Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Kristy05 zapnu svůj zázračný dálkový rentgen a udělám ti diagnózu na dálku
![]()
Vygoogli si, kde jsou nosní dutiny. Ty bolí někde úplně jinde.
Dutiny boli na cele. Vic pri predklonu. Provazi je zvysena teplota, ryma/ucpany nos.
Pokud nemas nic z toho tak to dutiny nebudou. Spis migrena/obyc bolest hlavy/problemy s ocima/zacinajici nemoc/atd…
Ty máš dutiny vzadu?
Při neobvyklé bolesti hlavy je fajn vyhledat lékaře.
Mohlo by to být i od krční páteře. Ale od čeho to opravdu je, to ti řekne jen doktor.
Zánět dutin jsem měla asi před dvěma měsíci. Začalo to vodovou rýmou, která přešla ve žlutou. Nos jsem vůbec ucpaný neměla, ale huhňala jsem. Bolelo mě na tvářích vedle nosu a taky uprostřed čela. Bolest nonstop a při pohybu hlavou to bylo ještě mnohem horší. K tomu jsem měla kašel a zvýšenou teplotu.
Zánět vedlejších nosních dutin bolí právě v jejich místě, určitě ne v zadu. A nejde cítit ,,voda,, jak popisuješ ale bolest, v klidu a hlavně při předklonu hlavy. ![]()
Ahoj, od soboty mám rýmu, kašel, lehce teplotu kolem 37…nic hroznýho. Včera jsem šla k doktorce, která mi předepsala atb. řekla, že mám zánět dutin. Ale jak to tady čtu, tak se mi to nějak nezdá…hlava mě vůbec nebolí, ani nic jinýho. S každým dnem se to zlešovalo (i bez těch atb předtím), tak mi teď příjde trochu zbytečný to brát…navíc, když je mi po tom blbě. Prostě mi to příjde jako klasický, akorát delší, nachlazení…Mám s atb pokračovat?
Rentgen dutin to potvrdil? Jinak se muze o zanetu jen spekulovat.
@Nikku12 Na rentgenu jsem vůbec nebyla. Doktorka akorát koukla do krku, řekla, že je to jasný…a dala mi atb.
Proc jsi sla k doktorce?!?
Mozna ti dala atb na ten krk. Dutiny je potreba fakt nejak vysetrit - rtg neni nutny, staci temna komora a prosvetlit.
Nicmene : pokud jdu k doktorce a chci od ni lek, tak verim jejinu usudku.
A bez ohledu na vyse uvedene: pokud atb uz beres, tak je dober.!!
Pokud se jednalo o obvodního lekare tak pochybuji, ze ma temnou komoru, ktera je stejne dle nekterych zastarala. Rtg neni nutny ale ukaze rozhodne jednoznacne hladinku.