Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Děkuju všem za názory. Samozřejmně je toho víc, třeba, když nemůže něco najít, tak jí to někdo musel schovat, ona by přece nic nezapomněla, že. Ale nechci řešit, jestli je nebo není. Ale jestli vám příjde normální to babičce vyslepičit. S tím jejím hysterákem mě nejvíc naštvalo, že to bylo před malým. On není úplně standardní dítě, řešíme teď odklad do školy, nejspíš tam jsou všemožné dys a ADHD. Taky nám doktor řekl, ať spíš počítáme, že se jen vyučí. Ale kurde přece nenaběhnu za malým a nebudu mu vykládat, pan doktor o tobě řekl, že…
. Ona má malého ráda a po tom výstupu k ní moc nechce, což si ona zase bohužel vysvětlí tím, že jsme ho museli navést…
Pochop, ze babicka za to pravdepodobne nemuze, je proste nemocna a tak s ni jednej. Nesmis si tyhle veci brat osobne a uz vůbec ne ji to vyčítat…občas je to opravdu souboj nervů, ale ty jsi ta zdraváty musíš zachovat klid
@Anonymní píše:
Sranda, myslíš, že je to sranda? Po nocích skákat kolem mimina, přes den obíhat logopedie, psychologie, neurologie atd. se starším a do toho narazíš ve vlastní rodině na dobráka, co ti to zavaří ještě na další frontě? Já se teda moc nesměju.
Máš to těžký chápu tě, ale tys ošklivě mluvila o babi, to není vina toho blba, co to hned zatepla naprášil babi…
@Pipilota Citrónie vysvetli mi, prosím, co je ošklivého na nemoci zvané :starecka demence?…to je stejně jako třeba rakovina ci chřipka…taky bych se například s tátou bavila o tom, ze mam u babičky podezření na stareckou Demenci, alzheimera, rakovinu atd. ![]()
@Anonymní píše:
Sranda, myslíš, že je to sranda? Po nocích skákat kolem mimina, přes den obíhat logopedie, psychologie, neurologie atd. se starším a do toho narazíš ve vlastní rodině na dobráka, co ti to zavaří ještě na další frontě? Já se teda moc nesměju.
Ale zato především můžeš ty že to o babičce vykládas kdekomu..
zlob se na sebe na na dotycneho
@Pipilota Citrónie píše:
Máš to těžký chápu tě, ale tys ošklivě mluvila o babi, to není vina toho blba, co to hned zatepla naprášil babi…
A jak bys teda neošklivě řekla vlastnímu otci nebo sestře, že máš u babičky nebo dědečka podezření na demenci? ![]()
@Malike píše:
Ale zato především můžeš ty že to o babičce vykládas kdekomu..zlob se na sebe na na dotycneho
Tak nebyl to kdekdo, ale to už je jedno. Asi máš pravdu, příště si svoje názory nechám pro sebe, budu se usmívat a mlčet a dělat, že nic nevidím. To bude lepší strategie. Tak si hubu nenabiju.
@Pipilota Citrónie evidentně nemas s touto nemoci zkusenosti, tak prosím neutoc na zakladatelku
Tuhle nemoc musí řešit okolí, dotyčný člověk to sám nezvládne a tím, tr to řeší, mu mohou o několik let prodloužit zivot
@catherine100 Nechtěla jsem na nikoho útočit, pokud to tak vyznívá tak se omlouvám. Přišlo mi, že autorka svaluje svoje špatné chování na jiného. Nebyla jsem u toho nevím jak věta babi je dementní byla vyřčena. Často se stává že je to použito jako nadávka ne jako popis nemoci. Nikdo asi neřekne o policajtovi, co mu dal pokutu: to je ale chřipka… ale to je dement je docela běžné…
@Pipilota Citrónie to je tva domenka, beru dle toho cr zakladatelka napsala a bohužel znám přesně ten příklad, kdy se pribuznemu slušně řeklo, zš máme o paní xy podezření na stareckou demenci ci alzheimera a on místo toho, aby to řešil s doktory, řešil to s dotyčnou paní, ta si z toho vyhodila, zš z ni chceme udělat blázna a bylo nemožné ji dostat k lékaři…a nedopadlo to dobře ![]()
@Pipilota Citrónie píše:
@catherine100 Nechtěla jsem na nikoho útočit, pokud to tak vyznívá tak se omlouvám. Přišlo mi, že autorka svaluje svoje špatné chování na jiného. Nebyla jsem u toho nevím jak věta babi je dementní byla vyřčena. Často se stává že je to použito jako nadávka ne jako popis nemoci. Nikdo asi neřekne o policajtovi, co mu dal pokutu: to je ale chřipka… ale to je dement je docela běžné…
Když si přečteš úvodní příspěvek, tak zjistíš, že jsem řekla…to už asi bude stařecká demence. Nic víc, nic míň. Ta osoba navíc u toho hysteráku byla. Ale to už je stejně jedno, bylo to ošklivé, omluvím se, vyřešeno, moje chyba.
@catherine100 stejně tak ty se domníváš, že zakladatelka je ve stejné situaci jako jsi byla ty… je mi líto, že máš špatnou zkušenost
dostal mě konec, kde jsme dostaly na výběr za a) měla bych se omluvit za b) pochybila druhá osoba…
@Anonymní píše:
Když si přečteš úvodní příspěvek, tak zjistíš, že jsem řekla…to už asi bude stařecká demence. Nic víc, nic míň. Ta osoba navíc u toho hysteráku byla. Ale to už je stejně jedno, bylo to ošklivé, omluvím se, vyřešeno, moje chyba.
Ok. Snad měla babi jen blbej den ![]()
@Pipilota Citrónie beru to dle toho co napsala zakladatelka…kdybych v každé diskuzi měla přemýšlet, zš to bylo jinak a z jiného pohledu, tak bych musela psát odpovědi za a) b) c)
Ale to je fuk, zakladatelce přeji pevné nervy a at rodina spolupracuje, jinak na to vše doplatí jen a jen babička