Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Čau holky, i když tu možná uslyším jen kritiku
Potřebuji pomoci nebo alespoň poradit. Jsme s partnerem dva roky a máme pěti měsíční dceru.
Přítel si už dost dlouho píše s kamarádkou,( znal se s ní už před naším vztahem) píší si spolu docela často a já jsem prostě žárlivá a mám problémy s důvěrou už z předchozího vztahu. Před pár dny mi psala moje bývalá spolužačka že mezi sebou něco mají, nechtěla jsem ji věřit ale stejně mi to nedalo a večer jsem se přítele ptala. Ten mi odpověděl že spolu nic nemají že ona ho považuje jako nejlepšího kamaráda a hlavně kdyby spolu něco chtěli mít tak spolu začnou už v době když jsem spolu nebyly, dokonce mi ukázal i jejich konverzaci ve které jsem zjistila že s ní partner koketuje. A od té doby mám v sobě prostě pocit že to asi nebude úplně normální kamarádka, ona je mladší jak já takže je tu i ten strach že by chtěl někoho mladšího ale nechci na to moc myslet. A od vás potřebuji poradit jak se s tímto vyrovnat a začít mu plně důvěřovat,.nevím si rady a nechci se zbytečně utápět v depresích
Hele já mám taky problém s důvěrou, respektive s opakovanou důvěrou dané osobě. Jinak já asi neznám nikoho, kdo by, když by se ho někdo zeptal, zda má to a to s tím a tím, odpověděl kladně, ať už něco má či ne
Ale zeptám se Tě/Vás… Vážíš si sama sebe jako osoby? Páč třeba já bych 1. nedala na nějaké klepy nějaké dávné spolužačky, pokud by to nebyla moje velmi dobrá kamarádka, se kterou se vídám i teď, 2. bych nechtěla po příteli vidět mobil jakože „důkaz“, to by mi za to ponižování sebe sama nestálo (nehledě, že existuje dost platforem, kde se dá chatovat) a 3. a co že je mladší, starší,… může být třeba z marcipánu a může to být pouze kamarádka. Jinak k té důvěře - 1. věř sama sobě a svému instinktu, 2. věř jemu a nemysli hned na nejhorší. Pokud by s ní/ s kýmkoli někdy něco měl, tak to vyplave na povrch.
Tak těžko můžeš důvěřovat někomu, kdo ti zahyba. Kecy o „kamarádce“ ať si nechá od cesty, nepíše si s ní jen tak.
Je normální mít ve vztahu pochybnosti, pokud druhého miluješ. Nicméně, stranou od této konkrétní situace, máš obecně potíže se sebedůvěrou, sebeláskou? Tyhle nejistoty a pocity pramení především z tebe a pokud si je sama v sobě nevyřešíš, nebudeš šťastná ani vedle toho nejdokonalejšího prince z pohádky, budeš se neustále strachovat – Co když nejsem dost dobrá/Co když mě opustí/Co když se stane to a to… Pracuj sama na sobě, klidně vyhledej i odborníka, svěř se kamarádce, blízkým a hlavně se měj ráda, pokud se to nenaučíš, nemůžeš mít pořádně ráda nikoho jiného a nikdy nebudeš 100% spokojená. Držím palce!
Klidne muzou byt dlouhodobi milenci, kteri spolu ale zit nechteji
.
Aby si jen tak (a jeste flirtoval) psal s jinou zenou, proc by to delal, kdyby o nic neslo. Ztrarmta casu. Zas tak nevinne to nebude.
Ahojky, no já bych si o tomhle určitě s partnerem promluvila… asi bych si nepřála, aby s tou kamarádkou byl v kontaktu… každý má na to asi názor jiný, ale má tebe a vaši dcerku a pokud jak říkáš s tou kamarádkou přes chat koketoval tak to za mě není uplně v pohodě… a asi bych mu řekla, že si nepřeji, aby si s ní vypisoval… no je to těžké, chápu z tvojí strany, že mu asi nechceš odepírat kamarádk, kterou má dřív než měl tebe… ale bohužel se říká… „kamarád taky rád“ a toho bych se bohužel bála…
![]()
Taky si myslím, že kamarádství mezi mužem a ženou většinou nefunguje, že tam minimálně jeden z nich, dříve nebo později bude mít postranní úmysly.
Výjimky potvrzující pravidlo samozřejmě existují. Ale ti dva jedinci se do podobného stavu dostávají spletitými cestami osudu. Vnitřně víc fungují jako sourozenci…
Čau holky, i když tu možná uslyším jen kritiku
Potřebuji pomoci nebo alespoň poradit. Jsme s partnerem dva roky a máme pěti měsíční dceru.
Přítel si už dost dlouho píše s kamarádkou,( znal se s ní už před naším vztahem) píší si spolu docela často a já jsem prostě žárlivá a mám problémy s důvěrou už z předchozího vztahu. Před pár dny mi psala moje bývalá spolužačka že mezi sebou něco mají, nechtěla jsem ji věřit ale stejně mi to nedalo a večer jsem se přítele ptala. Ten mi odpověděl že spolu nic nemají že ona ho považuje jako nejlepšího kamaráda a hlavně kdyby spolu něco chtěli mít tak spolu začnou už v době když jsem spolu nebyly, dokonce mi ukázal i jejich konverzaci ve které jsem zjistila že s ní partner koketuje. A od té doby mám v sobě prostě pocit že to asi nebude úplně normální kamarádka, ona je mladší jak já takže je tu i ten strach že by chtěl někoho mladšího ale nechci na to moc myslet. A od vás potřebuji poradit jak se s tímto vyrovnat a začít mu plně důvěřovat,.nevím si rady a nechci se zbytečně utápět v depresích