Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Uf tak jsem tady také a zakládám své první téma. Přiznávám že jsem si založila profil hlavně kvůli této diskuzi.
Věc se má takto : žiju se svým přítelem u něj v bytě. On má ve střídavé péči 2 děti a já jedno. Mojí dceři je 15 let a upřímně řečeno je v těžké pubertě. Když sem se k příteli přestěhovala ( po 6 ti letech) vztahu tak mu dělala doma jeden naschvál za druhým a to co si dovoli ke mě je taky celkem síla. Je drzá a dokáže být i zlá ke mě. Já to beru že je v pubertě a stěhování pro ni nebylo jednoduché. On jí za její chování nesnese a chce po mě ať ji k němu domů neberu. Cítím se vlastně jako na návštěvě kde mám zakázáno si vzít svoje dítě. Dcera je teď na intru jelikož studuje 40 km od bydliště a víkendy bych s ní měla trávit zřejmě někde v penzionu. Přijde mi to hodně ponižující a ač se blíží vánoce tak uvažuji o rozchodu.
Mrzí mě to o to víc že já jeho děti mám ráda a snažím se jim ve všem pomoct.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Alenkavrisi píše:
Uf tak jsem tady také a zakládám své první téma. Přiznávám že jsem si založila profil hlavně kvůli této diskuzi.
Věc se má takto : žiju se svým přítelem u něj v bytě. On má ve střídavé péči 2 děti a já jedno. Mojí dceři je 15 let a upřímně řečeno je v těžké pubertě. Když sem se k příteli přestěhovala ( po 6 ti letech) vztahu tak mu dělala doma jeden naschvál za druhým a to co si dovoli ke mě je taky celkem síla. Je drzá a dokáže být i zlá ke mě. Já to beru že je v pubertě a stěhování pro ni nebylo jednoduché. On jí za její chování nesnese a chce po mě ať ji k němu domů neberu. Cítím se vlastně jako na návštěvě kde mám zakázáno si vzít svoje dítě. Dcera je teď na intru jelikož studuje 40 km od bydliště a víkendy bych s ní měla trávit zřejmě někde v penzionu. Přijde mi to hodně ponižující a ač se blíží vánoce tak uvažuji o rozchodu.
bohužel - rada je jediná, ten rozchod, dcera by ti „zradu“ nikdy neodpustila,
a těch 6 let mu nevadila? a on jí? asi se nemusí navzájem, když dcera dělá, co dělá
@stinga píše:
a těch 6 let mu nevadila? a on jí? asi se nemusí navzájem, když dcera dělá, co dělá
Ona je teď hodně zlá i na mě. Bohužel má oporu ve svém otci takže se to těžko někdy změní. Dokud sem s ním nežila tak to vypadalo idilicky.
Dcera sobec, přítel sobec…a ty mezi svěráky. Rozejít se s ním je bohužel jediné řešení a také bohužel to dopadne tak s každým, pokud dceru neusmernis…jinak ti bude určovat život ještě v jejich 30. Těžká situace.
@biedronka105 píše:
Dcera sobec, přítel sobec…a ty mezi svěráky. Rozejít se s ním je bohužel jediné řešení a také bohužel to dopadne tak s každým, pokud dceru neusmernis…jinak ti bude určovat život ještě v jejich 30. Těžká situace.
Nevím co s ní. Minule mi na moje narozeniny kdy sem ji zvala do kina a na oslavu přímo řekla že na to kašle a ať si to oslavím sama. Loni na vánoce sem na ni čekala kdy přijde a v 12.00 mi řekla že nepřijde že nemá čas.
Tak je to jasné. Nemůže být dál tvůj přítel. Jednoduchá rovnice.
Odstěhovala bych se. Ideálně tak aby nemusela být dcera na intru a začala se jí pořádně věnovat. A vztah by se vidělo jestli to ustojí.
@stinga píše:
Ona s ním ale žije až teď, pochopila jsem to tak, že se k němu nastěhovala nedávno a mladá to nedává. No nevím, z naschválů dělající puberťačky bych taky odvařená nebyla, zase na druhou stranu chápu, že je v tom blbém věku no. Asi bych volila bydlení každý zvlášť a vidět se, když je holka u táty. Nebo se rozejít. Ale je otázka, zda dcerunka matce vůbec nějakou známost dalších x let dovolí, zase bych si od ní úplně řídit život taky nenechala. ![]()
Příspěvek upraven 19.11.22 v 22:42
Dcera za 3 roky bude dospělá…a ty bez partnera kvůli ní…
Jednalo by se o 2 víkendy v měsíci? Ty další dva je u otce nebo ne?
Příteli se nedivím.
Tobě se divím, že si to od dcery necháš líbit
.
@Alenkavrisi píše:
Ona je teď hodně zlá i na mě. Bohužel má oporu ve svém otci takže se to těžko někdy změní. Dokud sem s ním nežila tak to vypadalo idilicky.
Na rovinu? Vim ze budu hnusna ale na zle deti z jakehokoliv duvodu jsem alergicka kdyz jsou zle na me.. takze bych si uzivala pritele ve vsednich dnech a dceru poslala k tatovi kdyz si snim tak rozumi.
@Alenkavrisi píše:
No, tak pokud nedokážeš nastavit vlastnímu dítěti hranice na tolik, že nebude škodit svému okolí, nedá se svítit, chápu ho. On jí nemusí mít rád, ona nemusí mít ráda jeho, ale musí se vzájemně respektovat. Za ten respekt její vůči němu jsi výchovně stále částečně zodpovědná ty. No, nicméně to může mít složité, takže mi přijde roumné řešení, že s dcerou budeš trávit čas zvlášt.
Kdyby dcera neškodila, mluvím zcela opačně - od chlapa dítěte očekávám, že bude existenci dítěte respektovat, brát ho jako mojí součást.
Ja jsem v tehle situacich vzdy na strane deti, ale v tomhle pripade chapu i tveho pritele, jeho dite to neni a taky bych nebyla zvedava na ciziho capka, co by si na me otviral pusu
Asi nejaka chyba ve vychove..? Nevim, moje deti by si nikdy nedovolily byt drze k cizimu cloveku. Ani bych to netolerovala. A byt tvym pritelem, tak bych ti rekla to stejne, to se mu nesmis divit.
@Magical-eyes píše:
Dcera za 3 roky bude dospělá…a ty bez partnera kvůli ní…
Jednalo by se o 2 víkendy v měsíci? Ty další dva je u otce nebo ne?
Příteli se nedivím.
Tobě se divím, že si to od dcery necháš líbit.
a co bys radila? jak si to nemá nechat líbit?
@JancaS84 stěhovat se vážně nebudu. Mám tady práci kterou bych tam kde studuje vážně nesehnala a taky jít do malomesta a pak na nic nemít není řešení.
@Kelsey píše:
Tak je to jasné. Nemůže být dál tvůj přítel. Jednoduchá rovnice.
Ta holka je podle všeho dost sobecká a rozmazlená. Nevím, jestli je řešení skákat, jak ona píská. Aby nakonec máma nebyla úplně sama, když už teď na ni nemá vlastní nedospělá dcera “čas”.
Ten nadpis diskuze je dost zavádějící.
Příspěvek upraven 19.11.22 v 22:48
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat