Pro Příbramačky a okolňačky

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
173
31.1.06 22:03

Juchůůů, tak jsem konečně zase přihlášená :lol:
Bylo mi z toho úplně smutno, jak kdyby mi někdo ustřihl celou emiminovskou minulost :(

Tak holky, ani nevíte, jakou z vás mám radost, tím víc, že se přidali i nové duše, Gabinka a adka007, vítejte mezi námi :D

Jen bych ještě poprosila o pár názorů, zda-li blog, pro mě zatím velká neznámá, či deníček nebo prostě jen diskuse.
Nějak to vymyslíme a dáme tomu pořádnou formu :)
Díky za ohlasy
Bodlinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
966
31.1.06 22:04

Ahojky,
já se k vám přidám, ju?
Jsem sice „domovsky“ z deníčku Jarních miminek 2004, ale taky jsem z Dobříše a to je od Příbrami kousek ne?
Co je to blogování vůbec netuším, takže radši bych zůstala tady na e-miminu v jakékoli formě, ať deníčku nebo diskuse. Nebo by šlo třeba založit diskusi na Rodině.....
No každopádně, mám dva kluky, Vaška (20 měsíců) a Jirku (2 měsíce). A teď už víc nestihnu, tak příště.

Makýš a tygříci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
31.1.06 23:02

Já se přidávám, nevím, co to je blog a jak se to dělá, radši bych taky, aby to zůstalo tu nebo na rodině.
Jinak Makýsku, Dobříš? Tam měl švagr přítelkyni, teď je to ve hvězdách:) Hezky se nám to dává dokupy:)
Evewolf, koukám, máš přehled o mých fotkách, odkud? Známe se? (občas se mi stane trapas, e někoho nepoznám:D). NO v Praze bylo hůř, ale zas všichni s dětma jsou většinou v Pze, manža tu pracuje, takže…v něčem je tu zas líp, no…
Jinak odsudz nám osobně GabikuD s Kačenkou:) Zdravíme!
 GaB

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
31.1.06 23:22

Ahoj holky, všechny zdravím!

Co jsem tu nebyla pěkně se to rozrostlo.

Bohunko (také pro mě bude jednodušší oslovovat jménem :wink: ) díky za pochvalu, ale Verča je na fotečkách také moc hezky. S Bětuškou mám problém, když chci normální fotku, na všech se strašně šklebí - je to naše Zubejda.

Verunko zdravím. Známe se zatím jen přes SZ, ale snad i brzy osobně.

Gabinko koukám, že máme holky skoro stejně staré…

Jinak já bych byla pro diskuzi tady. Přijde mi to nejpřehlednější a už jsem zvyklá. Novoty mi dělají potíže :lol:

Já také nejsem rodilá Příbramanda, v Praze jsem nějaký čásek bydlela, jinak jsem z Hradce Králové.

Příbramská porodnice, vidím, není z nejoblíbenějších.

Zatím pa Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
1.2.06 07:21

blogování

Ahoj.

Koukám, je nás tady čím dál víc. To už by asi opravdu bylo na deníček. Nevěděla jsem kolik se nás tady sejde a tak jsem Bohunce navrhla ten blog.

Princip blogování je jednoduchy, ale je pravda, že se tam všechno trochu dýl načítá a pokud máte zkušenosti s psaním deníčků v albách na Rodině.cz, tak víte, že je tam poněkud omezená doba v přihlášení. Takže platí - napsat text, a buď si jej uložit či zkopírovat nebo jej psát ve Wordu a pak zkopírovat.
Pod každým článkem je pak místo na komentáře - a princip vkládání komentářů je všude stejný. navíc nevyžaduje přihlášení.
Pro psaní deníčků je se nutno přihlásit (bylo by to jedno přihlasovací jméno a heslo pro celou skupinu). Jednou výhodou je, že si každá může vytvořit svou rubriku a do pak „své“ deníčky zařazovat.
No snad jsem to alespoň trošku vysvětlila.

Jak jsem psala, byl to jenom návrh. Mně samé se více líbí na e-mimi. Ani rodina mi nepřijde dost přehledná - se svými odkazy na reakce. Trochu mně to mate.

