Poradíte: zůstat nebo odejít?

Anonymní
22.10.18 17:03

Poradíte: zůstat nebo odejít?

Bydlíme s manželem a dvěma dětmi (obě do 4 let) v domku manželových rodičů. Bydlí s námi jeho sestra s přítelem (v přízemí, my v patře), tchyně a tchán bydlí na vesnici v jiném domě. O chod domu a zahrady se staráme my s manželem (obstarávání zahrady, opravy domu, financování chodu domu), švagrová s přítelem se nijak nepodílejí (spíš naopak, ve společných prostorách dělají nepořádek, v kuchyni mají plíseň, moli, octomilky). Tchyně nejeví zájem o vnoučata, tchán a švagrová pohlídají, když je požádáme. Aktuálně se řeší, že švagrová si chce udělat přístavbu k našemu domu (to znamená rozvrtat spodek našeho domu kvůli sítím a zdevastovat půlku zahrady), kde by bydlela ona s přítelem a později manželovi rodiče. Sestra se ptá manžela, jestli s tím souhlasí. Druhá varianta je, že si budou hledat bydlení jinde, ale manželovi rodiče budou bydlet ve stáru s námi (chtějí zpět do města, kde dříve bydleli).
Já už tuto situaci nemůžu vydržet (nepořádek, všechno finacujeme, je mi vyčítáno, že se málo starám o zahradu) a řekla jsem manželovi, že se chci odstěhovat. On o tom nechce ani slyšet. A já teď řeším, co mám udělat: zůstat nebo odejít s dětmi? Manžel si se sestrou ani rodiči nechce o financích ani nepořádku promluvit, stěhovat se odmítá (nechce dojíždět za prací, všude prý bude něco, co se mi nebude líbit). Jinak se manžel o děti dovede komplet postarat, jen nemá kvůli práci moc času…
Poradíte prosím? Vím, že rozhodnout se musím nakonec sama, ale třeba mě Vaše komentáře k něčemu popostrčí. Prosím o zachování anonymu, díky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
34473
22.10.18 17:08

Já bych tam nebyla ani minutu. Vůbec si neumím představit jak tohle může fungovat do budoucna. Podle mě nemůže, takže bych neztrácela další roky života tím, že to budu zkoušet zlomit a zkazím si pár let svého žití, vztah s manželem a jeho rodinou a nervy, možná i zdraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
22.10.18 17:12

Tak snad jde udělat nějaká dohoda, rozvrtejte si co chcete, ale pak tu zahradu dáte do původního stavu, my to za vás dělat nebudeme. Plus bych jim řekla, že jakékoli další opravy domu, investice do zahrady atd půjdou napůl.
A jak že vyčítají, že málo děláš pro zahradu, když oni nic, tak bych se obratem zeptala, kdy oni tam hnuli prstem či zaplatili zahradníka a je.
A dokud b po stavbě tu zahradu neudělali a nezačali se podílet na opravách domu společných částí, tak bych nehla prstem.
Zatím mi to přijde jako nějaká žabomyší válka, kvůli které snad není potřeba ničit rodinu a okázale se stěhovat se dvěma maličkýma dětma pryč…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
22.10.18 17:13
@terien píše:
Já bych tam nebyla ani minutu. Vůbec si neumím představit jak tohle může fungovat do budoucna. Podle mě nemůže, takže bych neztrácela další roky života tím, že to budu zkoušet zlomit a zkazím si pár let svého žití, vztah s manželem a jeho rodinou a nervy, možná i zdraví.

No ale ona se chce odstěhovat s dětmi sama, takže by si ten vztah s manželem asi poněkud pokazila, kdyby z něj udělala exmanžela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5640
22.10.18 17:19

Proc jste se nikdy neozvali a nerekli jste jim, ze Vam to takhle nevyhovuje? Proc platíte vse kolem domu? To za ne platite i energie a vodu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.10.18 17:22

@Helileli jo, taky mi to připadá jako žabomyší válka, ale problém je, že manžel nechce slyšet o sestře špatné slovo, tchánovci se jí zastávají, že má chudák hodně práce (paní managerka). Když jsem tchánovi řekla, že v domě nebydlíme sami a proč nedělají na zahradě i švagrová s přítelem, tak jen pokrčil rameny…Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.10.18 17:23
@Ms.Ragdoll píše:
Proc jste se nikdy neozvali a nerekli jste jim, ze Vam to takhle nevyhovuje? Proc platíte vse kolem domu? To za ne platite i energie a vodu?

jj, platíme vše. Manžel mi říká, že jeho sestra „asi něco platí“, inkaso je totiž psané na tchánovce…Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
5640
22.10.18 17:24

A rozhodne manzelovi rekni jak se citis. Jestli premyslis nad tím, ze sbalis deti a odejdes, tak by to mel rozhodne vedet. Podle me si neuvedomuje, jak moc ti to vadi a ze Vam to az takhle nici vztah.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2013
22.10.18 17:26

Tak ať si hledají bydlení jinde a rodiče si na stáří vezměte k sobě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
22.10.18 17:28
@Anonymní píše:
jj, platíme vše. Manžel mi říká, že jeho sestra „asi něco platí“, inkaso je totiž psané na tchánovce…Zakladatelka

Vy jim platíte energie a vodu? 8o 8o 8o
Ty bytové jednotk nejsou oddělené, abyste každy měl svůj elektroměr, vodoměr? No to by mě teda s… ehm štvalo mnohem víc než občasná molí návštěva z kuchyně švagrové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
22.10.18 17:29

Pokud tam bydlíte dvě rodiny, měli by se rozdělit náklady na hlavu. Proč platí tchanovci, když tam nejsou?
Mám podobnou švagrovou, plná huba rádoby sladkých keců a nejraději by jen brala. Vše okeca, že vyjde jako královna, přitom je líná jak ves. Nesnesla bych s ní bydlet :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
22.10.18 17:31
@Helileli píše:
No ale ona se chce odstěhovat s dětmi sama, takže by si ten vztah s manželem asi poněkud pokazila, kdyby z něj udělala exmanžela.

Může jít s ní, třeba to s ním hne až uvidí, že to myslí vážně. A když nepůjde, tak nepůjde, já bych se sbalila i tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.10.18 17:35

@Ms.Ragdoll Manželovi jsem všechno řekla, jeho reakcí bylo, že on se nikam stěhovat nepůjde a když jsem si už „stěžovala“ po několikáté, tak řekl, ať se klidně s dětmi odstěhuji (ale podle mě to řekl jen ve vzteku). On prostě chce, abychom všichni bydleli šťastně na jednom pozemku… Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.10.18 17:37

@Helileli No bohužel máme jen jedny měřáky..Zakl.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.10.18 17:42

@Halamka Manžel posílá peníze svým rodičům, protože inkaso i dům jsou psané na ně. Mně říká, že jeho sestra svým rodičům asi taky něco posílá…Problém bude asi taky v tom, že tchánovci mají svou dceru (moji švagrovou) postavenou na piedestal, je nejlepší, nejchytřejší, atd. - což o to, chytrá ona je, umí hodně jazyků, ale jinak je celkem nepoužitelná (úklid jí nic neříká, nevaří, před devátou ráno se kolem ní musí chodit po špičkách, protože spí, atd.).Když tchánovci mluví s jinými lidmi, tak vždy o své dceři, nikdy o svém synovi (mém manželovi) - i když on je chytrý, vzdělaný, hodný, ale prostě holt vychovávaný tak, že je jeho „povinnost“ se o všechny postarat, včetně jeho sestry…Zakl.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky