Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojte holky,
muj sel vcera na pivo a stale neni doma!
Me to stve, jelikoz jsem nebyla par dni doma a myslela sem ze budu s nim. Navic setrime a nemame moc kc na vyhazovani.
Byli by jste take nastvane? Nebo jsem divna?
Jo, mne se to stalo s chlapem v zacatcich vztahu, slibil, ze prijde o pulnoci a prisel v 5 hodin, coz by me ani tak netankovalo jako to, ze mi nezvedal telefon, takze jsem bdela a nervovala se, co se deje. Odted poustim z voditka jen za podminek, ze pripadne zdrzeni nahlasi ![]()
Finance bych asi tolik neprozivala, pokud tam nepropije tisice, kazdy obcas potrebujeme voraz a zapomenout na problemy, i ty financni ![]()
Nj ale vis ja mu musim hlasit vse a on ani nenapise.
Ma byt udajne u kamarada od vcera 19hod a to ma miminko. Takze nevim
Tak snad už dorazil. Mně by to vadilo hodně. U nás se tohle nepěstuje. Vysvětlila bych mu, že očekávám aspoň sms, že se o něj bojím.
Já za svých mladých let takhle chodila manželovi domů, měli jsme pak domluvu, ať na mě nečeká, že dojdu podle zábavy, no občas to bylo i za světla.
nicméně teď sedím doma s třema detma, a na takové parby jsem až příliš unavená, navíc musím být druhý den funkční kvůli dětem. Těch pár let zpátky bylo jen jedno, tak se to dalo zvládat.
Pak napiš zakladatelko, jak to u vás dopadlo. A na druhou stranu, kdybych nevěděla co je s mým, taky bych nespala, byla naštvaná a bála se.
My mame s manzelem domluveny, ze v prubehu parby se ozve. Stejne tak i ja se ozvu kdyz jsem nekde pryc. Je mi jedno v kolik dorazi zda v 23 hod ci v 5 rano, ale chci od nej informaci, ze je v poradku. Jinak jsem nervozni a bojim se, ze se mu neco stalo.
Jsem v tomhle tolerantni, pravda manzel si jde povyrazim 2-3 krat do roka, kdyby to byl kazdy tyden, tak by mi to asi vadilo.
Napriklad kdyz mel vanocni vecirek, ozval.se v pulnoci ze za chvilku vyrazi - bylo 5 hod a on nikde, mela jsem strach kde je o to vic ze nebral tel. Dorazil kolem 5.30 s tim ze se tam jeste zasekl se sefem a mel vypnuty vyzvaneni. Vysvetlila jsem mu, ze nejsem nastvana za to ze prisdl pozde, ale ze jsem se o nej bala.
Ahoj, to znám, ale vždycky bych vraždila, když se neozve a já trnu hrůzou, jestli se mu něco nestalo.Ale ted se skoro pokaždé ozve, takže jsem celkem v klidu ![]()
Ja to neresim, jdu proste spat a az dorazi, tak dorazi..je dospelej..ale vzdycky rano mam na mobilu jednu, dve smsky..
Já to neřeším, prootže jsem manžela naučila, aby druhému nedělal to co by se nelíbilo jemu
Takže at už on nebo já vždycky dáme o sobě jeden druhému vědět, že jsme v pořádku a jenom se nám nechce domu
![]()
Ozvat se je celkem normální, ale zase chápu z pozice chlapa, že ne vždy to proběhne, někdy člověk ani nevidí na písmenka
Takže bych to tak neprožíval, stačí si to vyjasnit a snad se to příště už nestane.
Když to není běžné, takze s tím nepočítám a on se ani neozve, nebo nereaguje na volání (i když ja mu v tom naštvání většinou i volat odmítám), tak mě to sakra štve!! člověk ani neví, jestli dýchá… já se taky ozvu, když jsem někde déle. ale snažím se moc nenadavat, už jsem se poučila, že to nemá smysl
Hele, ja si obcas nejakou akci dopreju, i kdyz jsem matka od rodiny-kazdy potrebuje obcas vypustit a vycistit hlavu. Takze nebyla bych nastvana, ze si povyrazil, ale nevim, jakou mate domluvu-jestli rekl, kdy dorazi, nebo ti rekl, ze nevi kdy prijdes, ale stvalo by me, kdyby nebral telefon, nenapsal ani sms a ja byla strachem bez sebe, jestli se mu neco nestalo. My mame s manzelem pravidlo, ze si rekneme, ze dorazime bud v „presny cas“ a nebo „dle zabavy“. V obou pripadech si napiseme sms, pokud se cas zmeni, navic vetsinou si i rychle sdelime situaci (bezva akce-zdrzim se; je to tu naprd, volam si taxika). Co se tyce financi, tak to neco stoji, ale pokud to neni nekolikrat do tydne, tak ych to neresila. Penize stoji vse, at pujdu cvicit, s kamoskou na kafe, i s ditetem do materskeho centra ![]()
Nejsi divna… asi bych mu rano od plic pekne rekla co si myslim… a kdyby odmital pochopit, asi bych zacala praktikovat stejnou metodu… ![]()
@LadyTommy píše:
Jo, mne se to stalo s chlapem v zacatcich vztahu, slibil, ze prijde o pulnoci a prisel v 5 hodin, coz by me ani tak netankovalo jako to, ze mi nezvedal telefon, takze jsem bdela a nervovala se, co se deje. Odted poustim z voditka jen za podminek, ze pripadne zdrzeni nahlasiFinance bych asi tolik neprozivala, pokud tam nepropije tisice, kazdy obcas potrebujeme voraz a zapomenout na problemy, i ty financni
jojo, nevadi mi, kdy prijde, ale at to da vedet. celkem jsem se bala, kdyz ani neodpovidal na sms ![]()
Ted uz pise - rekne, ze dorazi v jednu, v pul druhe pise, ze uz plati a pak asi tech 50 metru jde 40 min:-D