Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já mám předrakovinové změny už 6 let (během toho jsem bez problemu otěhotněla, bez problemu donosila a porodila)..každý půl rok mi bere biopsii a drží se to, nahorší se to. Myslím, že ti to doktor jen nedostatečně vysvětlil..hpv má v okolí spoustu holek, několik šlo na konizaci čípku. a když se to pravidelně kontroluje, tak se případné změny vysledují a eventuálně ti udělají konizaci. rozhodně nebudeš umírat! Já jsem z toho podobný stav neměla nikdy, nikdy jsem to takhle jako ty nebrala..
@Tapeta píše:
Já mám předrakovinové změny už 6 let (během toho jsem bez problemu otěhotněla, bez problemu donosila a porodila)..každý půl rok mi bere biopsii a drží se to, nahorší se to. Myslím, že ti to doktor jen nedostatečně vysvětlil..hpv má v okolí spoustu holek, několik šlo na konizaci čípku. a když se to pravidelně kontroluje, tak se případné změny vysledují a eventuálně ti udělají konizaci. rozhodně nebudeš umírat! Já jsem z toho podobný stav neměla nikdy, nikdy jsem to takhle jako ty nebrala..
dekuji za reakci, asi mas pravdu, moc o tom nevim, tak jsem z toho vyplasena, jeste, jak se na me u doktora vsichni tak soucitne divaji, to mi na pohode neprida. Ja jen moc nechapu, proc mi chce udelat ted „jen“ biopsii a ne konizaci, pokud se tam neco najde, stejne bych musela zase pod narkozu na tu konizaci, ne?
Ahoj, taky jsem hlídána x let, máme 2 holky a po druhém porodu mi na kontrole po šestinedělí vzal vzorek a bylo to indikováno ke konizaci.
Konizace byla otázkou 30minut.
Píšeš, že jdeš na biopsii, kam?
@bublinek píše:
Ahoj, taky jsem hlídána x let, máme 2 holky a po druhém porodu mi na kontrole po šestinedělí vzal vzorek a bylo to indikováno ke konizaci.
Konizace byla otázkou 30minut.
Píšeš, že jdeš na biopsii, kam?
do nemocnice ve Zline, Batova nemocnice
Na mě se ani nikdo nijak soucitně nekoukal… vždyť je hpvéčkem promořena půlka populace. Lépe jsou na tom ti, kteří o tom ví a kterým se hlídá. Potom to žádné fatální konce nemá..
@Tapeta píše:
Na mě se ani nikdo nijak soucitně nekoukal… vždyť je hpvéčkem promořena půlka populace. Lépe jsou na tom ti, kteří o tom ví a kterým se hlídá. Potom to žádné fatální konce nemá..
@Anonymní píše:
Dobry den, predem se omlouvam za anonym, ale tohle je pro me citlive a intimni tema.Mam pulrocni dceru a po sestinedeli na kontrole mi lekar oznamil, ze mam nalez na cipku H-SIL a pozititvni HPV. Na zacatku rijna jdu na biopsii, chce to poslat na histologii, aby se vedelo, co tam mam.
Na malou jsem sama, maminku mam daleko, ale prijede mi malou pohlidat, rano nastoupim a vecer budu doma.
Chtela jsem poprosit vsechny, ktere tohle prozily, nebo prozivaji, prosim, napiste mi Vase zkusenosti a obavy a jak jste to vsechno zvladaly, mne je hrozne, kazdy den placu, divam se na malou a bojim se nejhorsiho, ze zustane sama, ze me budou cekat porad nejaka vysetreni a najdou mi rakovinu, je to strasne, nemam si komu postezovat, mamu nechci zatezovat, uz tak se trapi a je mi lito te malicke, ze jsem ve stresu a ona to urcite vsechno vnima, bojim se, ze prijdu o mleko, ale nemuzu to ovladnout
Omlouvam se…
nebud vyplašená..mám to taky a budou mi dělat konizaci taky. Mamka měla po porodu to samé a v pohodě..
jak tu již někdo psal, tento jev opravdu není vzácný…má to samé kamarádka..a její maminka, když jsem se zmínila…takže neplaš.
@Anonymní píše:
do nemocnice ve Zline, Batova nemocnice
Ve Zlíně je to v pohodě, přijdeš na 7 ráno na stacionář, dr si s tebou promluví, vysvětlí co a jak, odpo ve 2 jdeš dom
A dr ti rovnou řekne svůj názor na to, neboj ![]()
A pokud tě takhle plaší na gyndě, tak bych ju změnila, protože tohle je v dnešní době už bohužel běžný zákrok a zbytečně tě plaší. Nebo jsi spíš vyplašená ty a jen si to namlouváš ![]()
Já jsem konizaci děl. čípku prodělala v listopadu 2012. Rok jsem byla sledovaná pro změny na čípku a když se to nelepšilo ale naopak zhoršovalo, udělali mi konizaci. Od té doby mám cytologii OK a i jsem letos donosila a porodila mimčo. Konizace byla otázkou 10 minut a vůbec nic jsem necítila, není se čeho bát. Biopsii dělají proto, aby se ujistili v cytologickém nálezu. Ale psychicky jsem na tom taky nebyla dobře, taky jsem měla velký strach jak výsledky dopadnou. Chodí na to opravdu hodně holek, ve svém okolí jich znám několik. Je dobře, že se na to včas přijde a doktoři s tím včas něco udělají. Držím palce!
Holky a jake omezení jste měly po biopsii, nebo po konizaci? Mne říkali, nezvedat nic těžkého, malá má přes osm kilo a nedokážu si představit, že ji nebudu moct nosit.
Mamka se mnou nebude moct být třeba týden, aby mi pomohla. Max dva dny
TAk já to měla hodně hluboký a ještě nevzali všechno takže u mě je to složitější.. Ale byla se mnou paní která odešla v podpatkách a já chodila jak kačena dlouho. Záleží kolik ti toho budou brát..
Dobry den, predem se omlouvam za anonym, ale tohle je pro me citlive a intimni tema.
Mam pulrocni dceru a po sestinedeli na kontrole mi lekar oznamil, ze mam nalez na cipku H-SIL a pozititvni HPV. Na zacatku rijna jdu na biopsii, chce to poslat na histologii, aby se vedelo, co tam mam.
Na malou jsem sama, maminku mam daleko, ale prijede mi malou pohlidat, rano nastoupim a vecer budu doma.
Chtela jsem poprosit vsechny, ktere tohle prozily, nebo prozivaji, prosim, napiste mi Vase zkusenosti a obavy a jak jste to vsechno zvladaly, mne je hrozne, kazdy den placu, divam se na malou a bojim se nejhorsiho, ze zustane sama, ze me budou cekat porad nejaka vysetreni a najdou mi rakovinu, je to strasne, nemam si komu postezovat, mamu nechci zatezovat, uz tak se trapi a je mi lito te malicke, ze jsem ve stresu a ona to urcite vsechno vnima, bojim se, ze prijdu o mleko, ale nemuzu to ovladnout
Omlouvam se…