Problém s alkoholem

Anonymní
28.11.18 14:48

Problém s alkoholem

Ahoj, název mluví za vše. Od malička jsem mela přístup k alkoholu, u nas v rodine je normalni, dat si treba sklenicku vecer nebo 1 pivo. Jakmile jsem nabyla plnoletosti, chodila jsem na vino a akce s kamaradkou o víkendech. Nikdy nic divokeho, vse pod kontrolou. Pak jsem si našla přítele, o víkendech spolu, maximálně jedna-dve sklenky vina za tyden s nim. Během te doby jsem zdědila byt od zesnulého příbuzného, kam jsme se s pritelem nastěhovali. Začali jsme se hadat, ja se zacala opijet doma, kdyz byl pryc buhvikde. Došlo k rozchodu, přítele jsem vystěhovala a vratila se k rodicum. Přestala jsem pit, nemela jsem na alkohol chut. V tom období jsem sla jen na 2 akce, kde jsem se napila. Po par měsících jsem si nasla nového přítele, vratila se do svého bytu, plného vzpomínek na ex a mého příbuzného. Piju hodne. Vetsinou si koupim 2 piva, ale po dopiti zjistim, ze mi nestaci a jdu si pro dalsi. Každy tyden chodím na 2 noci k rodicum, tam si dam s tatou jedno pivo, na druhé nemam chut a bud si ho dam pod nátlakem nebo vubec. Vzdy piju jen v tom byte. Asi jsem se chtela spis vypovídat, možná i se zeptat, jestli ma nekdo podobnou zkušenost.
Anonym z pochopitelných důvodu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6534
28.11.18 14:55

Ahoj. Je dobře, že si svůj problém uvědomuješ. Doporučila bych ti prvně se obrátit na psychologa, tomu se svěříš a on tě nasměruje dál, dá ti kontakty. Čím dřív to začneš řěšit, tím líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33543
28.11.18 14:56

No a kolik alkoholu tedy vypiješ když jsi v bytě? To se opiješ do němoty? Piješ jen pivo? Pokud to máš tak jak píšeš tak se asi snažíš vypudit vzpomínky a řešíš to alkoholem :nevim: Ten nový přítel s tebou nebydlí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.11.18 14:59

Největší problem je v tom, ze nemam nikde podporu. At uz jsem to rekla rodine, příteli nebo kamarádům, ze mam problem a potrebuji to resit, jen se stydím s tim nekam jit. Tak mi řekli, ze jsem mlada, at to neřeším, ze to k mladí patři… :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.11.18 15:00

Piju jen pivo, za ten večer tak 4. Vim, ze to neni nijak zavratny množství. Ale vim, ze je to začátek. Nový pritel se mnou nebydlí.

• Citovat
  • Upravit
6534
28.11.18 15:00
@Anonymní píše:
Největší problem je v tom, ze nemam nikde podporu. At uz jsem to rekla rodine, příteli nebo kamarádům, ze mam problem a potrebuji to resit, jen se stydím s tim nekam jit. Tak mi řekli, ze jsem mlada, at to neřeším, ze to k mladí patři… :roll:

8o Ne nepatří. Každodenní pití byť „jen“ jedné skleničky, jednoho piva,… není normální v žádným věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.11.18 15:05

Muj otec každy víkendový vecer lupne ze 5 piv. Ale s jeho výškou a vahou to na nem nejde poznat. O vikendu vubec nepije.
Mamka teda 2× tydne sklenku růžového. Babička si taky obcas to růžové da.
Zbytek rodiny jsou abstinenti nebo sváteční.
Ale kazdej si pry prožil bouřlivejsi mladí a říkají mi, ze jsem do sebe moc zahledena a moc se řeším.
Ostatne většina mých bývalých spolužáků ze střední jsou skoro porad v hospodě, akorat ja s nimi nechodim. Vetsinou jsem ta nudná, která nepije.
Chut na alkohol mam jen doma u sebe.

• Citovat
  • Upravit
33543
28.11.18 15:09
@Anonymní píše:
Největší problem je v tom, ze nemam nikde podporu. At uz jsem to rekla rodine, příteli nebo kamarádům, ze mam problem a potrebuji to resit, jen se stydím s tim nekam jit. Tak mi řekli, ze jsem mlada, at to neřeším, ze to k mladí patři… :roll:

Ano, k mládí patří to že se chodí pařit a je tam i alkohol, hodně alkoholu :mrgreen: Jenže ty piješ sama doma a to je problém. Zkus toho psychologa, nemáš se za co stydět. Uvědomuješ si že máš problém a chceš ho řešit, to je moc dobře :palec: Klidně napiš sz když budeš chtít :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
28.11.18 15:15
@Tableta píše:
8o Ne nepatří. Každodenní pití byť „jen“ jedné skleničky, jednoho piva,… není normální v žádným věku.

No vidíš, já, francouzi, italové či španělé s tebou nesouhlasime :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6534
28.11.18 15:22

@heathen ja doufam ze ty, francouzi i spanelove pijete ve spolecnosti alespon jednoho cloveka a ne doma sami :P :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
28.11.18 15:26
@Tableta píše:
@heathen ja doufam ze ty, francouzi i spanelove pijete ve spolecnosti alespon jednoho cloveka a ne doma sami :P :)

Ano přesně tak. :lol: S manželem je standard denně si otevřít dobré víno. Když je manžel na služebce, nemám potřebu se sama ztřískat.

Příspěvek upraven 28.11.18 v 15:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.11.18 15:28

@heathen U vás je pohoda :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
28.11.18 15:29
@Bellatrix Lestrange píše:
@heathen U vás je pohoda :mrgreen:

Je! Ale co je dcera dospělá už jsme občas na 1 flašku 3 a to už je naprd. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24800
28.11.18 15:30

máš špatné návyky, působí na tebe prostě ten byt, prostředí a to, že jsi tam sama.. pivem se asi uvolníš, že jo.. Jde o to najít si náhradní činnost a pivo si koupit třeba jen o víkendu , určitě ne denně ! v mládí se návyk vytvoří snadno a rychleji, takže s alkoholem opatrně, je to zlý pán… napiš na forum alkoholik.cz pročti si to tam.. některé příběhy začínají stejně jako tvůj a končí na ulici a v léčebně.. ale tím tě nestraším , nejsi na tom zatím zle, není u tebe určitě nutná 100% abstinence, ale pití musíš kontrolovat a hlavně fakt nepít denně !! to je základ.. kup si radši džus, uvař čaj, běž si zacvičit nebo si najdi koníček , prostě u tebe to souvisí s tím místem a způsobem, jak se tam cítíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.11.18 15:39

Život mam normalni, rekla bych, ze i dost nabitej. Studuji medicínu, k tomu brigáda. Domu se vracim az vecer, vycerpana. Rozdelam si to pivo, u toho uklizim nebo vařím na dalsi dny. Neni to zas, ze bych jen seděla a pila, nebo se zlila a usnula.
Ale i tak se stydím.
Uz jsem premyslela, že ten byt pustím.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast