Nechci kojit

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21593
23.1.20 13:11
@Keyllah píše:
opravdu je nutné urážet, když nemusíš mít sama pravdu? Mě se laktace rozjela, dva-tři týdny jsem se pokoušela kojit a pak jsem to zabalila -) přestala jsem ze dne na den, prsa splaskla, nic nebolelo a žádné komplikace taky nebyly.

tak proc mi vic nez jedna laktacni tvrdila opak? Ptam se uprimne, osobni zkusenost nemam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1129
23.1.20 13:30
@warita píše:
tak proc mi vic nez jedna laktacni tvrdila opak? Ptam se uprimne, osobni zkusenost nemam.

Podle mě ta laktační zřejmě taky osobní zkušenost nemá. Kolik jich to dělá a třeba ještě ani děti nemají, nebo kojily bez problémů, tak znají všechny tyhle případy jen zprostředkovaně. Logicky je totiž většinou vyhledávají ženy, které mají problém. Ty, které potíže nemají nikam nevolají. I samy poradkyně se rozcházejí se svými radami. Často čtu, jak ty z mamily jsou "lepší " a radí neposlouchat rady laktačních v porodnici, ale ty jejich. Já ukončovala taky laktaci ze dne na den, v prvním měsíci života dítěte a v pohodě. Párkrát odstříkat do úlevy, mléko se tvoří míň a míň. Takový ten všeobecně známý zákon poptávky a nabídky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
23.1.20 15:09

@JanaTý Je výborná, ohřívá myslím od 25C

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
23.1.20 15:12

@Keyllah Souhlas, já se pokoušela kojit asi 3 týdny, ale musela jsem odsávat neb se holka neuměla přisát ale mléka bylo tak málo, že jsem prostě přestala a během pár dnů byl mlíku konec, bez jakýchkoliv problémů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.1.20 17:48
@warita píše:
tak proc mi vic nez jedna laktacni tvrdila opak? Ptam se uprimne, osobni zkusenost nemam.

Warito, tys nikdy nekojila, ne? Nebo si tě s někým pletu? Nesouviselo to spíš s psychickými obtížemi po předchozím porodu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41209
23.1.20 18:24
@warita píše:

to netuším, nijak jsem se o to blíže nezajímala :think: ale měla jsem to tak po obou porodech, kdy jsem se pokaždé snažila kojit, ale po různě dlouhé době jsem to musela vzdát. A komplikace jsem neměla ani jednou :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
23.1.20 19:29
@lichokopytník píše:
Warito, tys nikdy nekojila, ne? Nebo si tě s někým pletu? Nesouviselo to spíš s psychickými obtížemi po předchozím porodu?

vzpominas si spravne.

Tech duvodu, proc nekojim je vice, nejenom ty psychicke potize. Ja to alespon chtela zkusit, ale no, nakonec jsem to vzdala na radu laktacni poradkyne.

Ale jinak ano, po porodu dcerky se u mne rozjela paradni poporodni deprese. Ja mam k depresim vseobecne sklony, navic mam aspergera, takze zvladam nektere veci trosku hur, nez jine matky. A dcera byla darek z pekla. Nechapej me spatne, ja ji miluju, ale to, co jsme si s ni uzili po narozeni, to bych neprala nikomu, ani uhlavnimu nepriteli.

Cili, ted pred narozenim syna jsem stala opet pred otazkou, zda to zkusit nebo ne. Hvezdy nam nebyly nakloneny, v porodnici meli jenom kloboucky velikosti L a me byla i velikost M prilis velka (mela jsem koupene vlastni ve velikosti M). Lekarna mela inventuru a bylo zavreno. Manzel obrazil 3 lekarny v okoli a ani jedna nevedla kloboucky. 8o

Nakonec mi zacala litat psychika, ja se rozbrecela, ze to nezvladnu, mela jsem uplnou paniku, probrecela jsem cely vecer a nakonec mi doktor predepsal tabletku na zastaveni laktace z duvodu toho, aby se mi nerozjela nejaka poporodni psychoza. Trochu jsem to obrecela tak jako u dcery a jsme na UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.1.20 20:07

@warita Tak ať chlapeček prospívá!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1129
23.1.20 20:55

@warita v tvém případě ti myslím poradili dobře. Psychika je sfiňa a není radno si s ní zahrávat. Chlapeček bude spokojený hlavně s fungující maminkou :kytka: S UM mám dobré zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
23.1.20 21:06

@Zlatývoči @lichokopytník holky dekuju. Snad to bude dobry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5501
23.1.20 21:37

@warita Já to naprosto chápu a respektuju. Pro mě zas byla děsivá představa, že bych dávala UM, všechno kolem toho mě děsilo a v šestinedělí jsme začali pořádně spát právě až ve chvíli, kdy jsem syna na kojení vůbec nikam nepřenášela atd., do té doby se mi vždy budil i na 3 hodiny, já už měla spánkovou deprivaci (v porodnici jsem naspala celkem 9 hodin od úterý do soboty, protože mi zakazovali mít dítě v posteli, ač v hnízdečku, jenže ono chtělo být jen u mě, takže jsem ho prostě hlídala vzhůru) atd. Prostě každá máme svoji cestu a své preference, to je naprosto v pořádku. Můžu ti klidně psát něco o tom, jak je divný nechtít kojit, jenže já mám zas jiný věci, co by někdo označil za divný a co jsou třeba i přímo patologický, no. Co už.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5501
27.1.20 16:26
@warita píše:

Hele jen dotaz, ty laktační byly odkud? Porodnice?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
27.1.20 19:08
@rozand píše:
Hele jen dotaz, ty laktační byly odkud? Porodnice?

ano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.1.20 19:41

Taky jsem měla tenhle „blbý“názor že je to nechutný. Syna kojím a jsem strašně ráda že jsem dostala rozum 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
27.1.20 21:51

@moncicak123456 a nekoho to nepusti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie