám ty sra*ky vyžírat já???Pro nás je to neřešitelné.Opravdu už přemýšlím,že ho pošlu pěkně s ranečkem za ,,maminkou´´ ať si to vyžere taky ona!!A ještě by mě zajímalo,jestli by nebylo lepší vymazat ho jako otce na matrice z rodného listu,aby potom ještě malá neměla problémy jako jeho dcera,protože kdoví kolik si těch dluhů ještě nasekal..tvrdí že už o ničem neví,ale nevěřím mu už…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.2.12 22:26
Sisulík píše:
Ahojda tak na jednu stranu Tě chápu, že máš starost kvůli holčičce a jak ji uživíte…tomu moc moc rozumím.
Na druhou stranu si ale myslím, že není povinnost matky tahat příteli trn z paty - on je dospělej, svéprávnej, dluhy nadělal za plnýho vědomí … čili by se měl postarat sám .. pokud bude chtít babička pomoct, je to její dobrá vůle, nikoliv povinnost ! Proto teda není mrcha, to možná trochu přeháníš mi přijde, uvědom si, že od ní očekáváš skoro půl milionu - takže možná trocha úcty atd by neškodilo.. .. Jak říkám přítel je dospělej, měl by umět řešit své problémy sám jako chlap. Neměla bys očekávat, že vám někdo pomůže - může ale nemusí …
Zkus s babičkou promluvit Ty .. třeba by vám poskytla nějakou částku měsíčně na potřeby malé … to by mohla … ale že nechce zaplatit téměř půl mega ..no .. taky ji docela chápu ..
Mimochodem - jaká to byla investce, že má přítel takovej dluh ? Aspon bydlení nebo něco zásadního ??? nebo ty peníze jen tak někde rozházel ? To bych třeba já osobně taky - být babičkou uvážila kdybych se rozhodovala zda pomoct nebo ne.

Ty peníze jen tak rozházel :,( debil!!!!!!!!!

• Citovat
  • Upravit
6283
27.2.12 22:28

Otce nejde vymazat na matrice z rodného listu.

Myslím si, že jsi k jeho mamince zbytečně tvrdá. Dluhy nejsou její, tudíž si může válet šunky u moře jak se jí zlíbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1304
27.2.12 22:28

Anonymko … za svý prachy se může každej válet kde se mu jen zlíbí a Tobě do toho vážně nic není, a že je Tvůj chlap nemá - no za to nikdo nemůže přece..A nefér je přítel, že Ti to neřekl .. jeho mámě do vašeho vztahu taky nic není .. proč by mělo být ..on je dospělej ..no spíš není jak to tak popisuješ ..Jedinej koho můžeš tlouct do hlavy seš ty sama, že sis tak blbě vybrala… A babičku poprosit o měsíční nákup pro malou nebo tak něco .. víc nevím nevím ..chápu že seš rozčarovaná a zklamaná, ale na ni se zlobíš zbytečně ..toto je čistě věc Tvýho muže ..a Tvá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1304
27.2.12 22:30
Anonymní píše:
Sisulík píše:
Mimochodem - jaká to byla investce, že má přítel takovej dluh ? Aspon bydlení nebo něco zásadního ??? nebo ty peníze jen tak někde rozházel ? To bych třeba já osobně taky - být babičkou uvážila kdybych se rozhodovala zda pomoct nebo ne.
Ty peníze jen tak rozházel :,( debil!!!!!!!!!

Jo to teda je debil !!! Naprostej souhlas … divíš se babičce, že za této situace nemá chut mu něco dávat ?? Já moc ne .. to ty prachy může spláchnout do záchodu a je to …ty se postarej o malou a přítele bych teda vykopala .. za to že lhal … to je fakt nedospělej chlapeček ne chlap.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
27.2.12 22:31
Anonymní píše:
No jo,ale tak mi nebudeme mít ani na jídlo,když zaplatíme nájem a jeho matka si bude kupovat auta a jezdit válet šunky k moři a kdoví co všechno???Přijde mi to nefér-ona o těch dluhách věděla,já ne!!!!Proč bych to měla odnášet já s malou??Je to její syn,asi ho nevychovala dost dobře když je takhle nezodpovědnej,tak proč mám ty sra*ky vyžírat já???Pro nás je to neřešitelné.Opravdu už přemýšlím,že ho pošlu pěkně s ranečkem za ,,maminkou´´ ať si to vyžere taky ona!!A ještě by mě zajímalo,jestli by nebylo lepší dívymazat ho jako otce na matrice z rodného listu,aby potom ještě malá neměla problémy jako jeho dcera,protože kdoví kolik si těch dluhů ještě nasekal..tvrdí že už o ničem neví,ale nevěřím mu už…

No a proč by si nejezdila v autě nebo k moři? :lol: Ona si to může dovolit,a proč by si to měla vyžírat? :zed: Ona si ty dluhy nasekala?CO ty víš o výchově?Víš i když se člověk snaží vychovat svoje dítě podle svého nejlepšího svědomí a vědomí,nikdo mu nezaručí,že dítě bude v dospělosti slušný a hodný člověk.

• Citovat
  • Upravit
ncc1701
27.2.12 22:33

Já myslím, že mu nezbyde nic jiného než domluvit si splátkový kalendář a řádně splácet. Ke tchýni se vyjadřovat nebudu, už toho bylo popsáno dost. Mimochodem, podobným averzím čelili i moji rodiče, když bratra obdarovali k založení rodiny bytem (defakto jim ani nic jiného nezbylo), ale podle bratrovo přítelkyně to bylo pořád málo a naši byli lakomí… jaký máme k matce naší neteře a vnučky i bráchovi dneska vztah snad ani nemusím popisovat…

• Citovat
  • Upravit
565
27.2.12 22:33
Anonymní píše:
No jo,ale tak mi nebudeme mít ani na jídlo,když zaplatíme nájem a jeho matka si bude kupovat auta a jezdit válet šunky k moři a kdoví co všechno???Přijde mi to nefér-ona o těch dluhách věděla,já ne!!!!Proč bych to měla odnášet já s malou??Je to její syn,asi ho nevychovala dost dobře když je takhle nezodpovědnej,tak proč mám ty sra*ky vyžírat já???Pro nás je to neřešitelné.Opravdu už přemýšlím,že ho pošlu pěkně s ranečkem za ,,maminkou´´ ať si to vyžere taky ona!!A ještě by mě zajímalo,jestli by nebylo lepší vymazat ho jako otce na matrice z rodného listu,aby potom ještě malá neměla problémy jako jeho dcera,protože kdoví kolik si těch dluhů ještě nasekal..tvrdí že už o ničem neví,ale nevěřím mu už…

No a co, ze si bude kupovat auta a valet sunky, jsou to jeji penize a je na ni jak je investuje chapes to? stejne tak no a co, ze o dluhach vedela, jsou to dluhy jeho ne jeji a ona nema povinnost se k nim hlasit a nezlob se na me, ale pusobis na me jako sobec nejvyssiho kalibru, na jednu stranu chapu, ze mas strach o dceru, abste meli z ceho zit, na druhou bys ho ale pri prvnim pruseru nejradsi vyhodila z domu a nazdar? a to ti pripada jako normalni souziti tohle? je to jeho hlavne problem, ano on si dluh nasekal, ale ty mu mas bejt teda alespon njakou moralni oporou, snazit se ho dokopat to nejak resit a ne na nej nadavat, kazdej muze udelat hloupost, hromada lidi ma dluhy…by mladej, blbej, za blbost se plati, ale tohle opravdu neni neresitelna situace, tak se seber holka, protoze v zivote jsou horsi veci nez dluhy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí