Názor mužů - netlačím ho do toho vlastně?

Norae
10.5.13 10:35

Nazor muzu - netlacim ho do toho vlastne?

Jedna diskuze tady me primela popremyslet sama nad sebou a prala bych si videt spise nazory panu, protoze nazor zen jsem videla prave v te diskuzi.

S pritelem jsem zhruba 3 roky. On predtim dlouholety vztah a rozvod, deti zadne. Ja par nevydarenych vztahu, spis zadne vztahy, nekolik let jsem byla vlastne dobrovolne sama. Celou tu dobu jsem vubec nepomyslela na to, ze bych se nekdy chtela vdat a mit deti. Dokud jsem nepoznala soucasneho pritele a nezjistila, ze s nim chci stravit zbytek zivota.

Nejdriv jsem byla trpeliva, protoze byl rozvedeny, o svatbe jsme moc nemluvili. Ja o tom mluvit zacala, jasne jsem mu daval najevo, ze je to pro me dulezite, z mnoha citovych i materialnich duvodu, on to bral, nejdriv si z toho jakoby delal srandu, ze uz se nikdy zenit nebude, pak teda ze jo, jednou. Az to doslo k tomu, ze jsme byli na svatbe sestrenice, oba jsme se opili, on teda silnene a brutalne sme se pohadali, ani uz vlastne nevim proc, v podstate ale asi me narkl z toho, ze ho uhanim. On opily usnul a ja celou noc opila brecela. Rano si nic nepamatoval (aspon mi to tvrdil) ale ja od te doby zacala brat nas vztah nejak vic odtazite, o svatbe jsem na cas prestala mluvit.
Zacali sme spolu bydlet, vsechno ok. O tamtom incidentu se vlastne uz zapomnelo, ale ve me to porad hlodalo, navic s touhou po svatbe prisla i touha mit dite. Opet jsem mu jasne davala najevo, ze dite chci, nerikam ze hned ted, chtela jsem mit odpracovany apson ten rok, neco nasetreno, taky kvuli lekum co beru, atd. To vse se stalo minule jaro. Ale po novem roce jsem se tedy konecne dohodli a naplanovali datum svatby. Zacali sme resit i to dite a prestali se jakkoli chranit, ackoli sme si rekli, ze vylozene planovat dite zacnem az po svatbe, abych jakoze mohla mit normalni saty, mohla chlastat atd.
Jenomze ted jsem mela parkrat pozitivni test, niz z toho nebylo, ja byla z toho spanta a uveodmila jsem si, ze to dite chci co nejdriv, ze uz nechci cekat. No, abych to trochu shrnula, normlane jsme takrka nehadajici se par, ale od doby, co mame datum svatby a tedy spime spolu bez jakekoli ochrany, mam pocit, ze je v nasem vztahu enjake napeti, i casteji se hadame kvuli blbostem. Kdyz jsem se ho nedavno zeptala, jetli vubec to dite chce, jeslti si me vubec chce vzit, tak rekl, ze kdyby nechtel, tak to nedela, ale ja se nemuzu zbavit pocitu, ze jsem ho do toho zatlacila, ze to dela jen aby mel ode me klid a nebo ze me ma vazne moza tak rad, ze se „obetuje“, co ja vim. Ale nezacne mi to treba za par let vycitat?

Jeste bych teda rada doplnila, ze jsem mu rekla, ze sama nevim co chce on, jelikoz co jsme s nejakymi kamarady, treba i temi, co maji deti, tak on hrdinsky prohlasuje, ze deti vubec. A on mi rekl, ze to co rika pred kamaradama je neco jineho nez to, co mame my dva mezi sebou.

Je taky nejak chlap, ktery se svou partnerkou zazil neco podobneho?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
lihow
10.5.13 10:39

tlak na svatbu většinou ze strany ženy

Znám osobně hodně chlapů, co byli do svatby víceméně natlačeni, někdy i bulením a scénami. Takže natlačení do svatby ze strany ženy není nic výjimečného. Obecně chlapům se chce do svatby většinou méně. Je to naprosto přirozené…

• Citovat
  • Upravit
18305
10.5.13 10:42

No myslím si, že trošku ho do svatby tlačíš - ale myslím si, že to nemusí být na škodu věci. Vidím to dost podobně jako lihow. Jen je potřeba provádět to s citem - ty sama nejlíp víš, jaké to mezi vámi je… To my posoudit neumíme, my tam s váma nejsme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Norae
10.5.13 10:42
@lihow píše:
Znám osobně hodně chlapů, co byli do svatby víceméně natlačeni, někdy i bulením a scénami. Takže natlačení do svatby ze strany ženy není nic výjimečného. Obecně chlapům se chce do svatby většinou méně. Je to naprosto přirozené…

Tak ja doufam, ze sceny nedelam a bulet taky pred nim bulim malokdy, spis jsem se mu snazila vzdycky vysvetlit, proc je to dulezite pro me no..
moje mamka dycky rika, ze tatu do svatby v podstate taky musela dokopat a jsou spolu (vicemene) stastni 30 let.. co ja vim :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Norae
10.5.13 10:45

@Jura007 njn, ja si to prave zacala uvedomovat.. jenomze on dobre vi, ze na hromadce zit nechci, kor kdybychom meli to dite. Spis nevim co s tim dal :nevim:

• Citovat
  • Upravit
lihow
10.5.13 10:46

svatby

Ono dříve to bylo jinak, hodně bylo případů, kdy se tzv „museli“ vzít kvůli těhotenství. Dnes se to více odkládá, ale i ze strany žen. Akorát že ty ženy pak o to víc začnou tlačit, když jim podle nich „ujíždí vlak“.

• Citovat
  • Upravit
lihow
10.5.13 10:47

život na hromádce

Co se týče dítěte, tak dnes já sám jsem překvapen, kolik lidí žije na hromádce i s dítětem, ani tehdy se často neberou..

• Citovat
  • Upravit
18305
10.5.13 10:49

Dneska se ve všech případech vyplatí zvažovat pro a proti - a na to by měli být partneři aspoň částečně „na jedné vlně“. Můj šéf se taky nedávno ženil, až když jeho starší dítko šlo už do školy - jenže on má od samého začátku dost festovní vztah…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Táta Pavel
10.5.13 10:52
@Norae píše:
spis jsem se mu snazila vzdycky vysvetlit, proc je to dulezite pro me no..

Tohle je pěkné: A teď mi napiš, proč on má k početí dítěte rezervovaný vztah a proč se mu nechtělo do svatby. Vsadím se, že to nebudeš tušit. A o tom to je. Ty mu vysvětluješ své důvody, ale houby víš o jeho důvodech. Ke konsenzuálnímu stavu může dojít pouze tehdy, když oba navzájem rozumíte důvodům druhého a dokážete z toho vybruslit oboustranně přijatelným řešením (což je velmi zřídka kompromis).
Takže pokud tomu dobře rozumím, prosadila sis svou bez ohledu na jeho pocity. Může ti to projít, ale může se ti to i vymstít.

• Citovat
  • Upravit
Norae
10.5.13 10:53
@lihow píše:
Co se týče dítěte, tak dnes já sám jsem překvapen, kolik lidí žije na hromádce i s dítětem, ani tehdy se často neberou..

Pokud nekomu vyhovuzje zivot na hromadce (s detmi, bez deti), je to jeho volba, ja proti tomu nic nemam. Moje sestrenice ma dve deti, maji postaveny barak a ziji bez svatby. Kdzy jim to tak vyhovuje, proc ne.

Ale jde o to, ze ja chci jinak, me osobne se tohle nelibi. A partner to vi. Svatbu jsem puvodne ani nechtela velkou, jen obrad, nakonec budeme mit 40 lidi, ale fakt jen tu nejblizsi rodina (u nas na vesnicich byvaji svatby o 100 osobach :D), nemagorim kvuli satum, nechci utracet za prstynky, nebudeme mit zadne stupidni zvyky. Takze si myslim, ze snad ani nejdem takova ta zenska co uzene chlapa ke svatbe a jeste je z te svatbe uplne zmagorela, ze by to toho partnera mohlo odradit.

Jo, ke svatbe svolil, rika ze se mnou chce byt. Jen nechci byt za manipolatorskou mrchu no.

• Citovat
  • Upravit
8566
10.5.13 10:55

Doufám, že nevadí, že nejsem muž. Napíšu to z pohledu ženy, která se nechce vdávat. Můj chlap by svatbu chtěl, vlastně ji chtěl vždycky. Já nejsem svatební typ, kdyby to pro něj bylo ale životně důležité, udělala bych to pro něj (že bych si ho vzala :lol: ), tak nějak to má myslím i tvůj muž. Svatba mu nic neříká (navíc už se jednou spálil) ale vidí, že pro Tebe je to buď a nebo, tak si Tě prostě vezme. Často se tady na diskuzích píše, že má baba chlapa přesvědčit ať si jí vezme, když pro ní je to důležité, tak proč by to pro ní nemohl udělat, když pro něj je to nepodstatné. Co bych ovšem viděla jako problém je to, jak se vyjadřuje o budoucích dětech. Děti nechce, vypadá to, že nikdy nechtěl (jen podle toho co píšeš, neznám ho) navíc se i před kamarády (kteří sami děti mají) vyjadřuje tak, že děti ne-e. Ty si ho chceš vzít v podstatě proto, protože s ním chceš založit rodinu. A to se mi moc neslučuje. Tak nevím, buďto je to jeho póza, nebo nemá osobnost. Páč kdyby byl osobnost, nenechal by se natlačit do dítěte. Já bych se do dítěte dotlačit nenechala nikdy (ač do svatby ano - pro jeho krásné oči :mrgreen: :lol: )

Příspěvek upraven 10.05.13 v 10:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lihow
10.5.13 10:55

svolil

Když už svolil, tak to radši neřeš. A manipulátorky jsou v podstatě všechny ženy. Takový je svět..

• Citovat
  • Upravit
794
10.5.13 10:56

Tak je tak nějak logické, že ženská se na tu svatbu těší a chlapovi je to víceméně jedno (neznám chlapa, co by byl ze svateb hotový a zároveň hetero), častěji navíc je i pro něj opruz se zařizováním a papírováním.
Nicméně, myslím si, že mírné dotlačení do svatby ničemu neuškodí. Můj manžel ze svatby taky nebyl nadšený, ale byla to víceméně dohoda, protože on chtěl se mnou dítě, já odmítala dítě bez svatby.
Na svatbě jste přece domluvení, tak už nic neřešte. Máte přece svatební datum, takže mu už nemusíš vysvětlovat, proč je to pro tebe důležité a házet mu neustále argumenty, proč se chceš vdávat. Bůhví, jak si to vykládá on, možná to nebere jako argument, ale jako útok a je z toho hádka.
Jinak si myslím, že se ani obhajovat nepotřebuješ. Taky jsem odmítla mít dítě bez svatby a žít jen na hromádce. Nebylo tehdy o čem diskutovat, prostě jsem to tak měla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2234
10.5.13 10:58
@Norae píše:
Tak ja doufam, ze sceny nedelam a bulet taky pred nim bulim malokdy, spis jsem se mu snazila vzdycky vysvetlit, proc je to dulezite pro me no..
moje mamka dycky rika, ze tatu do svatby v podstate taky musela dokopat a jsou spolu (vicemene) stastni 30 let.. co ja vim :nevim:

Já osobně bych se bála, tlačit na něj, jednou by se ti to mohlo negativně vrátit. Možná je nervní právě z toho. Ono by to mělo být svobodné rozhodnutí každého člověka, jestli chce nebo nechce děti či svatbu. Je to závazek, obojí. A chlapi se většinou neradi vážou. :zed: :nevim: Ale neboj, časem na to přijdou a chtěj.. to vidím doma :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
10.5.13 10:58

Tohle je bohužel dost časté…osobně si myslím, že většina chlapů, poku by bylo jen na nich, tak mají svatbu a děti (ne nutně v tomto pořadí) kolem padestátky možná i dýl:(:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí