Problémová sousedka

Anonymní
13.6.16 17:37

Sousedka - jak řešit, neřešit

Ahoj holky, rozmýšlela jsem se, jestli to sem psát, ale chtěla bych znát váš názor. S manželem jsme si postavili dům, hned vedle nás jeho dlouholetý kamarád. Kamarád začal randit s kolegyní z práce. S tou jsem se zdravila, občas jsme prohodili sem tam větu. Ještě než se nastěhovala ke kamarádovi, tak už začala dělat problémy, že ji pomlouvám, ať se nad sebou zamyslím, jak se chovám, do toho samo navezla i souseda. Netušila jsem co se děje a tak jsem jí napsala, ať se za mnou staví v kanceláři a že si to můžeme vyříkat, toto jsem jí navrhovala nejméně třikrát ale nepřišla. Potom se tedy nastěhovala k sousedovi a já zjistila, že se začala bavit s manželovou bývalou milenkou (myslím, že to udělala naschvál)- naschvál ji k nim zvala, když jsem vozila syna na zahradě v kočárku, chychotaly se tam. Na to jsem se naštvala a koupila zelenou látku na plot, abych ty dvě neviděla. Začala jsem ji ignorovat, nezdravit. Tento rok měli se sousedem svatbu -stále jsem přemýšlela, jestli jít nebo ne, ale věděla jsem, že si tam pozve onu paní - manžela býv. milenku a tak jsem s dětmi odjela na víkend na Lipno. Pak ona porodila. Jednou když jsem šla vysypat koš do popelnice tak jsem na ulici uviděla pouzdro na dudlík, nejdřív jsem myslela, že ho vyhodím ale pak říkám, to budou určitě její. tak jsem ho dala na vrata. Když jsem myla nádobí, tak jsem ji viděla, že to asi hledá, tak jsem vylezla ze dveří a říkám, že pokud hledá to pouzdro, tak ho má na vratech. Neřekla ani bů. Uplynuli nějaké týdny a když jsem se vracela domů z práce, tak jsem zahlédla, že jde směrem ke mě s tím, že se chce zeptat, jestli nemám doma sůl, že jí došla. Řekla jsem ji, že si dám domů nákup, a že ji sůl donesu. Po tomto tedy poděkovala. TAk jsem si říkala, že možná narozením dítěte, se třeba uklidnila, ale asi jsem se mýlila. Netrvalo dlouho a už jsem si od ní vyslechla, že ji nezdravím a ještě nějaký kecy. Přešla jsem to ale doma, jsem se rozbulela před manželem, že už mě to její šikanování štve. Nezdravím ji a snažím se ji ignorovat, pač nechci aby mě zase obvinila, že něco jsem udělala, neudělala, podle toho co si zase frajerka vymyslí, a z důvodu, že se nebudu bavit s někým, kdo mi dělá naschvály. Vím, že je to asi dětinský, ale mě to hrozně štve. Z druhé strany domu mám fajn sousedku, se kterou máme krásný vztah. Holky, dá se toto nějak vyřešit?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1120
13.6.16 17:40

Jedině tím, že si to vyříkáte..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5711
13.6.16 17:48

Je zvláštní, že vaši manželé nechtějí podnikat společné akce. Ale pokud tedy nechtějí, tak tě nic nenutí se bavit se sousedkou. Zdravila bych ji samozřejmě dál a chovala se neutrálně. Kamarád manžela o tom s tvým manželem nemluvil?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.6.16 17:54

@ilonka12 no jenže to ona nechtěla.
@Martina D. manželé se baví, jsou to kamarádi. Můj manžel ale naše rozepře jak on tomu říká řešit nechce, naopak mi přijde že se ji zastává.

• Citovat
  • Upravit
5711
13.6.16 18:05
@Anonymní píše:
@ilonka12 no jenže to ona nechtěla.
@Martina D. manželé se baví, jsou to kamarádi. Můj manžel ale naše rozepře jak on tomu říká řešit nechce, naopak mi přijde že se ji zastává.

To by mi vadilo víc než problémy se sousedkou. :think:
A má tě manžel za racionální? Možná jsi manžela trochu zklamala tím, že jsi nešla na tu svatbu. Bývalá manžela na svatbě jeho kamaráda mi nepřijde jako nějaký velký problém. :think:
No snažila bych se z něj dostat, co si o těchto tvých problémech myslí s tím, že bych po něm chtěla pravdu a slíbila, že nebudu hysterická, když se mi jeho odpověď nebude líbit. Prostě zkuste to rozumně probrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Papuchalka
13.6.16 18:22
@Martina D. píše:
To by mi vadilo víc než problémy se sousedkou. :think:
A má tě manžel za racionální? Možná jsi manžela trochu zklamala tím, že jsi nešla na tu svatbu. Bývalá manžela na svatbě jeho kamaráda mi nepřijde jako nějaký velký problém. :think:
No snažila bych se z něj dostat, co si o těchto tvých problémech myslí s tím, že bych po něm chtěla pravdu a slíbila, že nebudu hysterická, když se mi jeho odpověď nebude líbit. Prostě zkuste to rozumně probrat.

Psala, ze je to byvala milenka, ne manzelka ne?

• Citovat
  • Upravit
6
13.6.16 18:30
@Martina D. píše:
Je zvláštní, že vaši manželé nechtějí podnikat společné akce. Ale pokud tedy nechtějí, tak tě nic nenutí se bavit se sousedkou. Zdravila bych ji samozřejmě dál a chovala se neutrálně. Kamarád manžela o tom s tvým manželem nemluvil?

To mi příjde jako nejlepší řešení v rámci slušnosti :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25138
13.6.16 18:51

Pozdravila bych a sla si po svych. A rozhodne bych si od ni drzela odstup, tim nic nezkazis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5711
13.6.16 18:58

Psala jsem bývalá manžela, ne bývalá manželka. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420
13.6.16 19:03

Proč máš pocit, že je manžel na její straně? To mi přijde horší, než vztah se sousedkou..Sousedku bych mile pozdravila a pak si jí nevšímala. Jen zdvořilá komunikace..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5676
13.6.16 20:05

A co třeba manžel, aby jí domluvil? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Papuchalka
13.6.16 20:05
@Martina D. píše:
Psala jsem bývalá manžela, ne bývalá manželka. :kytka:
:D
  • Citovat
  • Upravit
55
13.6.16 22:30

Jedině ignorovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
17.8.21 15:05

Ahoj. Mám podobný problém se sousedkou z baráčku pod námi. Základní problém je ten, že máme bohužel společnou cestu a kdykoli chci někam jít, musím kolem nich, což ve většině případů znamená, že sousedku potkám. A navíc máme stejně staré děti, které se chtějí kamarádit a občas si spolu hrají. Od začátku mě nezdraví a tváří se na mě jako bych jí vyvraždila půl rodiny. Nicméně manžela a děti donedávna celkem akceptovala. Po roce už jsem snahu o navázání přátelských sousedských vztahů vzdala a začala jsem se jí co nejvíc vyhýbat. S odstupem dalšího roku se stalo něco, co mě naprosto šokovalo. Najednou na mě i na manžela spustila hysterický křik a navíc před našimi dětmi. Došlo na výměnu názorů. Nechci to tu raději uvádět konkrétně. Jen vím, že podobné nesmysly měla snahu roznášet i o další sousedce, která je taky o něco mladší než je ona a paní z baráčku vedle nás (taky mladší) také nezdraví. Celou situaci jsme následně řešili s jejím manželem (ona se neobtěžovala), nicméně k žádnému kloudnému závěru jsme nedošli, přestože on se k tomu postavil celkem rozumně. Jak byste se dál chovali, vzhledem k dětem a jejich snahám o kamarádství? Nechci jim to zakazovat, ale zase na druhou stranu, co je moc, to je moc. Kdyby nebylo těch dětí, vůbec bych to neřešila, ignorovala jí a myslela si něco o hovězím, ale takhle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
17.8.21 15:16

Tak kdyz nepises o co jde, tak je tezke soudit :nevim: takhle tezko pozname jestli je baba zavadna, nebo je to cele jen nafoukle. Je to dost zasadni o co jde. Obecne nevidim duvod, aby si deti spolu nemohly pohrat na neutralni pude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová