Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Když nechceš kojit, tak nekoj. Trestný to není. Prostě to v porodnici oznámíš a budeš na tom trvat.
Nemusis kojit. Taky jsem nechtela ze stejneho duvodu
mam vyhodu, nazor okoli je mi uplne u zadku ![]()
Ale připravujete svoje dítě o to nejlepší co může po narození dostávat.
Problém je taky v tom že mám opravdu velký prsa
mám obvod 70 a velikost J.. cítím se strašně..
@Anonymní píše:
Problém je taky v tom že mám opravdu velký prsamám obvod 70 a velikost J.. cítím se strašně..
A problem je v cem? Jsi dospela, svepravna, nikdo ti nemuze nic naridit. Je to jen tvoje rozhodnuti.
Kojením by se ti prsa mohla zmenšit.
A něco jiného je kojící ženu pozorovat a kojit vlastní dítě. Každopádně kojit nemusíš, když nechceš.
Ještě bych to úplně nezavrhovala dokud to nevyzkousis. Já jsem na veřejnosti snad nikdy ani nekojila. Ale samozřejmě je to tvoje věc, nikdo tě nutit nemůže.
Hele, možná je nejvyšší čas začít si trošku léčit svůj vztah k vlastní tělesnosti. Dost ti to usnadní péči o mimino a vlastně i porod. Vono kojení je z těch kojeneckých tělesných prochodů to hned nejpříjemnější - po spánku…
A teda smířit se s vlastní tělesností ti zlepší život ve spoustě dalších aspektů slibuju.
Na začátku prvního těhotenství jsem měla podobné pocity, ke konci jsem si řekla, že to zkusím a uvidí se. Šlo to, tak jsem kojila, ale vždycky diskrétně. Pokud ti ty pocity zůstanou, tak si v porodnici nech dát léky na zastavení laktace a hotovo. Je to tvoje věc.
To, že ti to připadá nechutný u druhých neznamená, že to bude stejný i u tebe a tvého dítěte. Mysli v první řadě na něj. Nutit tě nemůže nikdo a v Mělníku nejsou nějací fanatici do kojení, byť se připrav na to, že hned u vstupu do porodnice je velký plakat propagující kojení. Jo a další je v čekárně ![]()
Nechtěla jsem kojit ani to zkoušet. V porodnici jsem to oznámila a stala si za tím. Hotovo tečka a co jako?
Nech to koňovi, ono to nějak bude. Radím zkusit to a pak se uvidí, skončit můžeš vždycky. To mi strašně pomáhalo, ta myšlenka, že o nic nejde, že kojit není nutnost a kdykoliv lze přestat a dát UM. Sama za sebe doporučuji dítěti dát alespoň tu startovní dávku mleziva. Pár týdnů kojit. Samozřejmě pokud někdo má s tím opravdu velký problém (což když nezkusíš, tak nevíš 100%, co ty víš, třeba tomu příjdeš na chuť), tak je možné zastavení laktace hned po porodu. Nikomu do toho nic není a na UM vyrůstá hromada dětí. Nestresuj se. Nejsme ve středověku, dítě zdárně vyroste tak i tak.
Klid, nechceš kojit, tak prostě nebudeš, nikdo tě nutit nebude neboj. V porodnici to nahlas a je to.
@Zlatývoči píše:
Nech to koňovi, ono to nějak bude. Radím zkusit to a pak se uvidí, skončit můžeš vždycky. To mi strašně pomáhalo, ta myšlenka, že o nic nejde, že kojit není nutnost a kdykoliv lze přestat a dát UM. Sama za sebe doporučuji dítěti dát alespoň tu startovní dávku mleziva. Pár týdnů kojit. Samozřejmě pokud někdo má s tím opravdu velký problém (což když nezkusíš, tak nevíš 100%, co ty víš, třeba tomu příjdeš na chuť), tak je možné zastavení laktace hned po porodu. Nikomu do toho nic není a na UM vyrůstá hromada dětí. Nestresuj se. Nejsme ve středověku, dítě zdárně vyroste tak i tak.
Naprosto souhlasím se startovní dávkou mleziva ![]()
Ahoj všechny
mám problém a bojím se o něm mluvit.. kojení.. jsem na začátku těhotenství a vím že nechci kojit.. asi mě hodně z vás tady ukamenujr ale přijde mi to prostě nechutné kojit
nikomu jsem o tom neřekla, ale kojit nechci. Nevím co mi na tom jednou řeknou k porodnici
přijde mi naprosto nechutný, když jsme někde na jídle jako třeba v Ikee a matka tam vytáhne prso a kojí tam.. je to pro mě hodně citlivé téma tak se omlouvám za anonym.. měla jste to tak taky nějaká? Jsem z Prahy a nejspíš budu rodit na Mělníku.. mám jim pak říct že ani nechci začít kojit? Psychicky mě to trápí.. díky za vstřícné slovo a ještě jednou se omlouvám nechci někoho tímto urazit..