Problém miminka se vykakat

Anonymní
17.1.24 19:36

Problem miminka se vykakat

Ahoj,

mam 2 mesicni mimco, plne kojene a kaka tak jednou za 4-5 dnu. Ted uz ale cca 7-8 dnu nekakalo (odhaduji) a posledne 2-3 dny na nem poziruji neklid a vic place, dneska extrem. Cvicime, nahrivame, espumisan davame, rourku jsem taky zkousela. Prdi, ale nekaka. A nevim, co jineho by ten plac zpusobovalo. Treba je v klidu u me a z niceho nic se strasne rozerve a prijde mi, ze ho to tam proste uz boli ty plny streva. Mate radu, co s tim? Nebo se proste musi vydrzet. Dekuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1261
17.1.24 19:41

Ja jsem synovi dávala do zadečku teploměr trochu tam postarala a vykakal se zkuste to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
17.1.24 20:17

Plně kojené miminko nemusí kalat každý den, může klidně 1× za týden, klidně i méně. Mateřské mléko se snadno vstřebává a nevzniká téměř žádný „odpad“. Zkus se nad tu frekvenci stolice povnést a zkus přemýšlet nad jinými možnostmi, proč miminko pláče. Když už se zaměřit na stolici, tak mrkni na barvu, jestli není do zelena, jestli nemá zaražené prdíky, to potom může bolet bříško.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
17.1.24 20:26
@Petule030 píše:
Plně kojené miminko nemusí kalat každý den, může klidně 1× za týden, klidně i méně. Mateřské mléko se snadno vstřebává a nevzniká téměř žádný „odpad“. Zkus se nad tu frekvenci stolice povnést a zkus přemýšlet nad jinými možnostmi, proč miminko pláče. Když už se zaměřit na stolici, tak mrkni na barvu, jestli není do zelena, jestli nemá zaražené prdíky, to potom může bolet bříško.

Vidíte to já neznám. Moje dítě kadilo snad 100× za den, ale je pravda, že byl kojený jen napůl. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Horor nastal, když mu doktorka předepsala železo. 2 dny nekakal a řev jako blázen. Bez teploměru v zadečku mu to nešlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14719
17.1.24 20:53
@Marki1985 píše:
Vidíte to já neznám. Moje dítě kadilo snad 100× za den, ale je pravda, že byl kojený jen napůl. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Horor nastal, když mu doktorka předepsala železo. 2 dny nekakal a řev jako blázen. Bez teploměru v zadečku mu to nešlo

Moje plne kojene deti kadily minimalne 9× denne. A vzdy peknou naloz.

A pro zakladatelku - tu rourku jsi zkousela jen 2 cm, nebo jak hluboko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.1.24 21:28

Bude reagovat vsem:

• teplomer jsem zkousela, nepomohl, i jsem teda cetla v knizce, ze by se nemelo…ale vzhledem k tomu, ze mu obcas merim teplotu, tak stejne mu ho tak davam, tak co
  • vim o tom, ze plne kojene dite nemusi mit stolici i 10 dnu, bezne ji nemel tech par dnu, jak jsem psala, to jsem v klidu, ale ted uz je to dele a prijde mi, ze s tim ma problem, ze ho to treba nejak boli nebo mu to je neprijemne, ze ma plna streva, nevim…
  • rourku jsem zkousela dvojiho typu dle navodu, a to Riocath (to urcite slo “hluboko”) a windi - to se prilis hluboko nezasouva, ale male psouknuti jsem i tak slysela. Po pouziti rourky je videt i stolice, takze tam je a je “na kraji” (nechapu, proc to nejde teda ven) a ta je zluta, zrejme jaka ma byt, aspon takovou vzdy mel.