Takže jsem tedy pro e-mimčo - název deníčku je jasný. Ještě bych počkala, jestli se k nám někdo nepřidá a pak by Bohunka, ta to „spískala“, napsala první uvítací a představovací deníček. Jste pro?

Zdravím Gábinku , holky jsem ráda, že o vás zase slyšíme. Jak se vede?

Tak pište ahoj
Gabika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
1.2.06 07:46

Příbramačky

Hezké ráno všem,
mě by se také víc líbilo na E-mimi. A myslím, že nápad, aby Bohunka napsala první deníček je dobrý… :wink: Nakonec - ona s tím jistě počítá, viď, Bohu?
Makysku, na Dobříši jsme 4 roky bydleli… Teď jsem taková „znovu“ příbramačka. Oklikou jsem se vrátila domů… I když to byla větší oklika, než jen přes Dobříš… Š.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1983
1.2.06 08:15

Sajsa
Jsem ráda, že mám někoho „podobného“ tak blízko, debata o Indigových dětech mě fakt dokázala rozpálit!

Jinak co se týká formy - já jsem také pro emimino … je to takový „domovský“ do struktury deníčků budu muset teprve proniknout, ale jsem naprosto pro.

Gabinka
Máš tu daný odkaz na vaše www na rodine.cz, tak jsem si dovolila nakouknout :wink: a fotky ze svatby a ještě pár dalších jsou volně přístupná. A já jsem hrooozně zvědavá :lol: :lol:
Nicméně mě to inspirovalo a založila jsem si tam stránky naší rodiny, jediné co tam mám jsou taky fotky ze svatby, ale za chvíli už přibydou i fotky drobečka :D
Odkaz mám taky tady dole pod podpisem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
1.2.06 09:00

Příbram

Evewolf,
no musím říci, že jsem stejně potěšená… K něčemu to tedy dobré bylo, i když jsem se zase na nějakou dobu z diskuzí o podobných tématech mimo kruhy stejně „postižených“ vyléčila… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1983
1.2.06 09:28

Sajsa
To mi povídej … mamka mi vždycky říká že jsem moc aktivní a že se zbytečně nervuju. Nicméně vždycky mi to znovu nedá, i když vím že se svými názory bývám mnohdy sama a že je lepší držet pusu a věřit si ve své :wink: No, tak třeba zase na chvíli … jenom do příští diskuze na podobné téma :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
1.2.06 09:52

Evewolf,
no, asi si to zakážu číst. Pokud začnu nakukovat, nevydržím nic nepřipsat a pak opravdu místy žasnu… :? Teď si opravdu budu raději chvíli „věřit potichu“. Není to tolik vyčerpávající… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
1.2.06 11:04

Příbram a okolí

Ahojky holky,
malej mi před chvilkou usnul, tak mám konečně čas se taky přihlásit. Takže: AHOJKY VŠECHNY :lol:
Nejdřív vzkaz pro Evewolf : I když jsem také z Příbrami, tak jsem rodila v Praze, U Apolináře. Těhotenství probíhalo bez komplikací, ale to kvůli mně doktorka raději zvolila Prahu (ale to je na delší povídání). No a tak jsem se dostala k prof. Hájkovi od Apolináře. A musím říct, že jsem moc ráda. S příbramskou porodnicí sice osobní zkušenost nemám (pouze s rizikovým oddělením), ale zprostředkovaně od kamarádek vím, že tak půl na půl. Některé chválí, jiné zavrhují. Takže věc názoru a hlavně průběhu porodu. No prostě, záleží na tom, na jakého doktora - porodníka natrefíš, jaký je průběh porodu apod. A to je všude. Ale jak jsem řekla, já osobně chválím Apolináře a vřele doporučuji :) Jo a hlavně: GRATULUJI K TĚHOTENSTVÍ A JEN TIŠE ZÁVIDÍM :)
A pro Bodlinku : Na rodině to trvá fakt dost dlouho (to načítání a pod.), blogování nic moc. Ale mám nápad :idea: Protože asi všem se nám líbí tady, tak co si založit zde vlastní fórum? Prostě jak je např. odkaz Mateřská dovolená nebo Miminko či Batole apod. Tak by byla rubrika Příbram a okolí. Měly bychom více místa :lol: Zkusím se zkontaktovat s adminama a dám vědět, zda nám to povolí. Držte holky palce :wink:
Vzkaz pro Bbettku (no prostě pro Petru) : Oslava probíhala vcelku v pohodě. Nejdřív jsme si udělali takovou malou v pátek (jen my tři), to bylo super. Balonky, čepičky, dort, dárky, hodně fotek :lol: No a v sobotu pak přijeli babičky a dědečkové… Trochu moc lidí najednou, ale malej to zvládnul přímo světově. A dort? Bezlepkovej, hypoalergenní, ale dobrej a malému chutnal (to je hlavní). Jelikož jsem mu tam dala i borůvky, tak byl fialovej od hlavy až k patě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
1.2.06 11:07

