Problém najít práci po RD

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
68920
1.4.23 21:13

@citlivaduse já bych to s plným úvazkem nedala. Ale fakt je, že já vzhledem k povaze své práce měla začátek pracovní doby nejdřív v osm a nikdy jsem nepracovala blíž jak půl hodiny od školky. Tak holt pracuji na zkrácený úvazek, protože muž odvede či vyzvedne spíš výjimečně, když je to nutné, jinak odjíždí brzo ráno a vrací se večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10880
1.4.23 21:28

@ugluk U nás to jde i s plnými úvazky. Manžel zvládá ráno vodit a většinou i vyzvednout. Moje práce je 2 minuty pěšky od školky a školy, práce na směny. Když jsem měla denní a on nemohl vyzvednout, odbehla jsem z práce a vzala si ho tam. Ale zase, takovou možnost fakt nemá každý, řekla bych spíš málokdo. Nicméně v tomhle mi směny přišly fajn. Že vlastně těch denních ve všední dny nebylo za ten měsíc tolik. Teď už je prvňák a momentálně to řešit nemusíme, protože jsem na rizikovém a odpo mám vychazky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68920
1.4.23 21:41

@citlivaduse jo, já začínám později a muž mizí hodně brzo, takže logicky vodím já. Jezdím do práce 40 minut. Když vede on, dorazí o hodinu později… A odpo se vrací v šest, sedm, i později, tak je to taky na mě. Až na ty výjimky, kdy třeba musím k doktorovi, pak si to nějak zařídí, ale moc pravidelně to nejde. Jo, škola už je v pohodě, tam už dítko po nějaké době dojde samo, je-li v rozumné vzdálenosti, ale školka je mizérie. Taky mám děti nějakch 7 let od sebe a teď už je to mnohem větší pohoda, starší už může pohlídat mladší, odvést nebo vyzvednout, když je nutné, byť toho využívám málokdy, nechci mít ze staršího dítěte chůvu pro mladší. Ale i tak je to masakr to občas vymyslet a nikdy jsem nepobírala, že naprostá většina rodičů zvládá vyzvedávat do té půl čtvrté. Jako jasně, rodiče na rodičáku s mladším, babičky, dědečkové, vykrvání směn… ale sakra, to to tak fakt maj všichni a já jsem jedinej nýmand, co to zvládá s jazykem na vestě při zkráceném úvazku? :mrgreen: Když vyzvednu v půl páté, je tam kolikrát dítě poslední. Takže když tu čtu povzdech při hledání práce se školkou s otvíračkou do 15:30, kdy tazatelka nemá žádné hvězdné dovednosti, pro které by šli zaměstnavatelé do kolen, tak věřím, že to fakt může být problém a ta otevíračka velmi omezující.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10880
1.4.23 22:11

@ugluk Jo, taky věřím, že to může být při hledání práce omezující. Než jsme se stěhovali sem, půl roku chodil do skolky se zavíračkou v 5 a to už je rozdíl. Proto jsem vzala i tuhle nabídku práce blízko školky, bez dojíždění, protože nikdo jiný nám vyzvednout nemůže. Jeden čas jsem dělala klasické osmičky a prostě jsem se odpo nechytala, končila jsem ve 4. Ale manžel stíhal, většinou :mrgreen: Ale jednou nám dávali ve školce dotazníky, co zlepšit a učitelka mi pak říkala, že o prodloužení otevírací doby nebyl v podstatě zájem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24617
2.4.23 17:15
@truelly píše: Čtyři nebo pět. Už tam naštěstí dávno děti nemám. Specialitou této školky je zavřeno přes veškeré školní
Prázdniny. I celé léto. Jsou v jedné budově se školou.

O tom ale rozhoduje zřizovatel, čili obec, ne personál. Asi byl malý zájem. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.4.23 08:09
@Paline píše:
Z vlastní zkušenosti vím, že zaměstnavatele pozitivně hodnotí různé rekvalifikační kurzy. Pokud práce v administrativě, tak třeba nějaký kurz základy účetnictví, pracak by to mohl proplatit. Je to rozhodne pozitivní bod do životopisu i do praxe 👍 a zaměstnavatel vidí ochotu se vzdělávat. Práce na částečný úvazek se najít dá, ale někdy to trvá a je to potřeba dobře probrat.. také doporučuji zaměřit se na životopis a průvodní dopis, klidně
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.4.23 08:10

A co třeba asistent pedagoga? Stačí udělat jen ten kurz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
8.4.23 08:17
@Mirkaprocj píše:
A co třeba asistent pedagoga? Stačí udělat jen ten kurz.

Aby to nebyla drahá investice a bez využití. Když se budou asistentů brzo zbavovat, že výjdou draze :nevim:.
Ale zas je fakt, že kurz AP může využít na práci v dětské skupině. Těch má přibývat. Tam by uplatnění najít mohla. Když ve škole a škole nenajde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.4.23 08:28

Mě teda přijde, že ty asistenty pořád někde hledají. ani nevím, že už nebudou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
8.4.23 08:39

Budou dál. Ale chtějí osekat počty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3912
8.4.23 09:45
@Acinore píše:
Holka já už hledám rok a nic :mrgreen: na pohovor mě pozvali jednou.. Jinak rovnou píšou email, že nezájem. Jsem doma 10 let s dětma, mám jen gympl.. Sice umím anglicky a německy, ale to mě dnes asi nespasí :lol:

Začni něco dělat jinak. Začni tvrdě makat na tom, abys zvýšila svou atraktivitu pro zaměstnavatele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat