Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
zakladatelko, a jakou špínu na tebe naházel, že i soud mu dává za pravdu? To musí být závažný důvod, že prohráváš a otec vyhrává. Zapomeňme ted na peníze, co konkrétně na tebe před soudem hází a z čeho Tě obviňuje?
Milá zakladatelko,
teď bojuješ svůj životní boj. Dítě je to nejvzácnější, co máš. Takže: sežeň si dobrého, ale fakt dobrého právníka. Sežeň důkazy o jeho chování atd. (s pomocí toho právníka, on Tě navede). Nebude soud, který by mu dítě dal. Pro sebe zajisti dobrého psychologa, který Tě bude držet, protože to nebude lehlké. Vyhrej a měj dítě, nedávej mu jej ani za nic. Celý život by sis to vyčítala.
![]()
@Anonymní píše:
Milá zakladatelko,
teď bojuješ svůj životní boj. Dítě je to nejvzácnější, co máš. Takže: sežeň si dobrého, ale fakt dobrého právníka. Sežeň důkazy o jeho chování atd. (s pomocí toho právníka, on Tě navede). Nebude soud, který by mu dítě dal. Pro sebe zajisti dobrého psychologa, který Tě bude držet, protože to nebude lehlké. Vyhrej a měj dítě, nedávej mu jej ani za nic. Celý život by sis to vyčítala.
Kde vzít dobrého právníka?To si vždy myslím,že mám dobrého právníka!
Pořád jen poslouchám jak bráním ve styku ,ale odpověd kdy údajně jsem bránila tak tu nikdy nedostanu.Že dávám dítěti staré oblečení ano ted dávám protože otec mi ničí oblečení a i botičky.Jednou dítě chodí nadstandartně oblékané a po druhé zase jako bezďák a já u soudu nemám šanci se bránit.Nemám ani důkaz jak se choval doma k dítěti.Nevím jak vy ale mě fakt nenapadlo natáčet člověka se kterým " žiju " a když něco aspon málo se mi podaří mít tak bud je to málo a nebo to nikoho nezajímá.
@floyd pinkerton píše:
Tak mu to dite nech - alespon budes mit klid a cas se trochu srovnat. Obetovat tomu vsechno a tim znicit sama sebe dle meho nazoru taky neni uplne spravne. Vsak on ti jej byvaly manzel nejspis zase vrati, toho bych se bebal.
Nemyslím,že mi dítě někdy vrátí.Je mu jde o to mě zničit a vzít si ho.A přesně co píšeš k čemu jsem dítěti zničená,zašlapná.
Myslím si že když bude jeho a já se nebudu o dítě zajímat že se bude k dítěti chovat slušně protože už nebude mít důvod a nebude mít už komu ubližovat.Určitě bude chtít abych se nechala vyškrtnout s RL a to bude mít 100% jistotu klidu.
Nechci řešit jak mi bude to asi je všem jasný.Matka co miluje své dítě pomalu obětuje své zdraví aby se narodilo a měsíc se rozkojuje aby mu dala to nejlepší tak nemusím mluvit jak mi asi bude ![]()
Mne prijde, ze uz jsi to vlastne vzdala a od lidi ted chces, aby te jen poplacali po zadech a rekli ti, ze to bude dobry a ze ses rozhodla spravne. Ale bohuzel, nebude a nerozhodla.
@vesperx píše:
Mne prijde, ze uz jsi to vlastne vzdala a od lidi ted chces, aby te jen poplacali po zadech a rekli ti, ze to bude dobry a ze ses rozhodla spravne. Ale bohuzel, nebude a nerozhodla.
souhlas, taky to na mě tak působí
Já spíš furt nechápu proč byl ten soud? Jo samozřejmě otec má právo na styk s dítětem. A platit alimenty na tebe a na dítě. Tak furt nechápu proč tu řešíš vzdát se dítěte?
Jestli máte problém s tím že mu dítě nechceš dávat(je to problém otce stěžuje si na to) tak si zařiť prostředníka který při každé předání bude u toho a bude vše ok a když ne tak to pak dosvěčí u soud kdyby něco a to samé když ti ho vrací. a s oblečením ho můžeš dávat jak uznáš zavhodné ty jen aby dítěti nebyla zima. Takže jestli je hezky nebo hrozně oblečený to ať si zařídí táta a koupí mu něco lepšího když ho chce mít pěkné u sebe. Mi to tak taky řešíme unás se převlíkne a nazdar.
@Anonymní píše:
Nemyslím,že mi dítě někdy vrátí.Je mu jde o to mě zničit a vzít si ho.A přesně co píšeš k čemu jsem dítěti zničená,zašlapná.
Myslím si že když bude jeho a já se nebudu o dítě zajímat že se bude k dítěti chovat slušně protože už nebude mít důvod a nebude mít už komu ubližovat.Určitě bude chtít abych se nechala vyškrtnout s RL a to bude mít 100% jistotu klidu.
Nechci řešit jak mi bude to asi je všem jasný.Matka co miluje své dítě pomalu obětuje své zdraví aby se narodilo a měsíc se rozkojuje aby mu dala to nejlepší tak nemusím mluvit jak mi asi bude
Uprimne receno, nemyslim si ze by to dotahul az tak daleko. A z rodneho listu zmizet nemuzes. Stale si myslim, ze te chce spise jen vydeptat, kdyz bys mu dite predala s tim „ze je to jedno a nemas problem“ tak jej mas zase po nejake dobe zpet. Ikdyz je mi jasne ze to pro tebe tak jednoduche nebude.
Soudit se, nervovat, utracet penize za pravnika a skoncit v dluhove pasti a nasledne psychicky na dne - to opravdu nestoji za to. Mela bys myslet predevsim na sebe.
Zakladatelko, vím jak ti je, něčím podobným jsem prošla …
dávná historie, ale co se mi vyplatilo:
po prvním naprosto zdrcujícím soudě (kdy podplatil OSPOD i soud - což řekl můj právník a že se s takovým jednáním za svůj život nesetkal (je muněco kolem 50), jsem se zhroutila, našla si první psycholožku, naštěstí dobrou.
připravená jsem byla i na výjezdy policie, po čase se tu střídali lidi jako dohled při předávaček, musela jsem snést vyházené věci ode mně (pěkné, ne všechny nové, ale natolik slušné, aby se za ně nemusel nikdo stydět), dítě oblečené jako z popelnice - fakt v děravých a malých hadrech, dost často smrdí (nezapáchá, smrdí), zvykla jsem si na neustálé výhrůžky, trobení pod okny, provokace, později si mě veřejně nahrával, že prý nejsem dostatečně vstřícná při jho příchodu (kolek krku jsem mu už neskákala), výhrůžky typu, že prcka neuvidím (v té době miminko), na rozhodnutí soudu jsem musela přesta kojit, aby ho mohl mít..... jo dějou se to věci…
Zakladatelko , věřím, že nemáš zastání nikde, já nakonec kontaktovla i pražskou ROSU v podolí, hodně mi pomohli, tak je kontaktuj taky. našla jsem si perfektní psychoteraeutku, která mě postavila na nohy. ta původní už mi víc pomoci nedokázala. vše bohužel stojí peníze.
ale dokázala jsem se mu rovně postavit, ikdyž ve mě je ještě dnes malá dušička, a on postupně s mojí sílou ubíral na intenzitě. a dneska je to tak, že mě prosí, abych hlídala i jeho nevlastní dceru, když malý k němu nechce. samo že nehlídám.
co jsem tím vším měla hlavně na mysly: NECH SI POMOCI, pro sebe, pro malé. jsou lidi, co pomoci umí, nemusí to být vždy ti nejbližší. ti to prostě v té situaci taky vidí jinak a nemusí umět jednat správně. oni totiž tihleti psychopati a manipulátoři, jsou dost nebezpeční. vím, o čem píšu - mám od takového trvalé doživotní poškození zdraví a ne zrovna malé a příjemné.
držím palce. ikdyž to teď nevypadá, je šance na lepší budoucnost. je pomalu květen, za ty další měsíce se dá hodně zvládnout. kontaktuj určitě nějakou tu ROSU, DONA linka, oni ti pomůžou, umí to. mají iprávníky pro ty soudy, nenechej se zastrašit a zničit. žádný gauner za to nestojí, ikdyž se stal otcem.
ozvi se, co jsi podnikla, jak se to vyvíjí. přeji hodně štěstí
Predanim ditete sice muze mit zakladatelka „klid“, ale pokud jde skutecne o takoveho cloveka, jak ho lici, tak bych se fakt bala, ze treba diteti nejakym zpusobem ublizi. Za takove riziko by mi to opravdu nestalo, nehlede na to, ze bych si to pak sama nikdy neodpustila.
A jak asi psychopat vychová dítě, i když se zakladatelka vzdá všeho a nebude mít důvod se jí mstít? Nebude to náhodou další malý psychopatek??? Určitě jo!!! Já teda měla taky s psychopatem mimino, ale bojovala jsem jako lvice, zdraví dodělaný, kostra potažená kůží! Nemocná 2 roky v kuse, přišla jsem o peníze. Ale: Vyhrála jsem. Mám malýho v péči a ex musí platit, jinak mu hrozím exkucí. Dítě zatím není psychopat, jen má zdravotní následky…jak jinak??? A ex chystá další soud…Tak se chystám do boje, šetřím a rozhodně se nevzdám! Dítě mě miluje, otce a bývalé tchyně se bojí a nemá je rádo. Zlo nesmí vyhrát!
já být tebou tak si zajdu na socialku a zkusim se poradit s nejakou socialni pracovnici urcite ti pomuzou a kdyz ne tak si zkus zajit za jinou nekdy se najde fakt potvora ale vetsinou jsou na matcine strane a jeste ke vsemu kdyz vylicis jak se k tobe milej taitnek chova a tak tak uvidis ze poridis dobre mam podobnou situaci hele naseho tatinka to taky bavilo ale jenom ze zacatku po roce a pul mi dal pokoj neboj ono ho to prejde a navic si predstav ze by jsi dala dite jemu kdyz ani nevi co ma malej rad a co rad ji jak chodi spinkat a ted si vem sama pises jak malej zvlada situace s tatinkem a ted najednou by byl u neho porad
tak to asi neni ani pro prcka nejlepsi ne?? musis zacit bojovat vstat a nedat se zatni se zuby nehty a musi ti to vyjit pises ze ti dlea problemy s penezy predpokladam ze ti na nej neplati tak jdi a nahlas to na policii a ukaz pred soudem jak je spatnej tata
kdyz ti nedokaze ani platit tak se nemusis bat ze by mu ditko sverili ja mam tri ale jenom dve s byvalym manzelem a ten chtel ze mi jedno necha a jendno si vezme on a vis co ja na to ani nahodou pekne jsem ditka sbalila zasla si za socialni pracovnici vsechno ji vylicila a ona rekla ze tatinek je blazen a ze ditka jsou na sebe fixovany a taky si zkus zajit za detskym lekarem a zkus si vynutit psychologicky posudek ze malej nezvlada situaci s tatinkem a nebo ze se ho boji je plno cesticek tak se neboj a hura do boje
@Anonymní píše:
Předem se omlouvám za anonym.
Je tu taková maminka?Jak se to zvládá psychicky?
Mám skoro dvouleté dítě s psychopatem,násilníkem kterého jsem opustila když dítěti byl půl rok.Od té doby mám peklo a mstí se přes dítě a peníze.Bohužel zastání není nikde ani OSPOD a ani soud.Všude na mne naházel špínu a že bráním ve styku,že ho napadám.Jsou to pro dítě stresující situace.I přesto,že dítě špatně zvláda styk s otcem tak ho má celý den.Otec nezvládá vůbec péči o dítě,neví jídelníček dítěte prostě nic(jsou věci které nechci sem psát).Ničí mi věci na dítě.Příští rok bude žádat o střídavou péči a vím,že to udělá a věřím že soud mu to odklepne.Já neuznávám stř.péči a tak přemýšlím,že mu dám radši dítě do péče i když vím,že mě od něj odtrhne a že mě to složí.
Už nemám sílu na nic.Přesně jak řekl tak činí.Zničí mě psychicky,finančně a sebere dítě.
Nevím jak se to zvládnout vzdát se dítěte ve prospěch toho aby se přes něj nemstil a by mělo klid?
Ted si chci ten rok užít.
To jsi na tom ještě docela dobře. Když si malýho vzala babička (od přítele) na odpoledne a já šla ke kamarádce na kafe, byvaly vyměnil zámek a já už malýho nikdy neviděla.
Nikdo nepomohl. ![]()
Holka vzchop se! O tohle mu přesně jde! Jak můžeš uvažovat o to, že mu dáš dítě???
Shromažduj důkazy, jestli nějaké jsou, chod na OSPOD, porstě něco dělej!