Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@trpaslinka Děkuju.
Takže teoreticky, když jsem před dvouma měsíci měla postinor a teď nedávno jsem prodělala zánět močových cest + dlouhá cesta v autě k moři a zpět a jako třešnička, trochu stres. Tak je to 12 denní zpoždění v normě? Počítaje podle normálního 30 denního cyklu, který jsem mývala před požitím postynoru. ![]()
@Ino tak nevím, jestli to je normální u Tebe, ale u mne jo. A když jsem byla nemocná, tak jsem zaručeně měla cyklus delší. Takže ten zánět to klidně mohl způsobit.
Tak jsem byla přesně v 6 hod u DR. hormonální profil mi dělala už 3× vždy když brala krev. Vše je v pořádku včetně vaječníků, žádná jiná nemoc tam není, všechny hormony jsou v normě akorát ten testosteron je malinko nahoře a to mi tam zlobí. V pondělí po MS jdu na kontrolu na prohlídku prý mě chce vidět a nasadí léky na srovnání hladiny hormonu. A pak už se můžem prý normálně snažit o mimi ![]()
@folii tak to jsou dobre zpravy, snad se Ti ten cyklus srovna a brzy se zadari
@blumen jojo jsou to velice dobré zprávy
v pondělí jdu na kontrolu tak se pak ozvu co mi pověděla ![]()
Ahoj, potvrzuji co je zde psané. U mě je to taky tak. Také jsem prodělala zánět močáku tento měsíc a MS se zpozdila o 10 dní.
Holky, tak tedka už to fakt nechápu
včera jsem s MS skončila, vlastně se to nedá k MS ani moc přirovanat, spíš sem měla jen hnedý výtok 4 dny
a dneska je mi pořád zle
bolesti v zádech, v břiše, je mi od žadudku tak špatně, že se to nedá vydržet
. Setkali jste se stím někdo?
@blumen, tak jsi měla pravdu, H. P mi nedělala až dneska. 2 dny po skončení MS. Co na tom profilu může vše zjistit? A dá se tam zjistit těhotenství?
![]()
@Cuddy jj dělala, ale negativní. Ale co jsem se bavila s mamkou měla negativní test i krev do 6 týdne
Ale mě vážně nenapadá, z čeho mám ty všechny příznaky těhu ![]()
@folii No, podavas informace tezce zmatene… Jiz pul roku jsi nemela ms, ted jen hnede spineni, o jakych tehotenskych priznacich mluvis? A doktorka ti dela hormonalni profil pri kazdem odberu krve a ted ti ho dela vlastne poprve a jeste uplne mimo bezne odberove dny cyklu? Nerozumim tomu.
@Cuddy myslela jsem si že mi HP dělá ale nedělala co jsem se na to dneska ptala. Sestřrčka mi předtím řekla jiné informace. Dneska mi dělala HP ale 2 dny po skončení MS což jesti dobře chápu, je uplně mimo. Příznaky mám takové, je mi zle od žaludku už 6 den. Bolí mě podbřišek, záda. POřád bych jen spala, jsem strašně unavená. Tak už vážně nevím ![]()
@folii ahoj a kolikátý jsi dneska den cyklu? Normálně se dělá H. P. 2. až 5. den cyklu, jestli skončila menstruace, to nehraje vliv. Ale třeba ho dělá jinak ![]()
Ty příznaky, co píšeš, jsou všechny nespecifické, tím bych se neřídila. Pokud máš tak nepravidelné cykly a negativní test, tak to těhotenství nebude.
Tady něco zkopíruji o H. P.
Hormonální profil cyklu: Je to komplexní vyšetření hormonů v různých fázích cyklu. Jedná se o opakovaný odběr krve, při kterém účelně stanovujeme všech dříve uvedených hormonů. Pomůže nám to zmapovat hormonální výkyvy během cyklu.
A tady si můžeš více počíst… je zbytečné to přepisovat
snad si z toho neco vyberes…
@blumen no, jestli se počátek cyklu počítá 1 den MS tak mám tedka 6 den cyklu. Jinak moc děkuji za radu ![]()
@folii Jenze spineni se jako ms nepocita. Psala jsi, ze jsi mela jen 4 dny hnedy vytok. Samozrejme, ze muses byt tehotna. To nejde vyloucit nikdy. Ale o ucebnicovy pripad by se zrovna nejednalo.