Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@folii A odjakziva jsi mela problemy s cim, s bolestivou ms ci nepravidelnou ms?
@folii mela by Ti kazdopadne udelat ted hormonalni profil. Ja na nem nebyla, ale pokud vim, odebira se krev vicekrat za cyklus a zacina se mezi 2-5.dnem cyklu. Pokud jsi ted dostala MS, je to idealni.
Můžu se zeptat jen ze zvědavosti…když to dostanete po tak dlouhé době, nemáte potom silné krvácení, musí přeci hodně narůst sliznice nebo se mýlím?
Mohu se zeptat, jak nejdelší cyklus je možný u ženy, jelikož všechny kamarádky kolem mě, mají ten standardní 28 dní a já, jelikož jsem teď měla nedávno postinor tak mi to strašně kolísá… 37 a teď už mám celkem 12 dní zpoždění. Jednou jsem měla cyklus dlouhej i 42 dní. Jaký byl nejdelší u vás?
@sobesin ba naopak, mám to strašně málo
ale zato velké až nedající se vydržet bolesti. Přítel už chudák nevím co semnou ![]()
@Ino u mě je cyklus velice divný tedka jsem to právě dostala třeba až po půl roce takže si to asi dokážeš spočítat, ale předtím jsem to měla třeba po 2 měsících. Takže vážně velice nepravidelně.
@folii no co sis vzala na tu bolest? Bez Ibuprofenu bych treba ja neprezila zadnou MS. Vzala sis nejake leky na bolest, ne?
@blumen ano vzala jinak bych se asi zbláznila. POmáhámi valetol a hlavně na tu bolest zad a břicha ležím na elektronické teplé podložce. Jakmile to sundám opět to začne bolet. Ale když ležím pod peřinou na podložce je mi tedka fain.
@folii tak to jo, ja se lekla, ze sis nevzala nic. Krome toho tepla uz me toho moc nenapada. Snad Ti gyndarka poradi. I ta endometriosa se neda uplne vyloucit. At je brzy lepe!
@folii hlavne se nenech odbyt
popros ji o ten hormonalni profil, kdyz jsi zrovna dostala MS ![]()
@Ino když nepočítám 3 měsíce v pubertě, kdy to byl hned druhý cyklus, tak nejdelší byl 2 měsíce v minulém roce. Ale to je po porodu. Jinak mám cykly kolem 35 dní v průměru. Cokoli mezi 26 a 45 dny. Zrovna tento měsíc bych měla cyklus cca 46 dní. Ovulaci jsem totiž měla 32. den cyklu.