Problém komunikace ve vztahu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
23.4.25 11:37

Problém komunikace ve vztahu

Zdravím, jak už název napovídá, mám docela problém komunikovat ve vztahu, hlavně třeba při sexu. Partner už mi několikrát řekl, že by byl rád kdybych mu občas řekla co se mi líbí, jak bych to chtěla apod, ale já s tím mám trošku problém. Jsem totální introvert, stydlín a i když vím, že před nim se opravdu stydět nemusím, ne vždycky se dokážu ozvat.
Co se týče vztahu tak ten je perfektní, sex taky, nic měnit nepotřebuju, jen by partner byl rád kdybych mu občas řekla sama a ne aby všechno zjišťoval sám.
Možná se k tomu váže i to, že já nedokážu říct co se mi líbí a co ne, neznám pořádně svoje tělo, jsem mladá a v předchozích vztazích to bylo spis tak, aby si hlavně užil ten kluk a na mě se moc pozornosti nebralo a já si to asi vzala dál a teď najednou když se někdo zajímá i o mě je to pro mě nezvyk. Na jednu stranu jsme spolu už fakt dlouho jen já mám prostě někde blok a sama moc nevim jak s tím mám pracovat. S partnerem o tom často mluvíme, pracuju na tom a trochu mu říkám nebo naznačím, ale furt to není nejlepší. Vím že je tohle hlavně v mé hlavě a musím to překonat sama ale vždycky když už se chci ozvat, pak to spolknu a je to. Ráda bych abych nebyla tam upjatá, trošku se osmělit a říct si co chci a co ne. Nebo občas převzít tu kontrolu, furt se neupejpat a začít občas i sama.
Nevím jestli na to vůbec existuje nějaká rada max jen to že se nemusím a nemám ničeho bát a že pokud spolu chceme být dlouho, musím to nějak překonat. Jen třeba je tady někdo taky takový stydlín a dá mi nějakou radu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35446
23.4.25 11:41

Co třeba si o tom spolu zatím jen psát?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
23.4.25 11:42
@Anonymní píše: Více

Mluvit o sexu při večeři je pro mnohé obtížné :mrgreen: Spíš bych se na tvém místě zaměřila na projevy při samotné akci. Když se ti nečo líbí, řekni mu to nebo jakkoli jinak dej najevo, že to je ONO. Chlapa určitě potěší i obyčejná věta po sexu ve stylu „dneska se mi to hodně líbilo“. Nemusís být exaktní, ale muži vesměs potřebují slyšet, že jsou dobrý, stejně jako ty jistě ráda slyšíš, že ti to dnes moc sluší nebo že jsi uvařila super večeři ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24744
23.4.25 13:23

Tohle je problém spousty lidí, prostě se stydí, nejsou odvázaní, nedokáží u toho zařvat takový ty husťárny, no… každému to blízké není…
já jsem teda opak
ale vašemu druhu doporučuju se aspoň trochu osmělit, zkusit se uvolnit, říct aspoň JOOOOOOOOO - když se ti to moc líbí, kupte si nějakou pomůcku, zkoušej své tělo, různé techniky
sex je úžasná věc v životě lidském ;) tak si ho užij bez zbytečných zábran…
zkus třeba i sama, když on není doma, co a jak a kde ti dělá dobře.. dejte si třeba erotickou masáž, erotickou sprchu, jde vymyslet spousta věcí… jen trochu invence
ale na druhou stranu - do ničeho se na sílu nenuť, z toho bys měla jen křeč a nervy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
obet.stalkingu
23.4.25 13:27

To chce čas. Já taky na ulici nevybafnu na ženskou, že chci to a to. Napřed pozdravím a po nějakém tom osmělování pár minutovém navrhnu, jestli nepůjdem pokecat tamhle za křoví, kde je klid a nikdo není. Chce to pomalučku polehoučku a za rok za dva si budete zvát na párty páry a užívat si skupináče. :dance: Už dva dny jsem neměl chodkyni a leze mi to na mozek. Uvažuju o tom, že se půjdu léčit. :?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.4.25 13:44

@Lucy75 Celkově tenhle problém řešíme už docela dlouho. Vždycky když na to přijde řeč, tak já si pak asi dávám nějak pozor a snažím se mu říkat, začínat sama apod, ale po nějaké době se to zase vrátí zpátky. Možná to je fakt povahou, že to v sobě prostě nemám a radši si říkávám nechat co mám dělat a jsem radši když ten chlap vede. Plus se k tomu asi i pojí to, že přítel by nejradši měl sex klidně každý den nebo obden a třeba i několikrát. Já mám chuť spíš 2× do týdne. Ale vysadila jsem i HA tak uvidíme, třeba se mi srovnají hormony a celkově se třeba nebudu bát něco říct :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
5598
23.4.25 15:47
@obet.stalkingu píše: Více

S léčbou už bylo v Tvým případě včera pozdě. Ovsem s úplně jinou než o čem tady bajis a trapné lžeš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
obet.stalkingu
23.4.25 16:45
@prokr píše: Více

Starej se raději o vlastní problémy a léčbu. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
5598
23.4.25 17:00
@obet.stalkingu píše: Více

V mém případě není oč se starat na rozdíl od Tebe posahany impotente :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
obet.stalkingu
23.4.25 17:10

Jsem si neuvědomil, že některé existence jako problémy neberou to, co každý normální ano. Tak jinak: Starej se o sebe a o vlastní léčbu, kterou potřebuješ jako koza drbání, ač si to ty jako nemocný člověk neuvědomuješ. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
4280
23.4.25 17:11

Nekterym holkam pomaha trochu alkoholu se prestat stydet s odvazat se 🥂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
obet.stalkingu
23.4.25 17:12
@Fukitol píše: Více

Aby se následně styděly ještě víc. :lol: Nemá cenu to lámat přes koleno. Já taky té své, jestli nějaká bude, hned nepovím, že sním o svalnatém černochovi. Jen jednou, zato pořádně. :oops: Prostě s tím přijdu ve chvíli, kdy budu mít k té své důvěru.

• Citovat
  • Upravit
5598
23.4.25 17:19

@obet.stalkingu 57574763 [/citac
No normální rozhodně není někdo kdo o sobě píše na net vymyšlený storky na téma „jaký já jsem to kanec“tak neskutečně trapným způsobem že by tomu neuvěřil ani absolvent speciální školy a myslí si že tomu tady někdo věřit bude a sedne si z toho na zadek :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
obet.stalkingu
23.4.25 17:28

Já si nemyslím, že tomu bude někdo věřit a je mi to jedno, zda bude nebo co si o tom myslí. Takže zase vedle, projektantko. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
5598
23.4.25 17:30

Jo…a důvod proc to děláš je teda jaky :D : :think:?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová