Přítel si přeje mít dítě

Anonymní
3.4.24 19:29

Přítel si přeje mít dítě

Ahojte,
Minulý rok jsem dokončila vysokou školu a teď jsem jen chvíli v nové práci. Přítel pracuje už delší dobu ve své práci a oba vyděláváme slušné peníze. Jsme spolu už 4 roky a bydlíme spolu 2 roky. Všichni v našem okolí začali řešit děti a hodně našich známých už dítě čekají nebo dokonce mají. Já na to z nějakého důvodu ještě nejsem připravena. Měla jsem v plánu si pořídit děťátko, až budu mít stoprocentní zázemí a o vše bude postaráno. Prostě vím, jak je to závažná a důležitá věc. Nemyslím, že jsem připravena na to být mámou. Ale přítel by si to hodně přál. Nevím, když vidím, jak náš vztah probíhá… Dost často se dohadujeme, vždy se ale usmíříme, ale ty hádky jsou tam časté, jsme oba výbušné povahy. Miluji ho a vím, že s ním rodinu chci, ale nevím, zda tak „brzo“, jak si to přeje on."
Co si o tom myslíte? :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8531
3.4.24 19:33
@Anonymní píše: Více

Na dítě musí být dva. Takže pokud se na to ještě necítíš, tak se do ničeho nenuť. Partner by to měl pochopit. To, že okolí dítě má nebo čeká fakt není argument ho mít taky, takže bych ty řeči neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
3.4.24 19:37

Pokud se hadate uz ted, ver ze s ditetem to bude jeste o hodne horsi, takze ja osobne bych do takoveho vztahu vubec dite neprivadela, ale chapu, ze to muzes mit jinak. Jinak k tve otazce, na vasem miste bych momentalne zacala resit svatbu a tvou smlouvu na neurcito, pokud ji nemas a nejake vybudovani stabilni pozice ve firme, ver ze to pak ocenis. A nez tohle vyresite, treba uz i pro tebe pak nastane spravna doba na porizeni ditete. Jeste otazka, jak se momentalne partner zapojuje do domacich praci a jak mate nastavene finance?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22530
3.4.24 19:48

Pockej, az budes chtit taky. Rok po skole mas jeste spoustu casu. Nenech se tlacit tam, kde nechces byt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2417
3.4.24 19:51

Nepořizovala bych si dítě s někým, s kým se pořád hádám. Mimochodem, když chce přítel dítě, už tě aspoň požádal o ruku? Také bych mu zkusila navrhnout, že když to dítě tolik chce, jestli zůstane na rodičáku? Schválně, jak se na to bude tvářit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1250
3.4.24 19:55

A svatbu si přítel taky přeje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.4.24 19:57

@Ernais Právě teď řešíme smlouvu na neurčito. Co se týče domácích prací, spolupracujeme na nich oba. Když je přítel doma, pomáhá mi s nimi. Máme rozdělené úkoly na každý den. A když má jeden z nás náročný den, rádi pomůžeme tomu druhému. Co se financí týče, přítel platí za bydlení a já za ostatní věci. Společně si i spoříme do stejného účtu. A co se týká hádek, máš pravdu. Často se jedná o úplné hlouposti, ačkoli se snažíme, přesto se někdy k hádce dostaneme. Doufám, že kdyby se nám narodilo miminko, hádky by musely skončit. Přece jen je to dětinské, a když už budeme vychovávat vlastní dítě…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.4.24 20:02

@Roxy ivka Určitě se ho zeptám. Jsem zvědavá, jak mi odpoví a jak na to zareaguje. Skvělý nápad!😄

• Citovat
  • Upravit
Ounou
3.4.24 20:03

Ale hádky samy od sebe neskončí…to chce na tom pracovat a vůle musí být na obou stranách (ne že jeden ustupuje, aby nebyla hádka apod.).

Jak už bylo napsáno, s dítětem je třecích ploch mnohem víc. Plus únava tomu nepřidává.

• Citovat
  • Upravit
9770
3.4.24 20:04

Dítě se pořizuje po svatbě a až chtějí oba :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2497
3.4.24 20:05

Hodne známých deti ma. Určite nebudou proti, kdyz jim to dítko oba pohlidáte. Idealne pres noc a s rodičovskou podporou. A vicekrát než jednou. A pak jeste treba starší dítě. Zkuste to a uvidiš, jak na tom jste. Taky muže po tobě chtit dítě abys byla doma. Duvody jsou různé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35869
3.4.24 20:10

Hádky samy nezmizí. A s dítětem už vůbec ne. Naopak. My jsme se s manželem před dítětem nepohadali snad ani jednou. No a jak přišly děti, hormony atd. tak to ze začátku někdy bylo fakt těžký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2447
3.4.24 20:10

Tobě je 26 a spousta lidí v tvém okolí má děti? 8o
A rozhodně bych si neporizovala dítě s někým, s kým se furt hádám. Nenech si namluvit, že dohady jsou normální a všude. Fakt nejsou! Před dětma, před finančníma starostma, prostě ne!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8531
3.4.24 20:18

Je docela naivní si myslet, že dítětem by hádky skončily, to fakt ne (To je podobné jako by sis myslela, že dítě dokáže zachránit nefunkční vztah - nedokáže ). Zase zůstaň nohama na zemi. Často ještě příchodem dítěte hádky přibývají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
3.4.24 20:22

To je strasne naivni predstava, ze hadky skonci, jakmile se vam narodi dite. Proc se teda hadate ted a neresite to jako normalni dospeli lide? My se s manzelem pred ditetem nikdy nepohadali, roky u nas vladla cista harmonie, pak prislo dite a spankovy deficit, stres z placiciho ditete a misty trochu odlisne pohledy na vychovu ditete si vybrali svou dan a i lide jako my, se najednou zacali hadat. Ne casto, ne nejak osklive, ale ta cira harmonie uz tu taky uplne nevladne. Neumim si predstavit, jak tohle pak zaclouma s pary, ktere se hadaly uz predtim… Neni to sice moc romanticke, ale dite proste chte nechte tomu vztahu ustedri solidni ranu a ma-li to vztah ve zdravi ustat, mel by byt dle meho velmi kvalitni uz pred porizenim ditete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí