Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, nevím si rady a možná tuším odpověď, ale ve skrytu duše se jí bojím.
Mám o dost staršího přítele. Nechci přesně zmiňovat, ale je mu 42. Mně ještě nebylo 30. Má dítě z předešlého vztahu a zmínil se mi, že s jinou ex souložil například ve vlaku. Jiné zase psal lechtivé sexy zprávy.
O mně říká, že jsem láska jeho života a že nikoho tolik nemiloval. Ale…moc se mnou nespí. Tak 3× měsíčně max. Nespal by se mnou ani na gauči. Vždy jen v posteli a občas musí být i připitý. Bojím se, že ho bývalé přítelkyně víc přitahovaly a že ja jsem pro něj důležitá spíš po psychické stránce. Nikdy mi nepsal žádné lechtivé zprávy ani se mnou nebyl nijak “náruživější” jako s ostatními. Nedávno mi řekl, že to tak má od svých čtyřiceti let. Což je i doba, po kterou jsme spolu. Tvrdí, že ho přitahuji a problém není ve mě. Ale já prostě cítím, že se na sex s jinými těšil víc. Zkoušela jsem spoustu zpestření a nic ho neláká. Sex mi chybí a už mě to opravdu frustruje. Je ochotný jít k sexuologovi, protože vidí, že mě to trápí. Bojím se ale, že se mu akorát potvrdí, že ke mě necítí to co k bejvalkám.
Zažily jste něco podobného? Jak se to vyřešilo?
Děkuji moc za odpovědi.
Těžko říct, čím to je. Zdravotně bych se asi zaměřila na hormony. Časem se mění i mužské tělo a ubývá testosteron. Chlap vás pak fakt může milovat, ale prostě nemá libido. Ani sám neví, čím to je. Myslím, že hladiny testosteronu si může nechat zkontrolovat i jako samoplátce, tak bych začala klidně tím… Samozřejmě nejde vyloučit i to, že si nikdy nepřiznal jinou orientaci a s věkem jen přestal tlačit na pilu. Je tu i ta varianta, že vás miluje coby člověka, ale sexuálně pro něj nejste přitažlivá. Tudíž si jen neuvědomil, že jste velmi dobrá kamarádka a u toho mělo zůstat… Na vašem místě bych v tom nezůstávala. Pokud se ukáže, že to není zdravotní problém, šla bych od toho s tím, že bych byla ochotná vést to čistě na přátelské rovině. Za partnera bych si našla někoho jiného.
No - už to není žádný mladík. Může mít vysoký tlak nebo bere nějaké léky? Nebo ujíždí na nějakých “specialitách”? Nebo je prostě přepracovaný?
Se vším se dá pracovat. Jen to chce najít jádro problému. Návštěva sexuologie by mohla pomoct.
@Sandra4001 píše: Více
Prosím tě, co tě láká na chlapovi starším o 10+? Jsi mladá, život máš před sebou a předpokládám, že budeš chtít mít rodinu. Tak si najdi k sobě někoho věkově bližšího a nejlépe bez dětí. A tady s tímhle starším vínem neztrácej čas! A po té sex. stránce, máš si užívat. A jestliže je toto už nyní na 💩, jaké myslíš, že to bude později? Noo, rozhodně ne lepší!
@TaLucie píše: Více
tak ve 42 by měl ještě jet jako fretka
to fakt není žádné stáří
Kdyby ti neříkal kde všude souložil s exkama, že jim psal lechtivý zprávy atd, tak bys to tolik neřešila. Píšeš, že ti řekl že to takhle má od cca čtyřiceti, takže celou dobu co jste spolu. Od začátku jsi tedy věděla že na sex moc není. Jenže těma řečma v tobě vyvolal akorát pochybnosti, a myslíš si že pro něj nejsi přitažlivá.
@stinga píše: Více
Přesně. Manželovi je 45. Tématem je teď u nás vasektomie, protože by to vyřešilo spoustu starostí, abychom mohli a nic nemuseli řešit okolo. ![]()
Může si vymýšlet, kdoví jak to bylo s těmi vztahy.
Anebo opravdu před hodně dávnými lety souložil ve vlaku, neví nikdo, každopádně nevidím důvod Ti o tom vykládat, když s Tebou žádný pořádný sex nepředvádí. ![]()
Tady to vypadá, že to s ním už lepší nebude, bohužel, zvážila bych výměnu partnera za mladší životaschopnější kousek ![]()
42 je ještě mladý věk, dá se říct. Nekecá tak trochu? Možná to měl s těmi před tebou úplně stejně jako s tebou a jen machruje před mladou holkou. Už to, že ti o vypráví o sexu z bývalkami je divné.
@stinga ja neříkám, ze nemůže souložit kvůli stáří. Ale ze spis kolem 40 let nastupuju zdravotní potíže (a vysoký tlak to prave bývá dost často a ma vliv na erekci). Kdyz se s tim neco dela, muze sex fungovat normálně. Taky se doma nenudim a to je manželovi dost přes 50. Ale vim ze byly chvíle, kdy problem byl.
@Pajjjina fakt si myslis, ze chlap pemysli nad chemii??
Tak to se spolehni ![]()
Hele, tohle může být i věkem. Někdo je jak králík až do 60, někdo začne být chcíplý po 40.
Ale věkem to být může
Úbytek testosteronu, úbytek libida atd.
Je to jedno z úskalí velkého věkového rozdílu.
Naprosto ho chápu…jeho ex se kterou má dítě je jeho životní láska. A každý pohled na to dítě mu ji připomene. To bych nedal. Ale zase bych nešel ani do vztahu kde bych sliboval lásku až za hrob.