Příušnice?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
629
12.11.06 13:16

Příušnice?

prosím mojde dcera 18 let si začala stěžovat před 2 dny že má oteklou čelist pod uchem a taky za ním, na pohmat jí to bolí. Dnes mi volala, že jí otekla také druhá strana trošku. Teplotu nemá a nic nic takového. můžou to být třeba příušnice ? Nebo co jiného?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
13.11.06 03:43

Lajlo a neni nastydla? Me, kdyz mam chripku nebo kasel, bolivaji hodne uzliny.. je to prave oblast mezi usima a celisti a je to hodne citlive, na dotyk bolestive, i pri polknuti… Jana.

• Citovat
  • Upravit
182
14.11.06 10:28

Lajlo,ať si dcera raději skočí k doktorovi.Asi před 2 roky vypukla podobná epidemie u dcerky ve škole a v několika případech se o jistou formu příušnic jednalo.Doktoři ani hygienická stanice nevěřila vlastním očím,když se to potvrdilo.Přes veškerá očkování! Výsledky zněly , že je to nový vir,který je oddolný právě tomu očkování! Prý i mohlo jít o nekvalitní očkovací látku,ikdyž děti protilátky v těle měly!??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
14.11.06 11:11

Můj 17letý syn dostal příušnice letos v dubnu, přestože byl očkovaný. Skončil i na infekčním s komplikacema, ale naštěstí tam byl jen 4 dny. Nebyl jediný, kdo onemocněl, prý byla tenkrát špatná vakcína. Onemocnělo hodně dětí od 15 let, u těch starších kluků a mladých mužů hrozí zánět varlete, jinak u všech i u holek hrozí i zánět slinivky nebo mozkových blan. Takže se to musí vyležet. Nekomplikovaný průběh se léčí doma.

Dej vědět, jak to dopadlo, ale podle příznaků to příušnice mohou být. Synovi to taky tak začlo, bez teplot. Ty komplikace a horečky přišly 4. den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
629
14.11.06 13:09

Tak dcera byla u lékařky včera, prý ji nic není, oteklé to má z toho ,že si rozškrábala vyrážku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Byla jsem totálně v šoku. Každopádně už to včera měla o hodně menší ,to je pravda ale na pohmat ještě bolestivé. Dnes už jí to opadává a skoro nebolí, tak možná byla nachlazená atd. ale ta doktorka mě dostala!!!!!!!!!!! měla sebou moč, tu jí řekla ,že nechce a na krev jí nepošle protože jí nic není. To nějak nechápu, kontrolu KO měla před několika lety, to na to nemá právo, existuje na to nějaký paragraf nebo něco? např že musí udělat preventivku a KO?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
14.11.06 14:23

Ahoj Lajlo, tak to jsem v šoku. Na preventivní prohlídky má nárok každé dítě každý druhý rok, naši kluci vždycky dostanou od dr. žádanku na KO a moč. Poslední prevence je výstupní myslím v 19 letech. Pokud je dceři osmnáct, tak poslední prevenci i s kontrolou krve a moče měla mít v sedmnácti letech. Do roku jsou prohlídky každý měsíc, pak v 18 měsících, ve 3 letech a pak každý druhý rok.

Je možné, že byla nachlazená a měla zvětšené uzliny, ale je taky docela možné, že prodělala lehkou formu příušnic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nonameí
26.6.12 07:48

Co dělat, aby otok rychleji ustoupil?

• Citovat
  • Upravit
Irka64
5.8.12 18:00
@jahoda píše:
Můj 17letý syn dostal příušnice letos v dubnu, přestože byl očkovaný…

prosím, a čím se tenkrát očkovalo?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí