Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nebojte se. Je pravda, že po ATB a nemoci obecně je tělo náchylnější na další infekci. Pokud často stoná, měla by lékařka zvážit imunologické vyšetření. Pokud Vás to uklidní, poproste lékařku aspoň o krevní obraz, tam by se leukémie projevila.
Když to napíši laicky, počáteční stav se projevuje v bolesti kostí, třeba paty, lýtkových kostí, projev únavy. Ano, krevní obraz napoví. ![]()
@Anonymní píše:
@opozice @leryl A základní krevní obraz a nebo je na to nějaký speciální?
základní asi ne, to musí být zaměřen na daný problém, ale to je jen můj odhad. Především jde o to změřit kolik se nachází a v jakém stavu leukocity, neboli bílé krvinky.
https://zena.aktualne.cz/…i:wiki:4045/?… tohle si přečti a budeš chytřejší.
@Anonymní píše:
@opozice @leryl A základní krevní obraz a nebo je na to nějaký speciální?
Leukémie se projeví i u základního krevního obrazu, leukocyty bývají mnohonásobně zvýšené.
@leryl píše:
Leukémie se projeví i u základního krevního obrazu, leukocyty bývají mnohonásobně zvýšené.
mohou, ale nemusí
Zdravím, chtěla bych oživit diskuzi, nechci zakládat nové vlákno. Asi taky jenom blbnu… Malé, brzy 5 let občas teče krev z nosu, většinou když se v něm stourala. Minuly týden ji ale tekla celkem 3, dvakrát z toho bez zjevné příčiny, zastavit šla normálně do 5 minut bylo po. Naposledy ve čtvrtek, od té doby je klid, modřiny má na kolinkach spíš menší, jak asi ve školce blbnou, ohledně únavy, na lyžích zvládne i 3 hodinky a unavená prý není, když jdeme ven na procházku, nebo někam pospichame, tvrdí, že ji bolí nožičky a chce si odpočinout, když si nesedmene, tak s remcanim dojde a doma si normálně hraje, ve školce jim nic na ní nic divného nepřijde… Leukémie se bojím jak čert kříže, co myslíte? K mudrovi se dostanu až ve středu… Omlouvám se za anonym, mám tu známé
@Anonymní píše:
Zdravím, chtěla bych oživit diskuzi, nechci zakládat nové vlákno. Asi taky jenom blbnu… Malé, brzy 5 let občas teče krev z nosu, většinou když se v něm stourala. Minuly týden ji ale tekla celkem 3, dvakrát z toho bez zjevné příčiny, zastavit šla normálně do 5 minut bylo po. Naposledy ve čtvrtek, od té doby je klid, modřiny má na kolinkach spíš menší, jak asi ve školce blbnou, ohledně únavy, na lyžích zvládne i 3 hodinky a unavená prý není, když jdeme ven na procházku, nebo někam pospichame, tvrdí, že ji bolí nožičky a chce si odpočinout, když si nesedmene, tak s remcanim dojde a doma si normálně hraje, ve školce jim nic na ní nic divného nepřijde… Leukémie se bojím jak čert kříže, co myslíte? K mudrovi se dostanu až ve středu… Omlouvám se za anonym, mám tu známé
Na tom mi neprijde nic divneho, proc s ni chces jit k dr? Kvuli tomu krvaceni? Dostane zrejme ascorutin, ale to je asi normalni, bud v klidu
Moji malou (2,5roku) trapi zas velke bolesti nohou. Budi se casto a propina nohy a rve ze ji boli kolena/nekdy kotniky. Velkou vzdalenost taky neujde (no, ani malou, dojit 2 ulice do kramu je zazitek) - dle dr to jsou rustove bolesti. Casto si stezuje na pridruzene bolesti hlava/zada/bricho - jsou to „chvilkove bolesti“ - za chvilku si zas hraje jakoby nic ![]()
@Kolarkaa Ascorutin doma mám, pro jistotu jsem jí dala jednu pilulku ve čtvrtek a jednu v pátek, jen abych podpořila hojení, jestli se v tom nosanku škrábla hodně. No ona občas právě přijde, že jí bolí třeba pata, ale potom zase dlouho nic. Asi opravdu blbnu, bledá není, modřiny se jí dělají akorát na těch kolinkach, ale spíš světlejší. K Dr. chci kvůli kontrole zraku, aby nám napsal doporučení k ocari, manžel měl horší zrak od malička a dědičné, takže nám doktoři doporučili hlídat…
Ahoj prosím o zkušenost, malý 4 měsíce od narození poářd nemocný nejdřív zápal plic po odbrání antibotik za tři dny horečka (dle doktorky viroza) tvrdí, že něco chytil, protože byl oslabenej…mám kamarádku, která to měla podobně a potom její dceři byla zjištěna leukemie, mám se bát? a nebo už jsem paranodiní? Jinak ORL, kardiologii má vše v pořádku a potní test taky
promintě anonym, ale mám tu rodinu..