Problém s látkovými vložkami

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2659
10.3.12 23:56

Makyno, nebereš náhodou hormonální antikoncepci? Já jsem dřív měla období, kdy jsem hodně trpěla na kvasinky, bylo to fakt šílené, zkoušela jsem kdeco. Pak jsem zkusila vysadit antikoncepci a od té doby jsem kvasinky neměla ani jednou a je to už pár let. Jinak s těma látkovýma vložkama mi to od Tvého doktora přijde trochu jako předsudek, asi to myslel tak, že když ty vložky pořádně nevypereš nebo je často neměníš, můžou se v nich množit bakterie - ale ty se přece můžou stejně tak vesele množit i v jednorázových vložkách. Navíc při mykózách se právě doporučuje nosit bavlněné spodní prádlo a ne nějaké z umělých materiálů, takže logicky by měly být lepší i bavlněné vložky než ty umělé. Fakt bych se v tomhle spoléhala spíš na Tvůj vlastní pocit než na gynekologa - navíc on jako chlap nikdy žádnou vložku neměl, takže neví, jaký je to rozdíl být v bavlně a v umělině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.3.12 00:00

makyno na kolik stupnu peres ty vlozky??
Mozna to bude i praskem to je pravda-ja pouzivam bio produkty -tak odvahu a doktorovi rekni,ze je to Tvoje vec-nebud z toho smutna-nez nas lidi pochopi bude to trvat vecne :roll: :palec: :palec: :palec:

• Citovat
  • Upravit
12
11.3.12 00:11

No peru je v lovele to aspon není tak dráždivé jako ostatní prac. prostředky. Jinak o těch bio prac. prostředcích moc nevím :nevim: tak v čem to prát?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
11.3.12 00:25

Nepoužíváš třeba špatné mýdlo, které tě dráždí? Zkoušela si Lactacydové mýdlo na intimní místa? Mám s ním dobré zkušenosti. Používám teda tampony Kotex, že ty mi vyhovují nejvíc a vložky nesnesu, ale to mě nenapadlo, že jsou doktoři, proti látkovým vložkám :think: je fakt, že jsem na gyndě v čekárně nikdy neviděla ani leták na látkové vložky :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
11.3.12 00:30

Tampóny se při mykózách moc nedoporučují, ale je fakt, že co člověk, to jiný názor, a chce to asi vyzkoušet, co zabere u Tebe. Já jsem při mykóze zkoušela různé diety, pár měsíců jsem fakt vůbec nejedla cukr, bílou mouku a tak - jediný efekt byl ten, že jsem byla unavená a měla hlad :) Pomohlo mi fakt až to vysazení antikoncepce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.3.12 00:35

Tak prostě zkus ty normální vložky no. Gynekolog to s tebou myslí dobře… šak jsi psala, že jsi je dřív používala a očividně jsi žádné problémy neměla. Tak to třeba skutečně bude tím. Za mě teda jedině O.B já teda obyč. vložky jen na noc :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.3.12 00:37
IvkaH píše:
Nepoužíváš třeba špatné mýdlo, které tě dráždí? Zkoušela si Lactacydové mýdlo na intimní místa? Mám s ním dobré zkušenosti. Používám teda tampony Kotex, že ty mi vyhovují nejvíc a vložky nesnesu, ale to mě nenapadlo, že jsou doktoři, proti látkovým vložkám :think: je fakt, že jsem na gyndě v čekárně nikdy neviděla ani leták na látkové vložky :nevim: .

Viď? Taky jsem v čekárně neviděla žádnou propagaci lát. vložek. Tak kdyby je gynekologové doporučovali asi tam budou nějaké letáčky atd. tak na tom asi fakt něco bude :think: třeba s těma zánětama atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
11.3.12 00:39
IvkaH píše:
Nepoužíváš třeba špatné mýdlo, které tě dráždí? Zkoušela si Lactacydové mýdlo na intimní místa? Mám s ním dobré zkušenosti. Používám teda tampony Kotex, že ty mi vyhovují nejvíc a vložky nesnesu, ale to mě nenapadlo, že jsou doktoři, proti látkovým vložkám :think: je fakt, že jsem na gyndě v čekárně nikdy neviděla ani leták na látkové vložky :nevim: .

Používám pouze obyčejné glycerinové mýdlo z lékárny. Vůbec není dráždivé… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.3.12 00:51

Ja na Tve miste by jsem neposlouchala opet nazory jen na jednorazovky- :roll:
jen si nech ty latkove-ty zanety mas urcite z z niceho jineho na to prijdes casem-muze to byt opravdu potravinama :nevim: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
26842
11.3.12 00:53

Tak ja tedy nevim,ale kdyz Ti rekl doktor,ze je nemas pouzivat musel vedet asi proc ne??zkus tampony normalni a uvidis :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2036
11.3.12 01:42

Doktora bych poslala nekam, zni jako pekny ignorant. Latkove jsou mnohem lepsi nejen pro tvoje telo, ale i celou planetu. Zkus je vyvarit, jestli je tam bakterie, takhle se ji zbavis. Pokud trpis na kvasinky, zkus upravu jidelnicku (omezeni cukru a ovoce) a vysoke davky kvalitnich probiotik (nekolika kmenu, ne jen klasicky Lactobasillus Acidophilus), ktere za cas zacnes postupne snizovat (az poznas, kdy opravdu zabraly a kvasinky zacaly ustupovat). Kdybych se nechala lecit gynekology, kvasinky a dalsi problemy bych mela jeste ted. Samozrejme, ze mi rikali, ze mi to rozhodne nepomuze. A samozrejme pomohlo. Jestli beres hormonalni antikoncepci, tak bych ji vysadila a jestli jis sojove produkty, hodne bych je alespon na cas omezila. Drzim palce, kvasinky jsou previt, ale da se nad nimi zvitezit a to bez jedine navstevy doktora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
11.3.12 07:08

No já nevím, taky bych z doktora nedělala úplného blbce, asi ví o čem mluví. Mě osobně tedy zarazilo, že vložky pereš v Lovele, mě lovela nikdy nic nevyprala, natož krev, takže já osobně, když už látkové vložky, tak bych prala radši pořádným prostředkem na vyvářku a několikrát vymáchala

• Citovat
  • Upravit
7240
11.3.12 07:10
j.a.n.i1 píše:
Len-til-kah píše:
Pořiď si kalíšek. Ve finále to máš nejlevnější a nejjednodušší.
Ale gynekologovi to neříkej, to by mohl mít infarkt :mrgreen:

Infart ani ne, spíš bys mu musela vysvětlit, co to ten kalíšek vlastně je. :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4433
11.3.12 07:46

já teda nevím, ale podle mě můžou být bakterie i v těch jednorázových :nevim: . Napadla mě leda alergie na tu látku, ale to by se projevovalo nejspíš jinak než kvasinkovou infekcí. Nezkoušela jsi třeba pít acidofilní mlíko? Mě to vždycky pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
11.3.12 08:35
rejžička píše:
j.a.n.i1 píše:
Len-til-kah píše:
Pořiď si kalíšek. Ve finále to máš nejlevnější a nejjednodušší.
Ale gynekologovi to neříkej, to by mohl mít infarkt :mrgreen:
Infart ani ne, spíš bys mu musela vysvětlit, co to ten kalíšek vlastně je. :roll: :mrgreen:

Mám kamarádku gynekoložku, která kalíšek normálně používá. Ale takový MUDr. Uzel dokázal v časopise na toto téma vyplodit nevídané věci :roll: .

Mně se strašně líbí „když to doktor říká, tak to tak prostě bude“… Jako kdyby všichni doktoři měli unifikované názory 8o .

Letáčky v čekárnách budou vždy na to, s čím dealeři obejdou ordinace (takže tam vždycky budou třeba letáčky propagující očkování, ale kupodivu ne ty, které nabádají rodiče očkovat s rozmyslem).

Úprava stravy je dobrá připomínka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria