Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj holky, je tady nějaká, která má přítele na VŠ a žije „daleko“ od něj? Že se vidíte jen víkendy, když to výjde?
Já už pracuji, přítel ještě bude 3 roky na VŠ a nechce ani společně bydlet. Jsme spolu 3 roky.
Někdy mě to hodně deptá. Proto jak jste to zvládaly?
Děkuji
A když přijede na víkend, tak to s tebou taky nebydlí? To bydlí u rodičů a spolu jenom randíte?
@ivašot. píše:
A když přijede na víkend, tak to s tebou taky nebydlí? To bydlí u rodičů a spolu jenom randíte?
Na víkendy jezdíme bud k němu nebo k nám, to jsme pátek až neděle spolu doma.
My jsme s partnerem takhle fungovali roky, nestudoval, ale přes týden jezdil pracovně po republice a doma byl jen na víkendy. A to jsme ještě rekonstruovali dům. Zvládala jsem to naprosto pohodě, využívala jsem čas sama pro sebe.
Ahoj, mně by bylo smutno
….chtěla jsem být pořád s ním – s přítelem, potom už s manželem….asi to tak má být, když s tím druhým prostě chceš být
. Čas pro sebe jsem sice využila, ale stejně jsem se vždycky těšila na každé setkání s ním….my jsme se teda po 3 letech vzali – ale předtím jsme spolu taky nebydleli
.
My jsme spolu byli třetím rokem když jsem šla já na Vš. první rok jsem jen dojížděla na víkendy, pak po roce, jsem se ho zeptala jestli by se nechtěl přestěovat za mnou. Změnil práci, přestěhoval se, rád.
Přijde mi že když s tebou nechce bydlet, tvůj přítel si chce tak nějak užívat vš života, mít tu volnost, neříkat kde byl celý večer, nebo kam půjde..
No nemusíte hned bydlet uplně ve svým bytě, ale třeba spolubydlet s dalšími spolužaky, třeba to pro něj nebude takový skok.
Jestli mu ten první rok na vš teprve běží tak to zkus ten první rok přežít, třeba pak změní názor
Mě po tom roce pak vadilo, že jsme spolu 4 rok a o víkendech se vidíme furt jen tak u jeho rodičů nebo u mých, nebylo to ono, žádný posun.. Pokud bys ty měla svůj byt a on o víkendech bydlel vyloženě utebe, zas by to bylo trochu něco jiného. Ale je jasný že by ho rodiče také chtěli vídat, takže by pendloval jak při střídavé péči..:-D
@Anonymní píše:
Ahoj holky, je tady nějaká, která má přítele na VŠ a žije „daleko“ od něj? Že se vidíte jen víkendy, když to výjde?
Já už pracuji, přítel ještě bude 3 roky na VŠ a nechce ani společně bydlet. Jsme spolu 3 roky.
Děkuji
Proč odmítá společné bydlení?
Ahoooj, já jsem s přítelem 2,5 roku a studuje na VŠ v Brně a jezdí domů jen na víkendy. Ty trávíme na střídačku jednou u mě doma a jednou u přítele doma. Taky mám to „štěstí“ že bydlím sama, ale časem jsem si zvykla. Najdi si zábavu na večer, zaměstnej hlavu. Vždycky když jsem měla čas, přemýšlet nad tím jak mi přítel chybí, tak mi bylo smutno a doma bylo k nevydržení. Je pravda, že občas prostě nastane situace kdy bych dala cokoliv za to, aby tady byl, ale bohužel to nejde. Těším se, že to jednou skončí, ale ještě si prostě musím počkat. Dost mi pomáhá psát si i s kamarádkami a když mám komu si zavolat (nejčastěji volám rodině). Snad jsem ti aspoň trochu pomohla ![]()
Děkuji