Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Makyno, nebereš náhodou hormonální antikoncepci? Já jsem dřív měla období, kdy jsem hodně trpěla na kvasinky, bylo to fakt šílené, zkoušela jsem kdeco. Pak jsem zkusila vysadit antikoncepci a od té doby jsem kvasinky neměla ani jednou a je to už pár let. Jinak s těma látkovýma vložkama mi to od Tvého doktora přijde trochu jako předsudek, asi to myslel tak, že když ty vložky pořádně nevypereš nebo je často neměníš, můžou se v nich množit bakterie - ale ty se přece můžou stejně tak vesele množit i v jednorázových vložkách. Navíc při mykózách se právě doporučuje nosit bavlněné spodní prádlo a ne nějaké z umělých materiálů, takže logicky by měly být lepší i bavlněné vložky než ty umělé. Fakt bych se v tomhle spoléhala spíš na Tvůj vlastní pocit než na gynekologa - navíc on jako chlap nikdy žádnou vložku neměl, takže neví, jaký je to rozdíl být v bavlně a v umělině.
makyno na kolik stupnu peres ty vlozky??
Mozna to bude i praskem to je pravda-ja pouzivam bio produkty -tak odvahu a doktorovi rekni,ze je to Tvoje vec-nebud z toho smutna-nez nas lidi pochopi bude to trvat vecne
![]()
No peru je v lovele to aspon není tak dráždivé jako ostatní prac. prostředky. Jinak o těch bio prac. prostředcích moc nevím
tak v čem to prát?
Nepoužíváš třeba špatné mýdlo, které tě dráždí? Zkoušela si Lactacydové mýdlo na intimní místa? Mám s ním dobré zkušenosti. Používám teda tampony Kotex, že ty mi vyhovují nejvíc a vložky nesnesu, ale to mě nenapadlo, že jsou doktoři, proti látkovým vložkám
je fakt, že jsem na gyndě v čekárně nikdy neviděla ani leták na látkové vložky
.
Tampóny se při mykózách moc nedoporučují, ale je fakt, že co člověk, to jiný názor, a chce to asi vyzkoušet, co zabere u Tebe. Já jsem při mykóze zkoušela různé diety, pár měsíců jsem fakt vůbec nejedla cukr, bílou mouku a tak - jediný efekt byl ten, že jsem byla unavená a měla hlad
Pomohlo mi fakt až to vysazení antikoncepce.
Tak prostě zkus ty normální vložky no. Gynekolog to s tebou myslí dobře… šak jsi psala, že jsi je dřív používala a očividně jsi žádné problémy neměla. Tak to třeba skutečně bude tím. Za mě teda jedině O.B já teda obyč. vložky jen na noc ![]()
IvkaH píše:
Nepoužíváš třeba špatné mýdlo, které tě dráždí? Zkoušela si Lactacydové mýdlo na intimní místa? Mám s ním dobré zkušenosti. Používám teda tampony Kotex, že ty mi vyhovují nejvíc a vložky nesnesu, ale to mě nenapadlo, že jsou doktoři, proti látkovým vložkámje fakt, že jsem na gyndě v čekárně nikdy neviděla ani leták na látkové vložky
.
Viď? Taky jsem v čekárně neviděla žádnou propagaci lát. vložek. Tak kdyby je gynekologové doporučovali asi tam budou nějaké letáčky atd. tak na tom asi fakt něco bude
třeba s těma zánětama atd.
IvkaH píše:
Nepoužíváš třeba špatné mýdlo, které tě dráždí? Zkoušela si Lactacydové mýdlo na intimní místa? Mám s ním dobré zkušenosti. Používám teda tampony Kotex, že ty mi vyhovují nejvíc a vložky nesnesu, ale to mě nenapadlo, že jsou doktoři, proti látkovým vložkámje fakt, že jsem na gyndě v čekárně nikdy neviděla ani leták na látkové vložky
.
Používám pouze obyčejné glycerinové mýdlo z lékárny. Vůbec není dráždivé… ![]()
Ja na Tve miste by jsem neposlouchala opet nazory jen na jednorazovky- ![]()
jen si nech ty latkove-ty zanety mas urcite z z niceho jineho na to prijdes casem-muze to byt opravdu potravinama
![]()
Tak ja tedy nevim,ale kdyz Ti rekl doktor,ze je nemas pouzivat musel vedet asi proc ne??zkus tampony normalni a uvidis ![]()
Doktora bych poslala nekam, zni jako pekny ignorant. Latkove jsou mnohem lepsi nejen pro tvoje telo, ale i celou planetu. Zkus je vyvarit, jestli je tam bakterie, takhle se ji zbavis. Pokud trpis na kvasinky, zkus upravu jidelnicku (omezeni cukru a ovoce) a vysoke davky kvalitnich probiotik (nekolika kmenu, ne jen klasicky Lactobasillus Acidophilus), ktere za cas zacnes postupne snizovat (az poznas, kdy opravdu zabraly a kvasinky zacaly ustupovat). Kdybych se nechala lecit gynekology, kvasinky a dalsi problemy bych mela jeste ted. Samozrejme, ze mi rikali, ze mi to rozhodne nepomuze. A samozrejme pomohlo. Jestli beres hormonalni antikoncepci, tak bych ji vysadila a jestli jis sojove produkty, hodne bych je alespon na cas omezila. Drzim palce, kvasinky jsou previt, ale da se nad nimi zvitezit a to bez jedine navstevy doktora.
No já nevím, taky bych z doktora nedělala úplného blbce, asi ví o čem mluví. Mě osobně tedy zarazilo, že vložky pereš v Lovele, mě lovela nikdy nic nevyprala, natož krev, takže já osobně, když už látkové vložky, tak bych prala radši pořádným prostředkem na vyvářku a několikrát vymáchala
j.a.n.i1 píše:Len-til-kah píše:Ale gynekologovi to neříkej, to by mohl mít infarkt
Pořiď si kalíšek. Ve finále to máš nejlevnější a nejjednodušší.
Infart ani ne, spíš bys mu musela vysvětlit, co to ten kalíšek vlastně je.
![]()
já teda nevím, ale podle mě můžou být bakterie i v těch jednorázových
. Napadla mě leda alergie na tu látku, ale to by se projevovalo nejspíš jinak než kvasinkovou infekcí. Nezkoušela jsi třeba pít acidofilní mlíko? Mě to vždycky pomůže.
rejžička píše:j.a.n.i1 píše:Infart ani ne, spíš bys mu musela vysvětlit, co to ten kalíšek vlastně je.Len-til-kah píše:Ale gynekologovi to neříkej, to by mohl mít infarkt
Pořiď si kalíšek. Ve finále to máš nejlevnější a nejjednodušší.![]()
Mám kamarádku gynekoložku, která kalíšek normálně používá. Ale takový MUDr. Uzel dokázal v časopise na toto téma vyplodit nevídané věci
.
Mně se strašně líbí „když to doktor říká, tak to tak prostě bude“… Jako kdyby všichni doktoři měli unifikované názory
.
Letáčky v čekárnách budou vždy na to, s čím dealeři obejdou ordinace (takže tam vždycky budou třeba letáčky propagující očkování, ale kupodivu ne ty, které nabádají rodiče očkovat s rozmyslem).
Úprava stravy je dobrá připomínka.