Problém najít práci po RD

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4072
31.3.23 21:57
@Jit99 píše:
@JancaS84 Hledám hlavně administrativu nebo prodej v obchodech jako je Pepco atd. Z pohovorů mám dobrý pocit, nemám problém mluvit, ale mám omezené časové možnosti některé dny. Partner má 4 dny volno, 4 dny noční, 4 dny denní a takhle se to točí furt dokola. A můžu chodit na odpolední jenom když je doma.

Na administrativní pozice je celkem přetlak jak (skoro)důchodkyň, tak mladých vysokoškoláků bez praxe. A obě tyhle skupiny nabízí více, než ty. Starší ženské mají zkušenosti, čas, nebudou litat vyzvedavat děti. Mladé holky zas titul, často certifikát na jazyk a opět bezdetnost. :nevim: Na ty prodejny to bude smůla a ta flexibilita, když se jim tam nachomytne někdo, kolem koho nemusí plánovat směny, tak je výběr jasný.
Hledej dál, však někde se chytneš. Zatím bych zkusila zvážit doplnění vzdělání. Sanitare bys třeba delat nemohla,.střídat se s mužem ve smenach? Nebo dodělat žádaný jazyk, podle toho, kterým hranicím jste blíž. Masersky kurz, vychovatelsky,… poohlidni se kolem a něco zkrátka zkus.
A do cestovního ruchu se nechceš dát? Třeba na recepcích bys jistě mohla domluvit směny, plus treba na nočních tam máš dost času na doplňování vzdělávání. A kolem nás berou taky call centra…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
31.3.23 22:03

@Villanelle Průvodce, recepční a všechno co se týče cestovního ruchu jsem zkoušela ale nevyšlo to kvůli pracovní době a nikde mi nevyhověli a co se týče hranic tak bydlím v Kutné Hoře což je ze všech stran daleko abych dojížděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Paline
31.3.23 22:27

Z vlastní zkušenosti vím, že zaměstnavatele pozitivně hodnotí různé rekvalifikační kurzy. Pokud práce v administrativě, tak třeba nějaký kurz základy účetnictví, pracak by to mohl proplatit. Je to rozhodne pozitivní bod do životopisu i do praxe 👍 a zaměstnavatel vidí ochotu se vzdělávat. Práce na částečný úvazek se najít dá, ale někdy to trvá a je to potřeba dobře probrat.. také doporučuji zaměřit se na životopis a průvodní dopis, klidně poprosit o radu nějakého zkušeného personalistu, děla to hodně.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.3.23 22:33
@Jit99 píše:
Ahoj chtěla bych se zeptat jestli má někdo stejný problém jako já a nemůže najít práci po RD a když najdu a jdu na pohovor tak vždy mi potom zavolají že vybrali někoho jiného.

No a co nějaký Lidly, Penny atp.? Někde nabízejí brigádu nebo zkrácený úvazek… nebo MC Donalds tam nemáte?

Já mám teď 2 dohody a vydělám si cca 10tisíc měsíčně, není to hitparáda, teď hledám taky něco, ale mám taky omezené časové možnosti, plus často nemocné děti.. takže potřebuju ideálně 15-25 hodin týdně a možnost HO, zatím mě odmítli v jedné bance, že mám vysoké finanční požadavky… mám teda výhodu na rozdíl od tebe velkoměsta no…koukám dost po zákaznickém servisu..

• Citovat
  • Upravit
30
31.3.23 22:36
@Anonymní píše:
No a co nějaký Lidly, Penny atp.? Někde nabízejí brigádu nebo zkrácený úvazek… nebo MC Donalds tam nemáte?Já mám teď 2 dohody a vydělám si cca 10tisíc měsíčně, není to hitparáda, teď hledám taky něco, ale mám taky omezené časové možnosti, plus často nemocné děti.. takže potřebuju ideálně 15-25 hodin týdně a možnost HO, zatím mě odmítli v jedné bance, že mám vysoké finanční požadavky… mám teda výhodu na rozdíl od tebe velkoměsta no…koukám dost po zákaznickém servisu..
Ptala jsem se v PENNY, Albertu i Kauflandu a u nás momentálně nenabírají a MC Donalds tu nemáme. Ptám se všude kde se dá. Teď jsem poslala životopis do hračkárny WIKY tak uvidím. Tady jsou hlavně velké podniky a ty mají jenom 12 hodin a zkrácený úvazek u nich nefunguje.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9001
31.3.23 23:16

Zdravotnictví? Kurz asistenta pedagoga? Brigáda, aby člověk měl alespoň nějaké peníze a praxi? Určitě bych jen neseděla na pracáku, to je asi ta nejhorší možnost, pak už se ta díra v životopise jen zvětšuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
31.3.23 23:22

@Serpentini Kurz asistenta pedagoga jsem si chtěla udělat ale momentálně ho nemají na UP a hledám si i brigádu ale zatím nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
31.3.23 23:29

Po prvním dítěti sem šla dělat prostě na 12tky do OC, chtěla sem práci a tak sem se holt JÁ musela přizpůsobit jim. Ale chlap je OSVČ a tak když sem měla směnu, dítě vyzvedl. Myslím, že opravdu ta pracovní doba tvého muže je na prd a bude s tím asi problém. Ta OC potřebují, aby to fachalo, málokde nabídnou zkrácený. To si každej (případně) šetří pro kámošky :kytka:

• Citovat
  • Upravit
5810
1.4.23 08:11
@smile_xxx píše:
Záleží, jakou máš úroveň jazyků. Pokud oba na dobré úrovni, zkus korporát. Tam jsou často naklonění i částečným závazkům, alespoň v Praze. Problém může být těch 10let. Jakou máš praxi, co jsi dělala před dětmi?

Dělala jsem na hotelové recepci s německou klientelou ;) na 12hod směny. ale jen rok. Pak už přišly děti, jedno za druhým… Mezi dětma jsem si přivydělávala opět na jiné recepci německé firmy, pár měsíců. Šla bych kamkoli, ale potřebuji klasiku prac.dobu, abych mohla odvádět a vyzvedávat ze školky. Ta má u nás do půl 4 :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21994
1.4.23 08:16
@Jit99 píše:
Z pohovorů mám dobrý pocit, nemám problém mluvit, ale mám omezené časové možnosti některé dny. Partner má 4 dny volno, 4 dny noční, 4 dny denní a takhle se to točí furt dokola. A můžu chodit na odpolední jenom když je doma.

Pokud se zajímáš o práci v administrativě, tak s těmito časovými (ne)možnostmi je naprosto jasné, proč tě nechtějí. Samozřejmě že dají přednost někomu flexibilnějšímu a časově méně komplikovanému. Tohle si buď budete muset s manželem pořešit nějak jinak nebo, pokud to nejde, holt musíš čekat a velmi trpělivě hledat.

@Acinore píše:
Holka já už hledám rok a nic :mrgreen: na pohovor mě pozvali jednou.. Jinak rovnou píšou email, že nezájem. Jsem doma 10 let s dětma, mám jen gympl.. Sice umím anglicky a německy, ale to mě dnes asi nespasí :lol:

Na tom snad není vůbec nic divného - promiň, ale pokud jsi byla doma 10 let bez práce, kurzu, školy či jakékoli aktivity, která by pro budoucího zaměstnavatele mohla být zajímavá…. a navíc v podstatě nic neumíš (němčina či angličtina, to je jen základ, to není žádná konkurenční výhoda – pokud se tedy nezajímáš zrovna o práci překladatele)…. tak to jsi opravdu velmi neperspektivní zaměstnanec. Na tohle jsi měla během těch 10 let trochu myslet…. :nevim:

Jediná rada je totéž, jako pro zakladatelku – obrnit se trpělivostí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
1.4.23 10:50
@Acinore píše:
Dělala jsem na hotelové recepci s německou klientelou ;) na 12hod směny. ale jen rok. Pak už přišly děti, jedno za druhým… Mezi dětma jsem si přivydělávala opět na jiné recepci německé firmy, pár měsíců. Šla bych kamkoli, ale potřebuji klasiku prac.dobu, abych mohla odvádět a vyzvedávat ze školky. Ta má u nás do půl 4 :zed:

hele proč ten smajl bijící hlavou do zdi, do kolika by sis představovala, že tam ty děcka budou? celou tvoji 12 hodinovou šichtu a ještě čas n dojetí ne? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
1.4.23 10:52

Ja šla do první práce ve třech letech syna, hned plný úvazek a do péče o syna se, logicky, zapojil i otec, takže jsem nemusela vybírat z omezené nabídky kvůli času. Jak se u vás přizpůsobil otec děcka k režimu školky a nemocem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8850
1.4.23 10:56
@debra.morgan píše:
hele proč ten smajl bijící hlavou do zdi, do kolika by sis představovala, že tam ty děcka budou? celou tvoji 12 hodinovou šichtu a ještě čas n dojetí ne? :roll:

Existují i školky s delší otevírací dobou. Takhle má u nás na vesnici. :poblion: protože není konkurence. Ve městě by si to nedovolili. Třeba naše družina ve škole od šesti do pěti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.4.23 11:03

Deset let na to kašlat a pak obíhat kauflandy. Jde videt, ze jsi práci ani vzdělání nikdy neřešila a máš i nulovou snahu se rozvíjet dal. Ale třeba se stane zazrak a narazis u vás na vesnici na práci snů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat