Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Lucka13 Nikdo tu nerýpal, chtěla jsi názory, dostala jsi je… nikdo se do tebe nenavážel, ale ok, jdi si radši trucovat do kouta
![]()
@White_Queen píše:
@Lucka13 Nikdo tu nerýpal, chtěla jsi názory, dostala jsi je… nikdo se do tebe nenavážel, ale ok, jdi si radši trucovat do kouta![]()
@Lucka13 píše:
Ano můj dotaz zněl, že vybíráme s manželem mezi těmito dvěma jmény a co se Vám líbí víc k Valerii, kterou doma máme. To, že se tady strhne taková ohromná debata a až rozčarování z toho co to je za jména jsem tedy nečekala ale asi jsem měla. Jsou lidi, kteří pochopí a reagují a pak ti ostatní co si rádi rýpnou. Tímto bych to ukončila. No možná opravdu nejsem schopná snášet kritiku od lidí, kteří se chovají takto![]()
Nejsem si vědoma, že by to z mé strany bylo rýpnutí, prostě jsem to brala že řekneš i příjmení abychom mohli nebo-li mohla posoudit které to jméno se k tomu případně hodí víc. Nic víc bych v tom nehledala ![]()
Tady už mi to připomíná to rčení:čím víc se v ho. vně rýpeš, tím víc smrdí
,hlavně proto, že zakladatelka už evidentně rezignovala z této duchaplné konverzace ![]()
@ana11 Já se nečertím ani neurážím, Já ani nečekala, že mi všichni napíšou jak jsou ty jména krásný a boží. Navíc je stále hodně lidí, kteří opravdu upřednostnují jen česká jména. Jen mi tahle diskuze od pár lidí nic nedala, jelikož jsem se zajímala, které jméno více sedí k sestřičce. Ohledně příjmení si to už vyřešíme sami
na to jsem se ani neptala:-)…prostě šlo o to, že jsme se s manželem sekli na tom, že se nám líbí dvě tato jména a zajímalo mně co k Valince víc. Asociace s Pretty Woman mi nijak nevadí a taky mne to samotnou napadlo…tím pádem chci říct, že to asi napadne více lidí, že to byla Roberts z tohoto filmu, jde jen o to zda to někomu jen asociuje a kdo to přímo bere přes to, že to byla šlapka.
@White_Queen ty mi musím říct přijdeš opravdu nejvíc mimo mísu!!! Otázka byla úplně jiná než jsi pochopila. Ale i to se stane. S Tebou tuto diskuzi uzavírám. Nemám potřebu se hádat. Měj se pěkně
![]()
@belik Děkuji za podporu, já se neurazila, jen jsem si odskočila před porodem ke kadeřnici
. Zeptala bych se Tě na jména ale tady je raději neprozrazuj
. Někdo má jméno vybrané hned, někdo nad tím dýl tápe. U první dcery nám to také trvalo ![]()
@Lucka13 Já mám termín na 2.10.,ale s prvním to bylo ve 37.týdnu, takže ted sem taky 37.t, no tak v podstatě každým dnem, no jména nepíšu to nemá cenu, ještě bych se něco dozvěděla od místních vševědů, což nemám zapotřebí. Vy to budete mít asi taky každým dnem co? ![]()
@belik my máme termín 16.10.:-) takže ještě +/- měsíc… a budete mít druhé jak jsem pochopila z fotky?:-)
@Lucka13 Jo jo a taky jsem si namyslela jména, aby se k sobě hodily, a co to napíšu máme Tomáška a druhý bude Matyášek, nevím stopro jestli to bude kluk, ale tak nějak tuším jak u prvního, ale nejvíc ted řeším porod, první skončil sc a tak se ted neustále modlím, aby se povedlo normálně ![]()
@belik tyhle jména k sobě jdou skvěle
. Kamarádka má zas Matyáše a Jonáše
. To se dobře kombinuje:-). No jinak tedy moc přeji aby jsi rodila normálně, já tedy u sebe ani s ničím jiným nepočítám a nepřipouštím si
. Jen už se dostávám do stavu kdy jsem fakt unavená a líbá, ovšem s Valinkou si nejde moc odpočinout a lehnout si uprostřed dne:-) Ale je aspoň ve školce teď
, zvyká si a já taky ![]()
@Lucka13 Děkuji
,máš pravdu nejlepší je myslet pozitivně, já už jsem taky utahaná a nic se mi nechce tím spíš, že jsem opět strašně přibrala, tak se ted utěšuju že se dvěma to půjde rychleji dolů, školka je velká pomoc, já budu muset měsíc skloubit péči o ty dva rarachy doma, tak se trochu děsím ![]()
@Lucka13 Vivien je moje tajná holčičí láska (myslím to jméno
) Vždycky se mi hrozně líbilo a to jsem ani netušila, že už nějaké tady v Čr jsou. Teď jsem podruhé těhotná, po synovi bych si přála holčičku, a krom holčičího, které vyberu na 99,9 %
mám v záloze právě Viven a Luisu. Jen mám dojem, že jak se mi ta Vivien líbí u cizích holčiček, u té případné své na to asi nebudu mít odvahu. Ale kdo ví. Za mě tedy určitě Vivien (zdrobněle Viv - kráááásné), Thea není můj šálek čaje.
Ke zmíněné debatě výše, každá dáváme jména podle svého uvážení, žádná máma nedává jméno, aby své dítě potrestala. V dnešní době frčí jména jak tradiční česká, tak plno cizích, zvláštních, exotických a myslím si, že za pár let tohle nikdo řešit nebude, protože Vivien, Trinity a plno dalších jmen budou naprosto běžné…