Prave kdyz se syn uz po tech x dnech vykakal, tak to byla naloz, ze se divim, ze to neproteklo. Takze se ani nedivim, ze ho to asi boli, kdyz je to tam nastradane v tech strevech a ted dokonce uz za vice jak 7 dnu, takze proto si myslim, ze tolik place. A s tim asi bude souviset boleni briska, ktere by podle me nebylo, kdyby ten obsah strev uz vysel. Proto jsem mu chtela nejak pomoci, ale uz me nenapda jak. Jak jsem psala, vedle toho masiruju, cvicim nozickama, nahrivam, mazu Pupikem, pouzivam espumisan…
Pokud jsem pochopila dobre, tak mam vydrzet. A jak dlouho celkem, nez se obratim na mudr? Snad to nebude potreba :,(

• Citovat
  • Upravit
14719
17.1.24 21:53

A zkousela jsi s tou rourkou, kdyz byla hluboko, trochu krouzit okolo ritniho otvoru? A pri tom, jak byla rourka uvnitr, masirovat brisko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.1.24 21:58
@Janča6 píše:
A zkousela jsi s tou rourkou, kdyz byla hluboko, trochu krouzit okolo ritniho otvoru? A pri tom, jak byla rourka uvnitr, masirovat brisko?

To jsem nezkousela, pouze zavedla a cekala. Masaz jsem udelala pred zavedenim (v navodu). Zkusim teda i tuto moznost. Dekuji za radu.

• Citovat
  • Upravit
4341
17.1.24 22:01
@Anonymní píše:
Ahoj,mam 2 mesicni mimco, plne kojene a kaka tak jednou za 4-5 dnu. Ted uz ale cca 7-8 dnu nekakalo (odhaduji) a posledne 2-3 dny na nem poziruji neklid a vic place, dneska extrem. Cvicime, nahrivame, espumisan davame, rourku jsem taky zkousela. Prdi, ale nekaka. A nevim, co jineho by ten plac zpusobovalo. Treba je v klidu u me a z niceho nic se strasne rozerve a prijde mi, ze ho to tam proste uz boli ty plny streva. Mate radu, co s tim? Nebo se proste musi vydrzet. Dekuji

pak by to melo do 24h prijit, take jsem mela jedno dite nekakave (zato druhe byl prutokac), dva tri dny pred uz bylo poznat ze to neni ono a dokud se nevykakala tak se to stupnovalo.. masirovali jsme, nahrivali, klubickovali, hopsali na balonu… pak to prislo a byl zas par dnu klid…
jo a na prdiky taky trpela, holt se ty streva hybaly pomaleji nez u te do kazde plinky kakaci verze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14719
17.1.24 22:09
@Anonymní píše:
To jsem nezkousela, pouze zavedla a cekala. Masaz jsem udelala pred zavedenim (v navodu). Zkusim teda i tuto moznost. Dekuji za radu.

Jeste az bude ta rourka hluboko, tak s ni lehce pohybuj ven a dovnitr. Ale bez sebemensiho odporu, at neposkodis strevo. A az zacne kadit, tak ho pak vyrourkuj poradne, klidne treba 20 minut - vzdy chvili rourkovat, pak vyndat a proplachnout vodou a znovu rourkovat. At se mu poradne ulevi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1835
17.1.24 22:42

Mam dve deti s problemem s vyprazdnovanim. Starsi byla extrem, tam se to vleklo i pozdeji do batoleciho veku a resilo s odborniky. Ale mluvim z pozice matky nekojenych deti, kdy stolice byvala po par dnech opravdu tuha.
Tu rourku( teplomer) vetsinou pomohlo lehce pritlacit k jedne strane, popr trochu prsty roztahnout zadecek od sebe aby mela tendence ty sverace povolit a soucasne jsem polevala zadecek avirilem a masirovala konecnik.
Jo, a kdykoliv byla moznost, tak jsem sundala plenku, dala na prebalovaci podlozku a nechavala volne kopat nohama. To milovaly a vubec me u toho nepotrebovaly. Dost casto se takto dokazaly komplet po****t nez jsem vyluxovala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí