Problém najít práci po RD
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Mamhlucnehosouseda píše:
Deset let na to kašlat a pak obíhat kauflandy. Jde videt, ze jsi práci ani vzdělání nikdy neřešila a máš i nulovou snahu se rozvíjet dal. Ale třeba se stane zazrak a narazis u vás na vesnici na práci snů.
Mně tyhle diskuze přijdou všechny na jedno brdo. Zakladatelka v úvodním příspěvku napíše, že ženy po rodičáku mají problém sehnat práci. Pak se člověk dozví, že má jen maturitu, nulovou nebo minimální praxi, x let seděla doma s rukama v klíně a hledá práci od osmi nejdéle do tří do odpoledne (ve většině diskuzí administrativu na zkrácený úvazek) a je překvapená, že není pro zaměstnavatele zajímavá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@truelly píše:
Existují i školky s delší otevírací dobou. Takhle má u nás na vesnici.protože není konkurence. Ve městě by si to nedovolili. Třeba naše družina ve škole od šesti do pěti…
Do 16:30 je běžná otvírací doba. U nás taky všude v okolí. Konkrétně naše školka a i družina má od loňského září prodlouženo do 16:30. Jinak to bylo do 16 hodin.
Já mám ve družině třeťáky a čtvrťáky. Většina odchází sama v 15h. Nejpozději v 15:30 si vyzvedávají rodiče. Nevím, jak to dělají. Ale stíhají to. Jedna vychovatelka má úvazek do 16:30. Ale nejpozději pár minut po 16h odchází poslední dítě.
Dát žádost zřizovali, ať dá delší otvírací dobu školky, když to nevyhovuje. Zas je otázka, jestli jim budou vycházet pak úvazky, když to prodlouží. Zvedneš úvazek = musíš přidat plat. Když to nepovolí zřizovatel nebo kraj. Ředitel to nevykouzlí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je blbost být doma 10 let a nechat vyhnít čas. Pak se divit, že ho nikde nechtějí. Prostě se musí udělat rázný krok, aby se těch mnoho let doma utlo. Byla jsem doma 6,5 roku. Tři děti blízko po sobě. Poslední rok rodičaku jsem vzala dlouhodobou brigádu a ta dala následný směr práce. I těch 6,5 let doma je moc. Naštěstí mám práci, že 6 let doma je započtených do praxe. Ale začínala jsem po dětech na směšné nebo spíš smutné částce. To by tady každý napsal, že by za to ani nevstal. Mi se oplatilo vydržet rok a postupně zvedat svoji laťku, kterou jsem chtěla docílit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey tak zas píše do půl čtvrté, to je 15:30, což už je fakt dost hraniční, když musí člověk někam dojet a v administrativě obvykle nepracují od 6. Vyzvedávat do 15:30 bez babiček a zkrácenýho úvazku je hodně šibeniční termín. Ale pravdu máš, většina rodičů to dává, což jsem za pomalu deset let přítomnosti mých dětí ve vzdělávacích institucích skloubených s mým pracovním režimem nikdy nepochopila ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ugluk píše:
@Kelsey tak zas píše do půl čtvrté, to je 15:30, což už je fakt dost hraniční, když musí člověk někam dojet a v administrativě obvykle nepracují od 6. Vyzvedávat do 15:30 bez babiček a zkrácenýho úvazku je hodně šibeniční termín. Ale pravdu máš, většina rodičů to dává, což jsem za pomalu deset let přítomnosti mých dětí ve vzdělávacích institucích skloubených s mým pracovním režimem nikdy nepochopila
Však píšu, že mají podat oficiální podnět ke zřizovateli nebo na kraj. Ať se tím zabývají. Pokud jen šumí ve vzduchu na dědině, že jim vadí určitá zavírací doba, tak to nikdo řešit nebude. Nikdo nedal podnět.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey píše:
Však píšu, že mají podat oficiální podnět ke zřizovateli nebo na kraj. Ať se tím zabývají. Pokud jen šumí ve vzduchu na dědině, že jim vadí určitá zavírací doba, tak to nikdo řešit nebude. Nikdo nedal podnět.
Taky otazka, kolik rodicu ma realne s tou zavirackou problem. Kvuli jedne rodine se to prodluzovat nebude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ugluk U nás školka i družina do půl 4 a jo, občas to bylo dost na hraně, školka na vsi, manžel dojíždí..ale většina rodičů s tím byla ok..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nám zas nikdy nevydrží ranní družina. Vždy se otevře a v průběhu září nebo nejpozději začátkem října zanikne. Nejsou děti. Nechce se jim vstávat dřív. Rodiče najdou jiné řešení. Děti postupně přestanou chodit a družina ráno zanikne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pohled z druhé strany.. nabízíme práci, pro maminky na mateřské nebo když mají malé děti, flexibilní úvazek, směny na pár dní v týdnu na kolik hodin by uchazeči vyhovovalo, plný homeoffice a světě div se, nehlásí se nikdo
Tak ať mi pak nikdo netvrdí že je práce málo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@shagga Já jsem z Kutné Hory a ničeho takového jsem si nevšimla a ani na UP mi nic o tomhle neřekli a to jsem se tam ptala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@truelly píše:
Existují i školky s delší otevírací dobou. Takhle má u nás na vesnici.protože není konkurence. Ve městě by si to nedovolili. Třeba naše družina ve škole od šesti do pěti…
Kolik je učitelek v té vaší vesnické školce?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám stejný problém. Teď si budu dodělávat rekvalifikaci na PC, tak doufám, že to bude lepší.
Jinak Zlínský kraj, takže té práce zas tolik není no..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucad77 píše:Čtyři nebo pět. Už tam naštěstí dávno děti nemám. Specialitou této školky je zavřeno přes veškeré školní
Kolik je učitelek v té vaší vesnické školce?
Prázdniny. I celé léto. Jsou v jedné budově se školou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey já kdykoliv si psala se zřizovatelem, byla jsem vždy velmi rychle odkázána do patřičných mezí, že si nemám vymýšlet
Ostatní rodiče se nepřidali, byť v šatně to vždy vřelo a zanadávali si všichni. Nešlo teda o problém s délkou otvírací doby, ale jiné věci, ale tak nějak z mé zkušenosti, snadno se to probere s kamarádkou u kafe, s maminkou spolužáka ve školkové šatně, ale rodičů, kteří fakt aktivně začnou jednat se zřizovatelem, je v reálu minimum. Z čehož pak zřizovatel usoudí, že vlastně nikdo problém nemá, začarovaný kruh. Aspoň u nás teda.
Jinak ranní družina u nás jela vždycky…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit