Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ještě jeden dotaz ze zvědavosti, co si myslíte o navázání vážného vztahu hned po rozchodu - prakticky dva dny po skončení předešlého?
Mě osobně na tom ani nepřijde nic špatného, i když je to tedy fofr. Za situace, kdy vztah nefungoval už přes půl roku vůbec a předtím to dost dřelo, tak si myslím, že to není zase tak strašný počin rozejít se a jít za tím, s kým je člověku dobře.
Známý tvrdí, že je to blbost, ale proč mi něják nedokázal rozumně obhájit. Člověk by si prý měl odpočinout. Já šla skoro ze vztahu do vztahu. Skoro proto, že můj nynější byl se mnou od té doby každý den, pomáhal sehnat bydlení apod.. i když chodit jsme spolu začali později a na první intimnosti došlo o dost později, stejně mám pocit, že je od první chvíle rozchodu můj a něják mi to nepřišlo. Byla jsem sakra ráda, že ho mám vedle sebe, i když to nebylo ještě úplné.
Asi bych si chtěla mezi vztahy odpočinout, tak nějak se vyčistit od bývalého, uvědomit si zase svoji podstatu, vědět co chci (asi jako Julia Roberts v Nevěstě na útěku, jak potom zjišťovala, který vajíčka má doopravdy ráda, protože vždycky jedla ty, které chutnali jejímu partnerovi
)
Abych si byla jistá, že nový vztah nezačínám ze smutku, z pocitu osamění, protože lověk si na toho druhého zvykne a je zvyklý i jen na to, že přijde domů a někdo tam je, nezávisle na tom, kdo to je.
Chtěla bych si být jistá, že toho druhého chci pro něj samého a ne jako náhražku za prázdné místo ![]()
A popravdě by mi mrzelo, že by netrval takový ten mezidobý vztah, kdy spolu ještě nechodíte, ale tak nějak se oťukáváte, můžete dávat najevo veřejně své sympatie…
Ale pokud je to láska jak uragán, tak s tím asi nic dělat nejde a zkrátka do toho člověk vlítne po hlavě ![]()
Taky jsem začala nový vztah pár dní po rozchodu a klape nám to skvěle. S bývalým jsme byli už dlouho na štíru a já se pak zamilovala a bylo to. Teď jsme spolu skoro rok a jsem šťastná
Takže za mě, nemám nic proti tomu ![]()
spíš bych řekla,že bereš nového přítele jako rychlou nálepku,ikdyž si třeba myslíš že ne ![]()
@Vedaniga píše:
Ještě jeden dotaz ze zvědavosti, co si myslíte o navázání vážného vztahu hned po rozchodu - prakticky dva dny po skončení předešlého?Mě osobně na tom ani nepřijde nic špatného, i když je to tedy fofr. Za situace, kdy vztah nefungoval už přes půl roku vůbec a předtím to dost dřelo, tak si myslím, že to není zase tak strašný počin rozejít se a jít za tím, s kým je člověku dobře.
Proč ne? Když vám to tak vyhovuje, máte se rádi, tak fajn
![]()
.
ps. já jsem tedy VŽDY skákala ze vztahu do vztahu..takže jsem nebyla volná ani 24h
Takže si myslím, že to funguje, když se sejdou ty správný lidi.. ![]()
No, to by mě taky zajímalo
![]()
Za mě je to otázka srovnatelná s tou - jakou barvou mám natřít svou ložnici
, je to tvá ložnice a tvůj vztah. ![]()
@Lizbeth píše:
A jak se jako pozná, že to je vážný vztah?
@Lizbeth píše:
ps. já jsem tedy VŽDY skákala ze vztahu do vztahu..takže jsem nebyla volná ani 24h![]()
Takže si myslím, že to funguje, když se sejdou ty správný lidi..
![]()
Liz, tak to jsi Skokan roku
![]()
@radúna píše:![]()
![]()
![]()
Liz, tak to jsi Skokan roku![]()
![]()
![]()
No jo, ženský jsou jako opice - nepustí se větve dokud se nedrží další..
![]()
Zakladatelko,jsem ted ve stejne situaci:-) takze jdi do toho:-)a i kdyby to melo trvat jen chvilku,tak to stoji za to:-)
@Lizbeth píše:
No jo, ženský jsou jako opice - nepustí se větve dokud se nedrží další..![]()
![]()
mně bylo jednou moudrou paní řečeno, že ženská by vždycky když od jednoho chlapa odchází měla mít v záloze už nového ![]()