Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já chtěla Theu je to krásné jméno.. Vivien je taky nádherný ale zas zdrobnělina asi není to by mi vadilo..
Ja bych rozhodně nedala dalsi jmeno na V, my jsme tri segry, vsechny na stejne pismeno, a lidi se nemuzou vykoktat.
@LadyTommy píše:
Ja bych rozhodně nedala dalsi jmeno na V, my jsme tri segry, vsechny na stejne pismeno, a lidi se nemuzou vykoktat.
máme to stejně a problém jsme s tím teda nikdy neměly, naopak mi to vždycky připadalo milé, když jsem byla malá. jako dospělé je mi to šumák ![]()
@mutter píše:
Vivien byla v Hříšném tanci a té 50 byloThea zase v Ulici.. mě se líbí obě jména, ale pokud už máte Valinku, byla bychpro Theu, nebo se Vám ještě zalíbí uplně jiné
K Valerii by se mi nejvíce líbila Theodora. Vivien ani Thea mi moc nejdou, a Viven se mi ani nelíbí. Takže Thea.
Vivien je třeba hezké jméno, ale proč se rozhodujete mezi jmény, k nimž máte nějaké výhrady? Prostě bych si našla nějaké třetí, a třeba ani moc nepodléhala modernímu znění jména…pro mě bylo rozhodující, jak jméno zní zdrobněle…ale je to jen můj názor ![]()
Z tohoto výběru bych volila Theu. Pod Vivien si představím pudla. Sorry ![]()
Pokud žijete v zahraničí, tak proč né…ale Vivien a k tomu české příjmení s koncovkou ová, tak to je podle mně dost hrozné
takže za mě Thea (Theodora)
Thea za mě, theodora by se mi líbila více
a zároven by se hodila v tomto kontextu: Máme dcery Valerii a Theodoru, nežli říct Valerii a Theu, a už vůbec to je blbé jmeno Vivian, to trvá hodně dlouho než se lidi vykoktají. ![]()
Nebo popřemýšlej o Bibianě
@Lucka13 píše:
Příjmení opravdu nevím jaké bude jednou mít:-), takže k jejímu rodnému bych to tak úplně nehrotila. Valerie se taky nějdřív málo lidem líbila a pak po nás chtěl mít každý holčičku Valinku:-)
To je jasný. Vzhledem k tomu, že průměrný věk nevěst je skoro 30 a polovina žen se vůbec nevdává a část si nechá své příjmení, případně své + manželovo, tak řešit kompatibilitu jména a příjmení je úplně od věci ![]()