Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Radu nemám a musí to být těžké:-/Ale měla bych strach, že pokud je psychopat a násilník, tak si to bude časem vybíjet na dítěti
Takže bych se snažila dál, nevím jak dlouho jste od sebe, ale nejspíš to za nějaký ten rok třeba vzdá. Ani na střídavou péči bych nepřistoupila. Myslím, že občasný stres ( jak často dítě s otcem je?) je lepší, než trvalý teror.
Musíš se o to dítě prát, pokud ho máš ráda. A upřímně, já taky střídavou péči nemusím, protože děcko se stěhuje pořád tam a zpátky, ale pořád je to lepší, než se dítěte vzdát a navíc si sama psala, co je to za psychopata a násilníka, tak jím to tam všechno řekni, skus sehnat svědky nebo důkazy a uvidíš, že nebude mít šanci. Někomu takovému do střídavé péče nedají podle mě.
No, můj odhad je, že tvůj m. je klasickej chlap, co je zhrzenej a chce se pomstít. Takovejch je… nebo je opravdu PSYCHOPAT? a NÁSILNÍK? Máš důkazy?
Chyba bývá na obou stranách, tak trochu vychladni a taktizuj. Zapři se, snaž se s ním pěkně vycházet a dohodněte se a nebo se k němu chovej pěkně a klidně mu na to přistup a časem se stejně na nějakej kompromis dostanete. On si od děcka bude chtít taky odpočinout. Neboj. Přestaň s ním bojovat, ať je to jakkoli těžké, dítě ti za to stojí.
Držím ti palce! A hlavně chladnou hlavu!
![]()
ja zila s alkoholikem,nevyl na nej spoleh.kdyz u nej dcera byla pres vikend tak se klidne ozral do bezvedomi. Taky mi vyhrozoval,ze ji bude chtit do sve pece. Nejdriv sem se vztekala a to mu delalo dobre,ale kdyz sem za nim sla po nejake dobe ze chci stridavou peci,ze bude dcera tyden u nej a tyden doma tak hned otocil. Jednou si jo vzal kdyz byla nemocna a poznal co to obnasi a dneska jsem rada kdyz si ji vezme jednou v mesici na odpoledne.
Nenech se vytocit at mu nedelas radost ze se mu te dari trapit a jeho to prestane bavit. Klidne bych malou na tyden zbalila a dala mu jo s tim ze musis neco zaridit tak at se postara a musis to vydrzet a ona ho stridava pece prestane zajimat. Bojuj o svoje dite ale takticky
ja si myslim, ze dite zustane jen u tebe a pokud nejak u soudu dosvedcis, ze je agresivni, tak ze mu stridavou peci neodklepnout…Urcite bych ale bojovala, a nevzdala se sveho ditete!Drzim palce!
Vzchop se a bojuj! Přesně jak píše tumpach§ Nenech si dítě vzít od psychopata, jen proto, že na to podle sebe nemáš. Je to Tvoje dítě, dítě, které Tě miluje a potřebuje! Přeci to vše nezahodíš kvůli nějakému debilovi. Sice neznám přesně Tvou situaci, co vše Ti dělá atd., ale držím palce, aby jsi se nezvzdala! Bojuj a nedělej ze sebe raněnou, odplácej protiútokem, nenech si tohle líbit
Do příštího roku je času dost, za tu dobu se může hodně změnit, změn svůj životní stly, vzchop se, dítě potřebuje silnou maminku a hlavně ne takovou, která by se ho vzdala. Co rodiče? Nech si poradit bezplatným právníkem na sociálce nebo od někoho, kdo této sféře rozumí. Nejsi v tom sama, tedy, když nebudeš chtít, aby jsi v tom byla sama!!!!!!!!!!!!!!!Zkus někoho požádat o pomoc, nemusíš se v tom plácat sama.
DRŽÍM PALCE A BUD SILNÁ, TAKOVOU TĚ DÍTĚ POTŘEBUJE!!!!!! ![]()
@Mami&Emmi píše:
Vzchop se a bojuj! Přesně jak píše tumpach§ Nenech si dítě vzít od psychopata, jen proto, že na to podle sebe nemáš. Je to Tvoje dítě, dítě, které Tě miluje a potřebuje! Přeci to vše nezahodíš kvůli nějakému debilovi. Sice neznám přesně Tvou situaci, co vše Ti dělá atd., ale držím palce, aby jsi se nezvzdala! Bojuj a nedělej ze sebe raněnou, odplácej protiútokem, nenech si tohle líbitDo příštího roku je času dost, za tu dobu se může hodně změnit, změn svůj životní stly, vzchop se, dítě potřebuje silnou maminku a hlavně ne takovou, která by se ho vzdala. Co rodiče? Nech si poradit bezplatným právníkem na sociálce nebo od někoho, kdo této sféře rozumí. Nejsi v tom sama, tedy, když nebudeš chtít, aby jsi v tom byla sama!!!!!!!!!!!!!!!Zkus někoho požádat o pomoc, nemusíš se v tom plácat sama.
DRŽÍM PALCE A BUD SILNÁ, TAKOVOU TĚ DÍTĚ POTŘEBUJE!!!!!!
jé krásně napsáno
A teď si představ situaci, kdy mu ji opravdu dáš do péče a on ti ji nebude dávat. Výmluvy, záminky, až si dítko odvykne a už za tebou opravdu nebude chtít, kór když jej bude očkovat. Nevzdávej to, zabojuj. Pokud dohoda a kompromisy opravdu nejsou možné, bojuj jinak. Nemáš možnost změnit trvalé bydliště a aspoň naoko se odstěhovat do jiného kraje? Jiný kraj, jiný soud a možná jiný přístup.