Příbram a okolí

Ahojky GabikoD:
dlouho jsme se neviděly, ale to bude těma mrazama. Hned jak poleví a bude nad nulou, tak se určitě potkáme v Prajdě či někde jinde :) A co Kačenka? Ta už běhá o 106, viď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1983
1.2.06 11:33

Valentynka
Díky moc za info, děsí mě kolik negativních rekací je … ach jo. Když já se bojím že Praha je daleko a co když se něco semele …? Jak to vůbec jde zajsitit, abych do Prahy dojela včas? Nastupuje se dřív? Jenže stejně - toho co se může stát je tolik! 8O Ach jo. Jsem prostě vyplašená prvorodička :lol:
Pročpak závidíš? Máš doma ročního drobka :wink:

Jak tak koukám jsem tu jediná těhulka, všechny ostatní jste už zasloužilé matky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
1.2.06 13:26

Evewolf ,
myslím, že do pražských porodnic se nějak okolo 20.týdne je lepší registrovat, zkušenosti ale nemám… Ani jak to vypadá organizačně…
Jinak ale musím říci, že já příště půjdu určitě do Prahy, po zkušenostech si myslím, že dojet určitě stihneme a upřímně řečeno, radši bych snad porodila v autě, než v příbramské porodnici… :wink: Chápu Tvé obavy, ale zase tak daleko Praha není a během hodiny myslím neporodím… U Káji jsem měla stahy od 4 od noci, do porodnice jsem jela ve čtyři odpoledne (tam jako když utne) a malá se narodila v půl osmé ráno… :) Žádný fofr to nebyl, i když bych Ti ho upřímně přála… :wink:

A pokud to vše půjde, jak má, doufám, že aspoň chvilku před porodem nebudeš jediná těhulka… :wink: Uvidíme… Š.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
1.2.06 13:27

Ahoj holky,

jsme po plavču a malá konečně spinká. O víkendu v Příbrami zůstáváme samotné, tak jdeme na plavání znovu, říkají tomu myslím „cachtárna“, kdyby jste se některá s prckem chtěla přidat, budeme s Bětuškou rády. Nahlásila jsem nás na 10 hod. Stojí to 150,–, jen nevím jestli na půl hod nebo na hodinu. Jestli budete mít zájem dejte vědět řeknu víc a je potřeba jim to i nahlásit.

Valentýnka - Tak jste si oslavu pěkně užili. Hlavně, že malýmu chutnalo :lol: My první narozeniny slavili na třikrát. A jak jste dopadli u doktorky. Kolik měříte a vážíte?

Udělala jsem seznam, kolik nás tu je.Je to narychlo, tak se omlouvám jestli v tom jsou chyby. A doufám, že jsem nikoho nevynechala.

Bodlinka - Bohunka - Verča 17 měs.
Evewolf - 17. týden
Gabinka- Barunka 14 měs.
Verunka- Verča 17 měs.
GabinkaD -Kačenka 15,5měs.
Adka007 - Viktorka 3 měs.
Sajsa- Karolinka 7 let (skoro 8 ) :D
Makýsek - Vašek20 měs., Jirka 2 měs.
Valentýna - Fanda 12 měs.
Bbettka -Petra - Bětuška 14 měs.

Papa

• načítám...