Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak netrc doma,vem dite a jedte do mesta,do parku,na hriste,na bazen kamkoli,a najdi so tam nove kamaradky,nevim co ti brani sedout na vlak a frcet ![]()
No, prostě si udělej někdy program po svém! Holt kecy hoď za hlavu a řekni mu, že je dospělý a dokáže se zabavit sám, že si chceš někdy udělat program podle svého a nediskutuj a odejdi.
Jsi na vesnici, tak se někdy seber a odjed na celý den s malou do nejbližšího města, ne? Ted bude hezky, užijte si to spolu…
Tvůj chlap, pokud si neumí udělt program vlastní, tak je to jeho porblém, ne tvůj. je dospělý, měl by s etak začít chovat
Kdybych poprvé po 2,5letech měla dítě na hlídání z baráku, tak bych rozhodně nešla s kámoškou na procházku, ale šla bych s mužem na oběd, do kina, zahrát si třeba kulečník, šipky, nebo si zajezdit na tom kole, kdyby o to stál.
Se samostatností si nemáte co vyčítat, když on odjede k tchýni (mmch proč nejezdíte všichni, tchýně nechce vidět vnučku?), tak ty sedíš doma a čumíš, jak sama píšeš. No tak neseď doma a nečum, jděte na hřiště, najdi si v okolí nějaké mateřské centrum, najdi si s dítětem nějakého koníčka, třeba plavání ![]()
Jinak nechápu, co je nesamostatného na tom, že s vámi jede na nákup, takto jsme jezdívali roky, abych nemusela táhnout nákup busem, a já tehdy neřidič. ![]()
Asi se nesamostatným nestal poslední týdny a byl takový vždycky, jen ti to teď začalo vadit. Myslím, že jsi zralá do práce
Malou ti vezmou od září do školky? Uvidíš, že až budeš pracovat, tak ti najednou spousta věcí přestane tak hrozně vadit ![]()
Bych mu vysvětlila,že jsem celý den zavřená doma a taky potřebuju někam vypadnout.Že on chodí do práce a je tam mezi lidma.Že taky potřebuješ prostor a ne čumákovat pořád doma jak v kriminále.
no jo je zvykly mit nekoho za prdeli, zvykl si, ze jsi porad doma, a kdyz nekam jednou za cas chces jit, tak je mu to divny. proste zacni vyrazet casteji a on si zvykne, udelej si s malou hezky den- mesto, ZOO, park…v tom ti nic nebrani. a hlavne si o tom promluvte.
já ho zase chápu že tě chce mít chvilku jen pro sebe, nebo třeba jít na vycházku s vámi…já jsem taky do dvou sama doma s malou nikdo mi nikdy nehlídal..s kamarádkou jdu když je ten můj v práci, a potom máme společný program jako rodina..třeba by stálo za to vyrážet s kámoškama když není doma nebo jede ke tchýni a když jste spolu někam vyrazit a ne sedět doma… ![]()
Ja bych s pritelem udelala kompromis,vysvetlila mu,ze mame dite na hlidani a ze si chci uzit volny den po svem a ze mu vynahradim kolo jiny den. Bud to pochopi a bude v pohode a nebo nepochopi a bude ticha domacnost. Prece jsi s malou porad a kdyz konecne nejsi,tak ti prece nebude delat program pritel. Chapu,ze chce byt s tebou,ale muj nazor je takovy,ze je to tvuj den a jaky si ho udelas,takovy ho mas.
Ohledne toho zda je samostatny nebo ne,to nevim,to by se nam asi nazory lisily. Je to predpokladam dospely clovek a ma rad svou maminku a dava na jeji rady. Memu bratrovi tahne na tricet a doted neni schopny si sam cokokiv zaridit,takze proste mamincin mazanek. Jde o to si asi promluvit,rict co ti vadi a co jemu,vecer si dejte sklenicku vina a mluvte. Jinak to v sobe budete zbytecne dusit a nic nevyresite a s kamaradkou vyraz,urcite to potrebujes.
@Gladys Ono to zase až tak jednoduchý není:)Práci hledám už pul roku:)Tím to nebude:)Navíc já mám obchod 10kroku,takže on jde semnou i tam,na větší nákup,to je automatika že jde semnou.Mateřské centrum?Tohle je zapadákov celého světa,to tu není nejbližší je 15 km.Já jsem mladá matka takže maminky co jsou na hřištích jim je 35let a ty nemaj zájem se bavit semnou.S tchýní?Tchýně neviděla dceru 2 roky,hned ji odsoudila že není jejich,takže sní se nestýkáme,pouze přítel.Jinak tím že bych šla do práce by se zmněnilo spoustu věcí,ale zatím nevychází práce,a když je práce není hlídání.Moje mamka chodí do práce,přítel taky,a není to moc jednoduché skloubit tohle všechno dohromady ![]()
Tak nevím,nebo jak psala Lukresia,když je v práci tak jít s kamarádkou,a když je doma tak mít společný program.Ale taky chápu že chceš taky vyjít bez něj,třeba nakoupit.
@Breuovi My tohle ale dodržujeme.Problém je v tom že když máme čas a řeknu mu že někam pojedem tak prostě ne!Mu se nechce,až začnu zuřit,obleču malou že jdu sama,tak chce jít taky.Já jdu ven s dcerou,kamarádkou a ještě potom poslouchám kde jsem se ským tahala:(Mě jen ničí to že pro chleba jde semnou 10 kroku do obchodu:D
A autobusy vám v tom zapadákově jezdí?
Já taky nemám všechno u nosu a to jsem v Praze. Když jsem měla třeba sraz s kamarádkama, tak to kolikrát byla hodina cesty s několika přestupy, do herny, která je fakt dobře zařízená, jezdíme za Prahu, je to nějakých 10km. Ale tak jsi na mateřský, času máš hafo, tak přeci není takový problém dítě bafnout a jet ![]()
Souhlasím s Gladys, podle mě máš ponorku a nudíš se..takže v první řadě bych si vymyslela nějaký program pro sebe s dcerou, abych dle Tvých slov „neseděla a nečuměla doma“- to podle mě s přítelovou samostatností nemá moc co dělat
taky nebydlím někde v metropoli a stejně se zabavíme, popřípadě holt i za cenu toho, že strávíme dvě hodiny v dopravních prostředcích jedeme do Prahy, někam do herny, kavárny, bazénu, zoo, …podle mě těch věcí je spousta, tuplem v létě…a že jezdí k vám dva autobusy denně, tak co se jednou za týden sbalit a udělat si celodenní výlet? ![]()
Ahojte holky,už nevím kudy kam:(Spřítelem jsme spolu 4 roky,máme 2,5 letou holčičku,a už mě berou všichni čerti.Jde o to že za celé 2 roky jsem nikdy nebyla,diskotéky,kafíčka,prostě nic:(To by nebylo tak strašné.Ale bydlíme na vesnici,kde mám pouze jednu kamarádku se kterou jdu minimálně jednou za 14 dní na procházku(pokecat a podrbat).Jinak tu čučím do zdi s mojí máti,dcerou,a zase přítelem.Tedka jsem dostala minimální dovolenou a ségra si vzala malou na prázdniny:)Takže uklízení.A dnes?Ozvala se ta kamarádka jestli nepujdem na procházku a tak.No samozdřejmě zase poslouchám přiblblé keci,jako co jdem dělat?ským tam budu,co budu dělat?a podobně.Že semnou chtěl jet na kole a tak.Ale já už toho mám dost!On mě nechápe,on chodí do práce je tam aspon s chlapama,já jsem 24 hodin zavřená doma s malou,a máti,a pak už i sním,a on by pořád čuměl na televizi a nebo š.kal
Už mě to nebaví.Přitom on když chce se sebere jede k tchýni,je tam třeba pul dne a my tu trčíme a čekáme co se bude dít:(Prostě on u sebe musí někoho pořád mýt,všechno za něj vyřizují rodiče,jako za idiota,on semnou chodí i nakoupit,no děs:(Já ho mám plný zuby,nemám se tu komu vykecat,pořád tu trčím sním,chci si taky s někým popovídat,a nakonec když na hodinku vypadnu se projít ještě mám doma dusno…Co na něj?Někdy se mi zdá že nerozumí lidské řeči,protože co mu řeknu stejně ignoruje.Nechápe moje pocity,je mu to asi jedno.Nebo spíš nechce chápat:(Je mi stoho do pláče,tak ráda bych chtěla mýt zase den pro sebe a kamarádky:(