Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nechceš rozchod, chceš s ním zůstat. Přesto problém, který popisuješ jako jeho chybu, chceš řešit jen ty. Je to tak nebo je to i jeho vůle? Tohle by měl řešit on a ptát se on, ty ne. Nebo je ta chyba i na tvojí straně a tohle byste měli řešit vy dva spolu. Nebo v poradně.
Chce to resit i on, jinak bych se na to uz mozna vyprdla, vzdy tvrdi, ze nejake reseni ma, dokonce vzdy s necim prijde, ale nikdy to nespelo k uspechu. S poradnou uz prisel i sam..Rekla jsem dobre, ale pujdes hned zitra. a vazne sel..Pry to bylo k necemu dobrý..pravda, ze byl zase delsi dobu klid..Ale v ty poradne byl jen jednou..takze asi opet psycholog. poradna..
Jediné resení?? nema nekdo neco jeste?
Chápu to tak, že když se opije, tak ti něco vyčítá (ohledně nevěry) nebo proč má na Tebe vztek?? Má důvod???
A pokud má vztek všeobecně - pak má prostě jen blbou opici - takových lidí je víc, co jsou milionový, ale když se opijou jsou na zabití.
Píšeš, že zvykat si nechceš, odejít nechceš, ale nevím, zda půjde něco změnit. Jedině, že by mu doktor řekl, že má problém s játry, aby přestal pít jinak nevim ![]()
Teď vážně - pokud to tak je, ignorovala bych to. Nevolala bych mu, když někdě pije, spala bych, až by přišel domů, nebo bych mu prostě všechno odkejvala a uložila ke spaní. To se nedá nic dělat v tu chvíli, než to ignorovat, myslet si svoje a hlavně to nebrat vážně.
Je dobré, že si o tom s Tebou druhý den pohovoří. Jo a víš co bylo u mého přítele nejhorší - a to nějak nechlastá a je slušnej v opici???
Když jsem ho natočila na video!!!
Byla to úplně náhoda, bylo to o Silvestra. Když to viděl za střízliva, tak se styděl sám za sebe a to byl přitom slušnej - jen si šlapal na jazyk, padala mu hlava, nemohl chodit…tak zkus tohle, třeba to s ním pohne… ![]()
Ahoj, nevím, jestli ti to pomůže, ale mám doma něco podobného. Taky se prostě občas dokáže upravit. Hodně mi to vadilo, a hádali jsme se kvůli tomu. Čím víc jsem byla proti, tím víc on byl pak naštvaný. Pak jsem rezignovala, řekla jsem si, že je to jeho problém a ne můj a ať si dělá co chce. A ono se to najednou začalo měnit. Připadá mi, že se vůči mě snaží víc, aby nebyl za nepoužitelného. Je mu třeba blbě, ale dělá, že není. Kdybych prudila, tak natruc leží a spí. Podle mě je to jeho věc, nech ho, pokud o tebe stojí, sám bude dělat věci, aby ti imponoval a ne aby se ti protivil.
Můžeš mu říct, že ještě jednou ti řekne, ať jdeš do prdele, tak půjdeš. A z prdele není cesta zpátky.
Tím neradím okamžitý rozchod, ale spíš nastavit nějakou hranici (i pro sebe), za kterou už nepůjdeš. Zatím mi přijde, že sice říkáš „vadí mi to“, ale zatím nejsi ve fázi, kdy by to, že to znova poruší, mělo nějaké následky.
@Lenka512
Presne tak, ma hodne spatnou opici..proste takovou tu agresivni..je schopny rozbit neco doma. Hele uz si rozbil dva telefony, rozbil par sklenicek atd, triska s dvermi..Vztek, kterej nevis, kdy vybouchne..
ja jsem uplnej opak a nesnasim to, jsem na to moc citliva..
Nevera - ta nikdy nebyla..jen on je moc zarlivy..A je schopny vymyslet uplnou kravinu..Pouze mam kamarady i chlapy ( vetsina ma stejne partnerky), stejne zarli..kdykoliv nekam jdeme, motaji se kolem me kluci, chlapy, aniz bych chtela..On to vi a boji se, kdy si najdu nekoho jinyho..To je jeho blbej problem..
To asi k tomu, ale to neni to jadro problemu..v tu „jeho“ chvily je schopny se vyvzteknout kvuli cemukoliv..takze abych se tomu vyhla svym chovanim bych moc neresila, protoze to stejne nejde..
Alkoholik - kvartálník? Co na to říct, měl by podstoupit léčbu a alkohol nepít. Případně si můžeš vymínit pravidlo, že ti takto upravený domů nepůjde. Tak jsme to měli s mužem my, když se někde zrubal, tak spal na gauči, jinak mě příchodem vzbudil, dožadoval se hádejte čeho a když jsem nechtěla, tak byl neskutečně protivnej, zvrhlo se to v hádku nebo si lehnul doprostřed postele tak, abych si já nemohla lehnout… Když spal na gauči, tak jsme si tohle čoromoro ušetřili.
Dohodněte se, že pokud začne večer pít, tak ti napíše, že chlastá a zítra se ozve, až bude ok. Ať si spí kde chce a totéž s blitím, ať si léčí opici s těma, se kterýma si ji vyrobil
@Kubula.K
mas pravdu, ale jak tedy nastolit ty nasledky???
On vse vi, a presto se to stane
Vis co, takovy to, ze ejstli rekne, ze mam jit do prd.ele, tak pujdu a adio..to se rikat muze, ale hur deje..to jsou keci do vetru..
Uz i tak to u nas bylo, ja se sbalila a sla..ale bohuzel dlouho ten pomyslny rozchod nevydrzel..snazil se jak mohl, abych byla zpet..vse super..Ale vzdy opet zase posere..
@Gladys
Presne - dohodnete se, ze kdyz se rozhodne pit, da vedet..Co myslis? vzdy tahle dohoda probehla..
jenomze problem je ten, ze to tak neni!! a ja uz nemam na to nervy..
navic, on ani nevi, ze tentokrat bude pit..proste to je u nej z niceho nic, jen si treba rekne, ze si da pivo s kamaradem, a tim to konci..jenze pak v tu chvily, kdy pije vic, uz to neni zase on, ten muj chlap, ale ten druhej hnusnej a v tu chvily uz nemysli..
Presne to jsem se ho dnes ptala, proc mi nemuze rict, ze bude pit a on ze proste se to tak rychle zvrtne..Coz je pravda- on je v tomhle desnej, za 10 minut je schopny „byt mimo“
Ještě mě napadá, máte děti? Jestli ano, jsou toho svědkem? Jestli ne, ty bys chtěla případně přivést do takové domácnosti dítě?
Víš jak těžce nese dítě křik, hádky rodičů, nadávky, zjevnou agresi jednoho z rodičů, i když třeba ne že by někoho zmlátil?
Já jsem taky dávala ultimáta, i když kvůli něčemu jinému, pakjsem ho začla vyhazovat a nakonec to završil dalšími "prohřeškyů a já si ho přestala vážit. Tisíce slov by mě už nepřiměli k návratu. Je mi líp, nemusím se trápit a dětem je myslím takhle taky líp, žádné hádky, hysterie, neustále se měnící situace…
@zakladatelka píše:
@Kubula.K
mas pravdu, ale jak tedy nastolit ty nasledky???
On vse vi, a presto se to stane
Vis co, takovy to, ze ejstli rekne, ze mam jit do prd.ele, tak pujdu a adio..to se rikat muze, ale hur deje..to jsou keci do vetru..
Uz i tak to u nas bylo, ja se sbalila a sla..ale bohuzel dlouho ten pomyslny rozchod nevydrzel..snazil se jak mohl, abych byla zpet..vse super..Ale vzdy opet zase posere..
OK, radikálně to řešit nechceš, vyhrožovat je zbytečný, on má jen návrhy, který podle tebe nefungujou. Takže snad jen poradna a pravidelný docházení tam třeba rok nebo ať abstinuje nebo ať chlastá, ale za tebou daných pravidel nebo ať pracuje na zjištění důvodu proč chlastá a ten ať řeší.
Pises, ze se opije jednou za x mesicu. Je nutne na nej cekaz az se vrati z flamu a vest s nim debaty, ktere vis kam povedou? Kdyby to bylo jednou tydne tak, Te pochopim, ale takhle? Tak ho nech at se trikrat za rok opije, necekej az doflamuje a bez spat ( jestli je takovy opravdu jen pod vlivem jednou za x mesicu)
@zakladatelka píše:řekla bych mu, že takto ho nepustím domů. Pokud by vyváděl, tak zavolat policii, ať ho odvezou na záchytku (jé to bylo překvápko, když jsem ty poldy zavolala já, fakt s tím nepočítal…). Nicméně nechtěla bych s ním být a po 1,5 roce oddalování rozchodu, tolerance a potocích slz ti můžu říct, že pokud máš trochu sebeúcty, tak nakonec stejně odejdeš. A stejně jako já nakonec budeš doufat, že se najde někdo normální
@Gladys
Presne - dohodnete se, ze kdyz se rozhodne pit, da vedet..Co myslis? vzdy tahle dohoda probehla..
jenomze problem je ten, ze to tak neni!! a ja uz nemam na to nervy..
navic, on ani nevi, ze tentokrat bude pit..proste to je u nej z niceho nic, jen si treba rekne, ze si da pivo s kamaradem, a tim to konci..jenze pak v tu chvily, kdy pije vic, uz to neni zase on, ten muj chlap, ale ten druhej hnusnej a v tu chvily uz nemysli..
Presne to jsem se ho dnes ptala, proc mi nemuze rict, ze bude pit a on ze proste se to tak rychle zvrtne..Coz je pravda- on je v tomhle desnej, za 10 minut je schopny „byt mimo“
Praveze mame 10mesicniho chlapecka..a to je hlavne ten duvod, proc to chci vyresit..nedokazu si predstavit, ze by musel byt tohoto svedkem (zatim enby), jenomze vim, ze v tom svym amoku by se nedokazal ovladnou kvuli malymu, to si aspon myslim..
a proto to resim, tohle nechci dopustit, aby videl vzteklyho otce..
A tak holky vazne, co s tim??
kdyz dohody plati na chvily a po case se opet porusi..A on jeste povi, ze prece to bylo ted nejakou dobu v pohode az doted
tak at neblaznim s radikalnima resenima, tim myslim rozchod..
Holky, potřebuji poradit, co udělat s mojí neustále se opakující situací.
Prosím, dopředu říkám, neradit rozchod - jak tu čtu skoro pořád- na to umím přijít sama a beru to v potaz jako krajní řešení…Já chci najít řešení a jak předejít neustále se opakující situaci, protože na to naopak přijít neumím..:-(
Můj partner-ůplně nejlepší, nejzlatější, co jsem kdy měla..Rozumíme si, milujeme se, hodíme se k sobě..Do doby než přijde konflikt. A tzn. opije se a umí bejt pěkně děsnej..Vždy to má souvislost s žárlivostí, vztekem..
Když se z toho vyspí, uvědomí si, co zase provedl..Omluvy, přemlouvání, uznání viny..Ví, že to nesnáším, tvrzení, že se bude snažit, že se to už nestane, že mě miluje, že v tu chvíli vubec nevi, co dělá. A já sice vím, že to myslí v tu chvíly vazne..ALE vzdy se to zvrtne
Z čehož plyne, že se už nesmí takhle opít a bude vše ok - jeho tvrzení..
Jenže vydrží to řádově měsíce a vždy se nějaká scénka objeví..
Je cholerik, což se samozřejmě stupnuje s alkoholem..ví to o sobě, je schopný se priznat, je schopný s tím neco udelat, ale vzdy to nevyjde a vzdy se to opakuje.
Vzdy mi to umí krasne „vynahradit“, ano mame se pak treba dobre..ja uz si rikam, ze je to v pohode a pak jak blesk z cistyho nebe opet tahle situace..
Napr. vcera, prijede z práce mírně opily, neprijde rict ani ahoj, nic, nestavi se doma a jde rovnou s tim klukem, co s nim prijel opet pit.Uz to me hodne vadi..Tam se dorazi, protoze pit proste neumi..Druhý den mu je samozrejme silene blbe, zvraci atd..Tudiz nepouzitelny..Vi to, presto to udela…Ale hlavni problem je ten, ze v tu chvily kdykoliv dojde k rozhovoru u nas, vetsinou uz po telefonu, dopada to takhle spatne, hádka, jeho zvysovani hlasu, jeho "Tak jdi do pr. d.ele " - coz pry samozrejme nemylel vazne a v tom stavu nevi, co dela..
Takze, tvrdí, uz se to nebude opakovat, nejakou chvili to vydrzi, ale vzdy dopadne stejne..
Neminim si na to zvykat, nechci, aby se to stavalo a přesto chci byt s timhle partnerem, ktery je jinak normalni..
takze co udelat pro to, aby s to UZ KONECNE opravdu nestavalo???