Problém s matkou, "očkuje" dceru

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23847
4.8.12 19:51
@Anonymní píše:
no ona je takový typ co musí být za každé situace za hvězdu

Tak co kdybys jí začla pořádně a nechutně podkuřovat. :mrgreen: Maminko, bez tebe bych byla úúúpně vyřízená apod. Ona si asi něco potřebuje vykompenzocvat, jinak nevím.
A je dobře, že to dcerce říkáš :palec:, to se neztratí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
10219
4.8.12 19:55

To bych zkusila, jak píše Gina. A i dceři vysvětli, že vám babička přes prázdniny pomáhá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10657
4.8.12 20:25

Něco málo podobného jsem si zažila se svou matkou. Celkem mě její chování zaskočilo, protože jsem ji takovou nikdy nezažila. U nás to bylo po narození syna, šestinedělí jsem byla s malým u našich, než jsme zařídili bydlení. Máti se chovala spíš jako kdyby syn byl její a ne můj. Neustále mě poučovala, jak co mám dělat, denně jsem poslouchala, jak jsem hrozná, neustále jsem jí měla nasáčkovanou u sebe v pokoji, neměla jsem žádné soukromí, brala mi ho z ruky, že jsem si ho kolikrát moc přes den neužila. Byla to blbá situace, potřebovala jsem, aby nás u sebe nechali bydlet, ale zase jsem se chtěla o syna starat po svém. Když jsem jí oznámila, že se už budeme stěhovat do svého, tak to vygradovalo. Pěkně jsme se chytly. Strašně mě naštvala tím, že si s malým povídala stylem: Já se o tebe postarám, neboj. Ty máš tátu debila. Máma tě není schopná pořádně oblíknout, akorát ti ublíží. Ten tvůj táta tě nemá vůbec rád, když se tady už tři dny neukázal. Pak mi řekla, že syna ohrožuju na životě, že jsem neschopná se o něj postarat, že to bez její pomoci nezvládnu. To mě tak vytočilo, že jsem jí řekla, ať mi dá pokoj a zavolá na mě teda sociálku, když má pocit, že jsem tak hrozná máma.
Jenže u nás je to trochu jiný, protože syn byl novorozenec a nerozuměl tomu (ale i tak mě to total vytáčelo). Tvoje dcera tomu rozumí, to je blbý. Babička to asi dělá proto, že se o vnučku chce starat a má strach, kdy nastane chvíle, že už jí na pomoc nebudete potřebovat, tak si náklonost chce zajistit přes vnučku. Aspoň tak to na mě působí. Nevím, jak na tom jsi zdravotně, ale chtělo by to si s mamkou promluvit na rovinu a říct, že se ti to nelíbí. Jestli by tě to teda nerozhodilo natolik, aby ti to ublížilo.
Ale je fakt, měsíc není zas tak dlouhá doba, malá půjde do školky a zas se to vrátí do starých kolejí. Neboj, děti jen dokážou využít situace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10657
4.8.12 20:25

Omlouvám se za román :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
4.8.12 20:38

Byla jsem na rizikovém a musela se starat o mimina, otěhotněla jsem, když dvojčatům bylo 5 měsíců. Musela jsem se o ně starat sama, prostě to jinak nešlo, jít to muselo, když ti máma vadí, tak jí řekni, že to zvládneš a hotovo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24173
4.8.12 21:50

Zakladatelko, to se tvoje máma netěší na druhé vnouče? Zkusila bych jí vysvětlit, že ti ty řeči vadí a ohrožují mimčo.
Jinak si myslím, že dcerka jen využívá situace ale nepřestane tě mít ráda. Ba naopak se může stát, že se situace otočí a dcerka nebude mít ráda babičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3352
4.8.12 21:53
@Honzuovka píše:
Omlouvám se za román :oops:

tak to bylo taky pěkně drsný. Nechtěla bych být v tvé kůži :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
4.8.12 23:09

Vono se to ležení občas přeceňuje. Nevím, proč musíš mít klidový režim, ale údajně se tím toho moc vyřešit nedá. Koucký na porodnici.cz například tvrdí, že i cerkláž je k prdu a těhotenství se buď udrží nebo ne a je potřeba se pouze nepřetěžovat, což je asi tak všechno.

Osobně bych hodnotila psychickou zátěž z chování tvojí matky jako daleko nebezpečnější, než že se na chvíli postavím ke sporáku nebo si pohraju doma s dcerou. Dvouletá už sedí, chodí, nosit netřeba. Prostě a jednoduše bych to udělala tak, abych pomoc nepotřebovala. Uvařit není taková zátěž, to bych dala. Nebo uvaří manžel den předem. Na procházky bych se vybodla, ale hrát si s dcerou doma mi přijde jako naprosto ok. Ven jí odpoledne může vzít chlap po práci. (teda nevím, jakou má pracovní dobu…) Úklid bych zrevidovala na nejnutnější a ten babička udělat může, aniž napáchá škody. Jen bych ji objednala na dobu (aspoň většinou), kdy nebude dcera doma. (Mami, ty seš hrozně hodná, lae já už malou zvládnu, jen uklízet nesmím. Pomůžeš mi? A líbezný úsměv s výrazem- jen ty mě zachráníš :mrgreen: )

Holt se musí chlap víc zapojit, ale to mi přijde jako normální a babička když s ní není řeč, přeřadit na jiný úkol, kde nebude škodit, ale naopak to fakt pomůže.

Jo a kdo bude od září vodit dceru do/ze školky, když ty jsi v režimu stand by?

Každopádně držím palce a nenech si kakat na hlavu. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.8.12 07:35

Já ležet musím jsem po odběru plodové vody + mám placentu v 17tt těsně u branky.
Manžel se doma stará a pomáhá má novou práci a tak si nemůže vzít volno. Pere, žehlí, uklízí, chodí na nákup atd… s dreou tráví ve všední den od 18:00 do vany, když je ještě hezky a teplo tak s dcerou jde ještě po večeři achvílku ven. O víkendu je sní nonstop.
 Tereza

• Citovat
  • Upravit
6806
5.8.12 10:38

Terko, po odběru PV ale nemusíš ležet celé těhu… a placentu jsem měla tam co Ty + krvácení a stejně jsem se o 1,5leté dítě starala sama, protože ležení nic nezachrání a neměl kdo hlídat. Jen jsem netahala těžké věci, nedřepala, apod. A jinak po práci samozřejmě nastoupil „šichtu“ manžel - stejně jako u Tebe…
To Ti to ležení výslovně nařídil doktor?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.8.12 10:39
@BellinkaX píše:
Terko, po odběru PV ale nemusíš ležet celé těhu… a placentu jsem měla tam co Ty + krvácení a stejně jsem se o 1,5leté dítě starala sama, protože ležení nic nezachrání a neměl kdo hlídat. Jen jsem netahala těžké věci, nedřepala, apod. A jinak po práci samozřejmě nastoupil „šichtu“ manžel - stejně jako u Tebe…
To Ti to ležení výslovně nařídil doktor?

ano jinak prý budu muset do nemocnice

• Citovat
  • Upravit
2616
5.8.12 14:44
@Anonymní píše:
Já ležet musím jsem po odběru plodové vody + mám placentu v 17tt těsně u branky.
Manžel se doma stará a pomáhá má novou práci a tak si nemůže vzít volno. Pere, žehlí, uklízí, chodí na nákup atd… s dreou tráví ve všední den od 18:00 do vany, když je ještě hezky a teplo tak s dcerou jde ještě po večeři achvílku ven. O víkendu je sní nonstop.
Tereza

Tak to je super, že máš doma fajn chlapa, kterej funguje :palec: Ale souhlasím s Bellinkou, že ležet jako prkno nemusí být nezbytné. Zkus počíst na té porodnici.cz, v poradně to tam je častý dotaz. Co doktor, to názor. Navíc každé tělo je jinak odolné, o placentě nemluvě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová