Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý večer, chtěla jsem se Vás zeptat jetli nemáte někdo zkušenost s tříselnou kýlou a porodem.Dr říká že to na porod nemá vliv,ale .....Tak jestli s tím nemáte nějaká zkušenost,a kdy se chodí na operaci.Díky
Měla jsem tříselnou kýlu u porodu, nemělo to žádný vliv, na operaci jsem nebyla, ztratila se tak nějak sama.
Měla jsem v druhém těhu od 22 tt pupeční která se mi uskřípla! Zamačkla mi to Musd. ve špitále ,hned mi pustila domů …dostala jsem hafo rad ,je to nepříjemné ! Ke konci těhu tak okolo 33tt jsem se šla osprchovat a jak jsem si přidřepla na bobek jsem viděla v třísle a jako až nad pipinu když to tak povím bouli,která mě bolela! Při další poradně mi gyndař řekl ,že je to třídelná kýla a že už mi to k té pupeční snad stačí!!!!
Taky jsem se bála porodu ,jak budu talčit a atd.! Řekl mi ,to samé! Že to v podstatě na porod vliv nemá ,že je jen velmi nepatrná šance uskřípnutí jedné nebo druhé! A pokud tak by se odrodilo a řešilo se to hned! Pro Váš klid ,mladšímu jsou 2 pryč! O tříselné kýle od porodu nevím zatáhlo se to a je to v pohodě a že vypadala hnusně! A ta pupeční miobčas zaskočí ,ale umím ji zamáčknout tak to neřeším ! Je to opravdu jen málo kdy a to ho i chovám …mám dvě děti ! Klíd po porodu se to vše zpraví a pokud ne tak se to bude řešit pak a věřte že to bez toho pupíku pak tak akutní není! On totiš na všechno prcek děsně tlačí,mele se ,těžkne ! A po porodu úleva a jeho samotného se nebojte! Bylo to fakt v pohodě! ![]()
moc vám děkuji…a tu bouli tam mám taky
ale nebolí.Jsem ve 34,takže porod klepe skoro na dveře.Tak Vám díky,mějte se a hezký večer
já jsem po operaci tříselné kýly a porod doufám bude v pohodě, pravda, že to občas v těch místech nepříjemně táhne, ale zatím drží … jinak operaci mi doporučili dr před snažením, že prý je to lepší, ale nikdo neříkal, že je to nutné a protože mě to už dost zlobila, šla jsem tam ![]()
Zvovu otvírám téma. Od 34.tt mám diagnistikovanou tříselnou kýlu gynekologem a posléze potvrzenou obvodním lékařem. Každý mi, ale tvrdí ohledně porodu něco jiného. Jeden, že budu muset rodit císařem a po 6nedělí nechat operovat nebo se svaly samy nestáhnou a při následné fyz. zátěžio by mohla opět vyskočit a uskřinout. Druhý, že se to po porodu ztratí a operace nebude třeba. Nyní mám cca 3týdny do porodu, nesmím nic zvedat a nikde dlouho chodit-riziko uskřinutí. Žádnou zprávu, ale pro lékaře do porodnice zatím nemám ![]()
Jak jste to měli vy? Hlásili jste při příjezdu do porodnice kýlu? byli jste po 6nedělí na operaci? ![]()
Čau holky, obnovuji diskuzi
Jsem 34. TT a mám tříselnou kýlu a taky jednu malinkou pupeční. Zajímalo by mě, zda se takto dá rodit přirozeně, nebo je lepší se rovnou domluvit na císaře. Na první poradnu do porodnice jdu za dva týdny, tak dám vědět, co mi poradí. Každopádně budu ráda za vaše zkušenosti.