Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Charlotte 29 píše:
@sediza právě že u nás ve městě žádná dobrá kožní není, ale slyšela jsem o bývalé primářce ve Strakonicích prej je dobrá tak tam asi budem muset…
Nevím v jakém rozsahu ten ekzém máte. Ale třeba moje kamarádka několikrát apelovala na svou pediatricku, že by chtěla ekzém řešit, měl to opravdu všude chudáček…a ona ji dala homeopatika (placebo). Samozřejmě to vůbec nepomohlo a nakonec šla z vlastní iniciativy ke kožní a tam dostala strašně vynadano, že tam měli být už dávno a te pediatricce by nejraději řekla, ať už neordinuje a jde raději do důchodu. Teď je chlapeček po krátké době krásně zaleceny a bez potíží. A to měl všechno kůži na těle úplně rudou. Ono se to nezdá, protože nám to ty děti nemůžou říct, ale ekzém je hrozně nepříjemný. Jinak dlouhodobější ekzém se má řešit i na imunologie, k dělá dělají autovakciny. Řeší se příčina, a nejen následek. Držím palce ![]()
@sediza taky mám trošku pocit že naše dr to moc neřeší, ale pokud teď tahle léčba nezabere tak určitě zajdem do těch Strakonic.
@Charlotte 29 ono pokud to má opravdu živé, tak fakt ty kortikoidy budete muset nasadit, mám kamarádku co má atopák, samozřejmě k tomu patří regulovat stravu, ta tomu hodně pomáhá, ale když hřeší, nebo není zbytí a musí se prostě máchat, tak jednou za čas to má rozjeté tak, že kortikoidy nasadit musí. Takže se jim nevyhnete. Zkuz pohledat stravování při atopickém exemu
@Charlotte 29 Můj syn to měl v tomto věku taky tak. Zkusila jsem dávat spát později(nic), uspat se mnou (nic), paradoxně mi pomohlo, že jsem začala dávat spát už v 19:30 a usnul a spal. Sice se v noci budí na dydyna, ale už nebudil po 30 minutách. Stačilo dát dudu a spal. Myslím si, že byl přetažený a pak neměl vypnout.
A co na ten ekzem zkoušet dávat modrou indulonu? Kamarádka s ekzemem se tím mazala furt ![]()
@Ppawlusha Indulona nepomohla.Ale už jsme byli u lékaře a malá je krásně zahojená.
@medunka23 no upřímně dělala to i po zahojení kůže asi ještě 3 dny.Byla jsem už opravu zoufalá a zjišťovala co to může být, ale od zkušených maminek mi bylo řečeno, že je to období a že to přejde…A opravdu přešlo, ale čím to bylo já fakt nevím, podle mě obojí. Hlavní je, že už spinká celou noc.