Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj potřebuju poradit. Opakovaně trpím na kvasinkové infekce. Přestěhovali jsme se s rodinou do malého města a tak jsem si tam našla gynekologa. Říkala jsem mu o mém problému a on mi zdůrazňoval různá opatření. No když jsem mu řekla, že používám látkové vložky úplně se zhrozil a řekl mi ať je okamžitě přestanu používat, že není divu, že mám pořád záněty
a že nechápe co je to teď za trend.Je mi to líto se jich vzdát, ale asi budu muset používat obyč. vložky nevím co si o tom mám myslet? Máte někdo podobný problém? Když jste používaly látkovky měly jste také problémy? A zlepšilo se to když jste začaly používat normální vložky? Děkuji za odpovědi Markéta.
Ja bych rekla, ze oboji je o materialu. Stejne tak muzes mit problem v jednorazovych. Kdyby to tak nebylo, zrejme by temer neexistovaly opakovany kvasinkovy infekce.
A vysvětlil ti, co je na těch „papírových“ tak úžasného? Jinak bohužel z praxe neporadím, na kvasinky naštěstí moc netrpím, občas se tedy objeví, ale žádnou souvislost s takovými či makovými vložkami, tampony nebo kalíškem jsem nezaznamenala…
Pořiď si kalíšek. Ve finále to máš nejlevnější a nejjednodušší.
Len-til-kah píše:
Ale gynekologovi to neříkej, to by mohl mít infarkt ![]()
j.a.n.i1 píše:Len-til-kah píše:Ale gynekologovi to neříkej, to by mohl mít infarkt
Makyna87 píše:
Ahoj potřebuju poradit. Opakovaně trpím na kvasinkové infekce. Přestěhovali jsme se s rodinou do malého města a tak jsem si tam našla gynekologa. Říkala jsem mu o mém problému a on mi zdůrazňoval různá opatření. No když jsem mu řekla, že používám látkové vložky úplně se zhrozil a řekl mi ať je okamžitě přestanu používat, že není divu, že mám pořád zánětya že nechápe co je to teď za trend.Je mi to líto se jich vzdát, ale asi budu muset používat obyč. vložky nevím co si o tom mám myslet? Máte někdo podobný problém? Když jste používaly látkovky měly jste také problémy? A zlepšilo se to když jste začaly používat normální vložky? Děkuji za odpovědi Markéta.
A co ti jako poradil používat? Nemyslím si, že by to bylo lepší s jednorázovejma vložkama.
No řekl mi, že látkové vložky jsou rájem pro bakterie pak už to nerozváděl už jsem se radši na nic neptala
Kalíšek jsem měla, nevyhovoval mi ![]()
LUCIPERKA-ddub píše:Makyna87 píše:A co ti jako poradil používat? Nemyslím si, že by to bylo lepší s jednorázovejma vložkama.
Ahoj potřebuju poradit. Opakovaně trpím na kvasinkové infekce. Přestěhovali jsme se s rodinou do malého města a tak jsem si tam našla gynekologa. Říkala jsem mu o mém problému a on mi zdůrazňoval různá opatření. No když jsem mu řekla, že používám látkové vložky úplně se zhrozil a řekl mi ať je okamžitě přestanu používat, že není divu, že mám pořád zánětya že nechápe co je to teď za trend.Je mi to líto se jich vzdát, ale asi budu muset používat obyč. vložky nevím co si o tom mám myslet? Máte někdo podobný problém? Když jste používaly látkovky měly jste také problémy? A zlepšilo se to když jste začaly používat normální vložky? Děkuji za odpovědi Markéta.
No at používám jednorázové vložky ,ale hlavně neparfémované některé jsou naparfémované heřmánkem…
Makyna87 píše:
No řekl mi, že látkové vložky jsou rájem pro bakterie pak už to nerozváděl
To je smůla
, protože selským rozumem asi nechápu, v čem jsou ty umělohmotné lepší
.
S kalíškem je to škoda, protože na kvasinky to prý dost pomáhá (nevím, netrpím).
Kvasinky jsem měla docela často. Pomohli mi 2 věci. Rakytník a látkové intimky. Na MS mám teda tampony.
Ale kvasinky už nemám docela dlouho.
Být tebou bych to zkusila, třeba jeden dva cykly s jednorázovými a pokud se to nezlepší, tak holt zkusit jiné možnosti…
Nemám teda s kvasinkami zkušenost, ale co třeba manžel, nemůžete si je předávat? nebo úprava stravy, tea tree olej případně třeba homeopatika?
No já na ty záněty trpím asi rok. Jako v pubertě jsem používala normální vložky. A asi před rokem a půl jsem přešla na doporučení od známé na ty látkové a střídala jsem je s kalíškem,ale ten mi fakt nevyhovoval. Tak nevím jestli to bude těma látkovýma
tea tree oil zkoušet nebudu jsem ekzematička a kdysi jsem měla pletové léko a měla jsem strašnou vyrážku ![]()
AnastazieB píše:
Být tebou bych to zkusila, třeba jeden dva cykly s jednorázovými a pokud se to nezlepší, tak holt zkusit jiné možnosti…
Nemám teda s kvasinkami zkušenost, ale co třeba manžel, nemůžete si je předávat? nebo úprava stravy, tea tree olej případně třeba homeopatika?
Já jsem ted sama, nejsem vdaná......
Makyna87 píše:LUCIPERKA-ddub píše:No at používám jednorázové vložky ,ale hlavně neparfémované některé jsou naparfémované heřmánkem…Makyna87 píše:A co ti jako poradil používat? Nemyslím si, že by to bylo lepší s jednorázovejma vložkama.
Zkus tampony (OB), já sem na ně přešla před 10 lety a nemůžu si je vynachválit, je to rozhodně lepší než mít vložku. Chce to ale často měnit a zvýšit hygienu. Jinak sou opravdu super. ![]()