Problém s důvěrou a sebevědomím

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
16.11.22 12:28

Problem s důvěrou a sebevědomím

Čau holky, i když tu možná uslyším jen kritiku
Potřebuji pomoci nebo alespoň poradit. Jsme s partnerem dva roky a máme pěti měsíční dceru.
Přítel si už dost dlouho píše s kamarádkou,( znal se s ní už před naším vztahem) píší si spolu docela často a já jsem prostě žárlivá a mám problémy s důvěrou už z předchozího vztahu. Před pár dny mi psala moje bývalá spolužačka že mezi sebou něco mají, nechtěla jsem ji věřit ale stejně mi to nedalo a večer jsem se přítele ptala. Ten mi odpověděl že spolu nic nemají že ona ho považuje jako nejlepšího kamaráda a hlavně kdyby spolu něco chtěli mít tak spolu začnou už v době když jsem spolu nebyly, dokonce mi ukázal i jejich konverzaci ve které jsem zjistila že s ní partner koketuje. A od té doby mám v sobě prostě pocit že to asi nebude úplně normální kamarádka, ona je mladší jak já takže je tu i ten strach že by chtěl někoho mladšího ale nechci na to moc myslet. A od vás potřebuji poradit jak se s tímto vyrovnat a začít mu plně důvěřovat,.nevím si rady a nechci se zbytečně utápět v depresích :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
332
16.11.22 12:51
@Anonymní píše: Čau holky, i když tu možná uslyším jen kritiku
Potřebuji pomoci nebo alespoň poradit. Jsme s partnerem dva roky a máme pěti měsíční dceru.
Přítel si už dost dlouho píše s kamarádkou,( znal se s ní už před naším vztahem) píší si spolu docela často a já jsem prostě žárlivá a mám problémy s důvěrou už z předchozího vztahu. Před pár dny mi psala moje bývalá spolužačka že mezi sebou něco mají, nechtěla jsem ji věřit ale stejně mi to nedalo a večer jsem se přítele ptala. Ten mi odpověděl že spolu nic nemají že ona ho považuje jako nejlepšího kamaráda a hlavně kdyby spolu něco chtěli mít tak spolu začnou už v době když jsem spolu nebyly, dokonce mi ukázal i jejich konverzaci ve které jsem zjistila že s ní partner koketuje. A od té doby mám v sobě prostě pocit že to asi nebude úplně normální kamarádka, ona je mladší jak já takže je tu i ten strach že by chtěl někoho mladšího ale nechci na to moc myslet. A od vás potřebuji poradit jak se s tímto vyrovnat a začít mu plně důvěřovat,.nevím si rady a nechci se zbytečně utápět v depresích :(

Hele já mám taky problém s důvěrou, respektive s opakovanou důvěrou dané osobě. Jinak já asi neznám nikoho, kdo by, když by se ho někdo zeptal, zda má to a to s tím a tím, odpověděl kladně, ať už něco má či ne :D Ale zeptám se Tě/Vás… Vážíš si sama sebe jako osoby? Páč třeba já bych 1. nedala na nějaké klepy nějaké dávné spolužačky, pokud by to nebyla moje velmi dobrá kamarádka, se kterou se vídám i teď, 2. bych nechtěla po příteli vidět mobil jakože „důkaz“, to by mi za to ponižování sebe sama nestálo (nehledě, že existuje dost platforem, kde se dá chatovat) a 3. a co že je mladší, starší,… může být třeba z marcipánu a může to být pouze kamarádka. Jinak k té důvěře - 1. věř sama sobě a svému instinktu, 2. věř jemu a nemysli hned na nejhorší. Pokud by s ní/ s kýmkoli někdy něco měl, tak to vyplave na povrch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
16.11.22 13:35

Tak těžko můžeš důvěřovat někomu, kdo ti zahyba. Kecy o „kamarádce“ ať si nechá od cesty, nepíše si s ní jen tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
16.11.22 13:49

Je normální mít ve vztahu pochybnosti, pokud druhého miluješ. Nicméně, stranou od této konkrétní situace, máš obecně potíže se sebedůvěrou, sebeláskou? Tyhle nejistoty a pocity pramení především z tebe a pokud si je sama v sobě nevyřešíš, nebudeš šťastná ani vedle toho nejdokonalejšího prince z pohádky, budeš se neustále strachovat – Co když nejsem dost dobrá/Co když mě opustí/Co když se stane to a to… Pracuj sama na sobě, klidně vyhledej i odborníka, svěř se kamarádce, blízkým a hlavně se měj ráda, pokud se to nenaučíš, nemůžeš mít pořádně ráda nikoho jiného a nikdy nebudeš 100% spokojená. Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
16.11.22 14:27

Klidne muzou byt dlouhodobi milenci, kteri spolu ale zit nechteji :nevim:.

Aby si jen tak (a jeste flirtoval) psal s jinou zenou, proc by to delal, kdyby o nic neslo. Ztrarmta casu. Zas tak nevinne to nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.11.22 15:41

Ahojky, no já bych si o tomhle určitě s partnerem promluvila… asi bych si nepřála, aby s tou kamarádkou byl v kontaktu… každý má na to asi názor jiný, ale má tebe a vaši dcerku a pokud jak říkáš s tou kamarádkou přes chat koketoval tak to za mě není uplně v pohodě… a asi bych mu řekla, že si nepřeji, aby si s ní vypisoval… no je to těžké, chápu z tvojí strany, že mu asi nechceš odepírat kamarádk, kterou má dřív než měl tebe… ale bohužel se říká… „kamarád taky rád“ a toho bych se bohužel bála… :( :( :( :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13923
16.11.22 15:49

Taky si myslím, že kamarádství mezi mužem a ženou většinou nefunguje, že tam minimálně jeden z nich, dříve nebo později bude mít postranní úmysly.

Výjimky potvrzující pravidlo samozřejmě existují. Ale ti dva jedinci se do podobného stavu dostávají spletitými cestami osudu. Vnitřně víc fungují jako sourozenci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí