Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den všem,
omlouvám se, že znovu píši, ale asi je tady ta DISKUZE, jediná možnost, kde bych si mohla postěžovat.
Již jsem psala v diskuzi o rady ohledně hypotéky. Hypotéka je stále v jednání. V pondělí jsem se byli domluvit na bance na dalším termínu schůzky, ale již i se smlouvami. Tak snad se to pohne již k lepšímu. No a tady začíná již problém. Dům je pěkný ve uvnitř celkově zrekonstruovaný, ale z venku vypadá už hůře. Moje rodiče jsou velice zarytí lidé s názorem, že je hypotéka to největší zlo a hlavně když jsem řekla kolik budeme platit měsíčně, tak jsem dostala takovou sprchu, že se o tom bavili s lidmi, který jí mají a nikdy ta částka, není taková jakou banka napíše do smlouvy. Jen vztekle jsem řekla, že to máme černé na bílem a 8631kč je normální splátka včetně pojištění. Pořád mně říkají, že ten dům potřebují vidět, že táta najde skryté vady, které mi nevidíme. Že jsme velice zaujatí a jednou budeme litovat až nám barák spadne na hlavu. Jsme moc unáhlení (přesto domy již procházím druhým rokem a hledáme). Když jsem jim nabídla, že se mohou přijet podívat, ale že to musíme domluvit s majitelkou domu, tak mi dali termín a bohužel majitelce domu se to nehodilo a tak už byl oheň na střeše, že se majitelka vymlouvá a následně začali s tím, že už nepřijedou když jsme stejně rozhodnutý. Nevím co si mám myslet, jsem na rozpacích, vím že rodiče nejsou zlý a myslí to v dobrém, ale takový přístup?
A ještě když sem píšu tak ještě napíšu o rodičích z druhé strany.
Ti jsou z baráku zase naopak úplně nadšení a až jejich přesvědčování o tom jak je skvěly ten dům, mě děsí (byli bychom sousedi). S majitelkou jsou přátelé a vědí úplně o všem co je v tom domě a neustále nám předhazují jak je skvěle zrekonstruovaný co všechno udělali, ale s odpovědí, že budeme muset na nový vysoký plot zřejmě nepočítali, protože koukala jak puk:-D
Všem děkuji, že budete akceptovat můj příspěvek.
@Dvojk
no a co když konečně přestanete být děti = názor rodičů je prima, ale jsme dospělí a děláme vlastní rozhodnutí bez rozebírání s rodiči a neustálého spekulování co oni na to? A tím myslím oboje rodiče! Nadšené i nenadšené.
Berete si hypotéku, je na čase dospět ne?
Já jsem pro jejich názor nepřišla, ale když se slušně zeptají, tak slušně odpovím, ale bohužel naléhání z každé strany je veliké.
@Dvojk píše:
Já jsem pro jejich názor nepřišla, ale když se slušně zeptají, tak slušně odpovím, ale bohužel naléhání z každé strany je veliké.
a jak to přijde, že po obyčejné tvé odpovědi mají pocit, že smí naléhat a manipulovat? ![]()
@jdukolem píše:
a jak to přijde, že po obyčejné tvé odpovědi mají pocit, že smí naléhat a manipulovat?
Hele to ani nemusí být chyba zakladatelky. Třeba manželova mamka to na něj zkouší pořád ![]()
Jinak zakladatelko, argumenty tvých rodičů nejsou úplně zcestné a je třeba se nad nimi minimálně zamyslet, jestli v něčem pravdu třeba nemají. Píšeš, že tě děsí, že budete sousedi s manželovými rodiči. Tím se nabízí otázka - Jsi si jistá, že tam chceš žít a že nebudou konflikty?
Ja mam taky mamku takovou hodne pruderni. Doted mi rika, co si mam oblect, jak se mam kde chovat, at pozdravim kdyz nekam prijdu. Pritom jsem normalni, nijak nevycnivajici clovek ale ona proste potrebuje mit vsechno pod kontrolou. Dosla jsem na to, ze je nejlepsi si vsechno v klidu vyslechnoit, odkyvat a pak si delat vsechno po svem. Pokud toho mas uz nad hlavu, tak ty rodice proste srovnej do late. Jinou ucinou radu nemam..
Tak argumenty tvých rodičů vyřešíš snadno pozvi šikovného zedníka nebo stavitele at ti barák prohlédnou
Nasla bych jinej dum. To ti nebude vadit mit tchanovce hned vedle sebe? Bala bych se toho, ze vam budou kafrat do zivota.
@Dvojk moje tchyne na me taky parkrat zkousela to, ze nemam kupovat drahe (rozumnej kvalitni) sunky, kvalitni piti (sirup) pro deti, nemam jim kupovat v meste (kdyz jdeme do mesta) piti, ze ho mam nosit s sebou apod.
No, docela jsem s ni vybehla… ![]()
Tvym rodicum bych nabidla terminy podle majitelky objektu, jestli se chteji jet podivat, kdyz nebudou chtit (a budou mit reci), tak bych rekla, ze ano, jsme rozhodnuti, ale rada bys znala i jejich nazor. Jestli je toto nepresvedci, tak je to ztracene a pak bych dala pouze na svuj nazor a nazor pritele (manzela) ![]()
@Tunrida píše:
Hele to ani nemusí být chyba zakladatelky. Třeba manželova mamka to na něj zkouší pořádJinak zakladatelko, argumenty tvých rodičů nejsou úplně zcestné a je třeba se nad nimi minimálně zamyslet, jestli v něčem pravdu třeba nemají. Píšeš, že tě děsí, že budete sousedi s manželovými rodiči. Tím se nabízí otázka - Jsi si jistá, že tam chceš žít a že nebudou konflikty?
a proč to dělá? jak to, že nepochopila, že to není nic platné?
je to o hranicích ![]()
@jdukolem píše:
a proč to dělá? jak to, že nepochopila, že to není nic platné?
je to o hranicích
Spíš nechce pochopit
Je jí to prd platný, ale ono ji to asi baví. Tak jí přece nebudeme brát zábavu ![]()
Nedávno mi manžel říkal, že prej mamka povídala, že co je se mnou, tak se strašně změnil
Aby taky ne, když se za tu dobu oženil a stal se otcem dvou dětí. To si asi jakousi změnu vyžaduje ![]()
@Dvojk nestehuj se do domu vedle tchanovcu nebo tu do roka a do dne budes zakladat diskuzi o ztrate soukromi a nesnesitelnych tchanovcich, kteri vam lezou az do lednicky ![]()
Jinak si myslim, ze tvoji rodice tak trochu zarli, ze byste meli bydlet vedle tech druhych rodicu, a proto se ti snazi dum zosklivit.
Nenechte si do svych veci kecat od nikoho, jednim uchem tam a druhym ven…a mas klid.
Jo, a kdyz my shaneli dum, taky jsme si s sebou brali znameho, ktery se ve stavbach vyzna, aby na to hodil sve profesni oko, to je dobry napad. Ale nebrat tatku, ale nekoho nestranneho a objektivniho ![]()