Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Vyhodit ať spadne na dno. Nejde to jinak. Pokud nechce sám tak vy s tím nic nenaděláte a je riziko že vás a mamku ještě stáhne sebou
Mame v rodine stejnyho bratra. jeste horsiho
tahne mu na 30,dve deti(ani o jedno se nestara),zadna prace, krade kde se da(v rodine i jinde),2× ve vezeni, napadl i sestru. Mamka se k nemu proste uz nehlasi(mozna to zni hrozne, ale jinak uz to neslo). Ja ho jako bratra nikdy nebrala, takze je mi jedno co s nim je, jediny zachranny bod ma v sestre, ktera je tak hodna, az je proste blba a vsechno mu odpusti. Takze si rada poslechnu rady, jak ji z toho vylecit ![]()
Příspěvek upraven 14.06.16 v 16:45
Je to těžké, ale tady už bude zapotřebí držet se hesla „po přízni řízni“
Snažili jste se, pomáhali mu jak jen to šlo, ale některým lidem prostě není pomoci a musí si nabít hu*u. ![]()
Neda se s tim delat nic… budto chtit bude on sam nebo nebude.. at mu pomahat budete nebo ne. Kdyz budete pomahat dal, udela si z vas dojnou kravu. Jestli ne, muze to dopadnout daleko hur.
Vim to, je to hrozne
Znam to velmi dobre, ale take nevim, jak z toho ven
Kdyz nebude chtit sam, tak se s tim nic delat neda ![]()
@bittersweet.diana píše:
Mame v rodine stejnyho bratra. jeste horsihotahne mu na 30,dve deti(ani o jedno se nestara),zadna prace, krade kde se da(v rodine i jinde),2× ve vezeni, napadl i sestru. Mamka se k nemu proste uz nehlasi(mozna to zni hrozne, ale jinak uz to neslo). Ja ho jako bratra nikdy nebrala, takze je mi jedno co s nim je, jediny zachranny bod ma v sestre, ktera je tak hodna, az je proste blba a vsechno mu odpusti. Takze si rada poslechnu rady, jak ji z toho vylecit
Příspěvek upraven 14.06.16 v 17:13
Myslím, že tvoje maminka bude potřebovat odbornou pomoc. Můžete třeba i spolu vyhledat nějakého solidního psychologa.Bylo by dobré zjistit, proč se tvůj bratr tak chová. Jestli má problém třeba s drogami, nebo něco jiného. Může mít nějakou poruchu osobnosti, a pod. ![]()
@nostress ale jo to on ma poruchu…je psychotik.Byl v psychiatrické léčebně. Taky ma bájnou lhavost. Krade, zmlátil svoji expritelkyni…
@lauraka kdyz vidis, jak nadava tvoji mamce, sestre a je schopnej je okradat, tak k nemu zacnes citit odpor
a posledni kapka bylo to napadeni..mrcha rozhodne nejsem, jen bych pro nej nehla prstem ![]()
@Anonymní píše:
@nostress ale jo to on ma poruchu…je psychotik.Byl v psychiatrické léčebně. Taky ma bájnou lhavost. Krade, zmlátil svoji expritelkyni…
Tím jsi asi měla začít. Je psychicky nemocný. Jak moc, by vám měl říci lékař. Také jaké jsou možnosti jako například invalidní důchod, hospitalizace, léčba, může-li být svéprávný…
Co se mu stalo? Měl těžké dětství?
@bittersweet.diana píše:
@lauraka kdyz vidis, jak nadava tvoji mamce, sestre a je schopnej je okradat, tak k nemu zacnes citit odpora posledni kapka bylo to napadeni..mrcha rozhodne nejsem, jen bych pro nej nehla prstem
Já te chápu..já také k bratrovy již nic kromě odporu necitim..mámu a i me zpourazel tak ze u me ma cestu zavřenou.
No at zijou bratři.. ![]()
@LadyLada ale houby..jsme ze trich děti a jen on je hrozny dobytek..dle mého je to genetické po nevlastním otci.To byl taky kvitko. K psychologovy chodil a choval se jak…
Jenže dokud sam nebude chtít nic nikdo stín nesvede. Krade, lze a mlátí svoje holky.Je jednou nohou v krimu.
@Anonymní píše:
@LadyLada ale houby..jsme ze trich děti a jen on je hrozny dobytek..dle mého je to genetické po nevlastním otci.To byl taky kvitko. K psychologovy chodil a choval se jak…
Jenže dokud sam nebude chtít nic nikdo stín nesvede. Krade, lze a mlátí svoje holky.Je jednou nohou v krimu.
Jo, genetické to také může být. Těžko říct, jestli dokáže se svojí diagnózou vnímat realitu ![]()
@Anonymní píše:
Jestli to má genetické, bylo by dobré poradit se s psychiatrem, jak máte dále postupovat.
Když to už jsme jednou udelali. Zkoušeli jsme co nám radila..ale k ničemu to nebylo.On moc dobře ví ze není OK. Zprávu z psychiatrického šetření cetl.Ale maminka je nemocná..poměrně hodně a bratr ji jen ničí život. Vykradl už kde kohi..včetně jejího přítele. Už byl i v pasťáku. Na psychiatrickém léčení byl 3.měsíce a nic..nic..a trpělivost prostě přetekla.
Potrebuji poradit..mám problémového bratra..je mu 21..nikde nevydržel v práci déle jak 2 měsíce. Je lhář a zloděj.

Před měsícem prosil mamku zda může se vrátit ze skončil na ulici. Mamina ho vzala k sobě na chatu stín ze do dvou měsíců at si něco najde a odstěhuje se..je měsíc. Nic si nenašel a hlavni problém je ze ukradl boty od sousedů a ti se zlobí. Což chápeme..dělá tu zle a dusno.Mama se chystá na chatu za nim pro ty boty a ted otázka jak se ma zachovat..je to její syn..ale zmetek.
Co mu říct..zda ho vyhodit.Nebo co dal? Našla jsem mu asi 20 kontaktu na práci s ubytováním..je mi jasné ze tam nevolal..
Co dal?