Zkus trošku líp konverzovat na OSPOD, ono když tam ta maminka hází špínu na tatínka a on pak příjde s jinou taktikou, tak na to prostě hledí jinak než by sis přála.
Ale nevzdávej to, mohla by jsi dítě ztratit úplně. Sežeň si dobrého právníka a bojuj, já bych za své dítě dala život a tím, že by jsi mu ji nechala (pokud je skutečně takový) by jsi svému dítěti jen zničila život a dětství. Pokud to s ním není tak zlé aproblém je jen v tom, že je špatný chlap, ale dobrý otec, tak mu nebraň… Buď ho to přejde samotného, nebo to časem nějak skloubíte a všechno půjde.
Toto nechápu, ty píšeš, že se o dítě neumí postarat a chceš mu ho nechat??? když je to opravdu psychopat a prokazatelný násilník, soud by tohle neudělal…jedině, že má peníze…a že jich má hodně. Jak to, že on je TAK strašný a ty nemáš nikde zastání?On je boj a BOJ…nikdy, nikdy v životě, bych nenechala dítě v péči jeho otce, kdyby to byl takový člověk, jak to ty popisuješ..a ty to děcko chceš tomuhle člověku doslova předhodit jen proto, že už nemáš na nic sílu…jsou to mámy, co bojovaly i když je to málem stálo doslova život. Musí být obrana, musí to nějak jít…
A pokud se pletu, tak nepiš klusé informace, můžeš chcít rady jen tehdy, když napíšeš příběh celý, nebo aspon vše podstatné…podle mě to taky není takhle černobílé…a ještě nemáte ani střídavku a ty už malé balíš kufr
Psycholog ti pomůže, vzchop se trošku, tohle přece nemůžeš udělat
![]()
Já bych se nevzdávala…přesně toho chce docílit, aby ses vzdala! Tak se nedej, i když jedna bývalá kolegyně tohle řešila taky a malý už byl úplný psychouš…on nervů jen zvracel, atd. Ale ona nebyla taky svatá, nechávala ho samotného a šla večer ven, trochu pletky s drogama,atd…to není tvůj přípda, ale nedej se, i když se možná spiklo vše proti tobě. Co nějaká poradna, pořádný právník, který se nedá uplatit a má trochu smysl pro spravedlnost a zabojuje za tebe a dítě…Přeju hodně sil!
Můj názor je ten, že když je takový - grázlik jak píšeš - soud s tím nic nedělá..atd.. tak pokud máš podezření, že je psycho, napadá tě atd. Tak volej hned policii, ať máš nějaké důkazy proti němu.. protože toto není normální, a dítě by v takovém prostředí vyrůstat nemělo. Co nechápu je to - že to stornuješ..
vzdát se dítěte.
jááááááhááááááj, to snad né. Když on na tebe hází špínu, atd. Jdi tímhle jeho stylem ty na něj sakra. Kvůli dítěti bych bojovala všemi prostředky. A HLAVNĚ NEVZDÁVALA TO.
Bohužel se s ním nedá normálně mluvit.Když přijde pro dítě než něco začne dělat koukne se po oknech jestli někdo nekouká a pak tu na mne řve a nadává.Co se týče OSPOD nemám šanci jsou při něm.On dělá vše dobře abych na něj nic neměla.
Kalla1412:
Ano má peněz dost v DKC mi sami řekli že zde selhal OSPOD i soud,že to snad není možný.
U soudu jsem neměla ani moc prostor.Bylo jedno stání a vše rozhodnuto.Což jsem nepochopila malé dítě a s otec nevyrůstal.
@stredulinka píše:
Já bych se nevzdávala…přesně toho chce docílit, aby ses vzdala! Tak se nedej, i když jedna bývalá kolegyně tohle řešila taky a malý už byl úplný psychouš…on nervů jen zvracel, atd. Ale ona nebyla taky svatá, nechávala ho samotného a šla večer ven, trochu pletky s drogama,atd…to není tvůj přípda, ale nedej se, i když se možná spiklo vše proti tobě. Co nějaká poradna, pořádný právník, který se nedá uplatit a má trochu smysl pro spravedlnost a zabojuje za tebe a dítě…Přeju hodně sil!U nás je že prcek když od něj přijde tak týden má špatné spaní je na mne nalepej a chce prso.Žužlá plyšáka a začal si i strkat věci do krku a dávit se jima.Měla jsem i znal.posudek na malého a oni to smetli.
Předem se omlouvám za anonym.
Je tu taková maminka?Jak se to zvládá psychicky?
Mám skoro dvouleté dítě s psychopatem,násilníkem kterého jsem opustila když dítěti byl půl rok.Od té doby mám peklo a mstí se přes dítě a peníze.Bohužel zastání není nikde ani OSPOD a ani soud.Všude na mne naházel špínu a že bráním ve styku,že ho napadám.Jsou to pro dítě stresující situace.I přesto,že dítě špatně zvláda styk s otcem tak ho má celý den.Otec nezvládá vůbec péči o dítě,neví jídelníček dítěte prostě nic(jsou věci které nechci sem psát).Ničí mi věci na dítě.Příští rok bude žádat o střídavou péči a vím,že to udělá a věřím že soud mu to odklepne.Já neuznávám stř.péči a tak přemýšlím,že mu dám radši dítě do péče i když vím,že mě od něj odtrhne a že mě to složí.
Už nemám sílu na nic.Přesně jak řekl tak činí.Zničí mě psychicky,finančně a sebere dítě.
Nevím jak se to zvládnout vzdát se dítěte ve prospěch toho aby se přes něj nemstil a by mělo klid?
Ted si chci ten rok užít.