Bydlení vedle rodičů partnera

Anonymní
31.7.12 10:38

Bydlení vedle rodičů partnera

Ahojky, ráda bych znala Váš názor/zkušenost na spolubydlení s tchánovci. Nejde o bydlení v jednom domě / bytě, ale o 2 domy na jednom pozemku. V jednom domě tchán s tchýní, v jednom domě já s partnerem. Může to fungovat? Máte s tím někdo zkušenost?
Rovnou podotýkám, že s tchánem nemám zrovna,,růžový´´ vztah. Má proti mě samé výhrady, ačkoli nemá jediný důvod, nejspíš na mě jen žárlí…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5868
31.7.12 10:41

Ahoj, tak já to mám tak, že bydlíme s manželem v jednom domě s jeho rodiči i prarodiči (každý máme svou bytovou jednotku) a vycházíme celkem dobře, občas je nějaké dusno, ale je to jen občas, ale pokud víš, že tě jeho otec „nemusí“, tak to může být slušné peklo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11522
31.7.12 10:41

Ne, nikdy, v zadnem pripade 8o :mrgreen: pokud mas moznost utikej co nejdal :lol:
ale z vlastni zkusenosti vim, ze kdyz ma nekdo takovy charakter, tak mu k tomu jakakoliv vzdalenost neprekazi a dokaze ti zneprijemnit vztah ;)
Kazdopadne si to dobre rozmysli ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
31.7.12 10:44

No ono to nedělá nikdy dobrotu to dvou až třígenerační bydlení. Ač už je to v jdnom domě, či kousek od sebe. I když je ze začátku dobrý vztah, časem to začne skřípat všude. Ponorková nemoc, motání do výchovy, i když je to myšleno dobře atd atd

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.7.12 10:45

My takto žijeme, nevidím v tom problém. S tchánovci vycházím vpohodě, když se mi něco nelíbí, řekneme si to na rovinu, případně manžel je vždy na mé straně. Sice bych radši bydlela sama, je to větší soukromí, ale na nový RD jsme neměli, tak to máme takto.

• Citovat
  • Upravit
15319
31.7.12 10:46

Osobně bych do toho nešla, pro mě je ideální taková vzdálenost, aby museli předem zavolat, pokud chtějí přijet. Návštěvy bez ohlášení bych nedávala, zvlášť když jsme měli mimčo, tak představa, že se mi tcháni courají na návštěvu, kdykoli se chtějí mrknout, to by mě kleplo.
Takhle budeš neustále „pod dohledem“. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
31.7.12 10:52

Ahoj, pokud se už teď moc nemusíte, tak bych do toho nešla. Může to skončit zbytečnýma naschválama a pod. Já sama bydlela s tchánovcema, moc mě nemuseli, vydržela jsem 4 roky.. nikdy víc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
31.7.12 10:52

Ve tvém případě bych do toho nešla v žádném případě - už teď má tchán vůči tobě spoustu výhrad, časem se takové věci spíš zhoršují než zlepšují. Osobně bych do toho nešla ani v případě lepších vztahů - můj dědeček ne nadarmo říkával, že co se rodiny týče, „vzdálenost sbližuje“. Myslím, že to většinou sedí :).

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.7.12 10:54

Můj partner by tam žil rád, už kvůli rodičům - aby nezůstali na dům se zahradou sami. Další věc je samozřejmě to, že bychom nemuseli k domečku kupovat ještě i pozemek. Nejdřív jsem o tom byl přesvědčená, že to bude klapat. Ale po posledních projevech tchána teda fakt nevím. Zkouším se na to dívat ze všech úhlů, jak říká partner - i z pohledu jeho otce, že se o syna,,jen bojí.´´ Ale říkám si, že když tam jednou ten dům postavíme, tak je to napořád. Není to rozhodnutí na následující měsíc, ale spíš na celý život. O to je to těžší..

• Citovat
  • Upravit
645
31.7.12 10:56

Tak my bydlíme s tchyni a prababičkou tchyně v pohodě respektuje náš vlastní prostor i názor takže ok, horší je to s prababičkou (přítelova babička) ale když je problém tak ji prostě a jednoduše spucuje jak malou holku a za chvíli je zase klid, já si myslím že se takhle žít dá, je potřeba hledat kompromisy a neřešit maličkosti a pokud se vyskytne problém prostě si ho na rovinu vyříkat i za cenu že se druhá strana naštve, však to zase brzo přejde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
979
31.7.12 11:04

Bydlime takto s myma rodicema (cca 300 m od sebe). Nevidim rozdil mezi tim, jestli jsou to nasi nebo tvhanovci. Podle me je to o tom, jake hranice jim nastavis. Nasi by nejradeji videli prcka kazdy den, maji tendence radit a plest se nam do zivota. Ale ja jim to nedovoluji, drzim to v patricnych mezich, delame si veci podle sebe, nekdy se ridime jejich radou, jindy ne. Na stranu druhou to funguje i opacne :-) Zadny prepadovky ani z jedne strany, pokud chteji videt prcka, zavolaji a vzdy se nejak dohodneme. Ale chce to hned od zacatku si to stanovit a musi byt iniciatorem ten, ci rodice to jsou a musi taky ctit potreby sveho partnera. Chce to vytvorit nejaky kompromis. Treba my se s nasima proste o vikendech nepotkavame, jen zcela vyjimecne, vikendy jsou primarne pro nas a pro tchanovce, aby to bylo fer, uzili si taky prcka a nebylo jim to lito. Sice tchyne nam nikdy neodpusti, ze jsme se prestehovali do meho rodneho mesta, obcas mi to pripomene, ale vztahy funguji na obe strany dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
31.7.12 11:05
@Anonymní píše:
Můj partner by tam žil rád, už kvůli rodičům - aby nezůstali na dům se zahradou sami. Další věc je samozřejmě to, že bychom nemuseli k domečku kupovat ještě i pozemek. Nejdřív jsem o tom byl přesvědčená, že to bude klapat. Ale po posledních projevech tchána teda fakt nevím. Zkouším se na to dívat ze všech úhlů, jak říká partner - i z pohledu jeho otce, že se o syna,,jen bojí.´´ Ale říkám si, že když tam jednou ten dům postavíme, tak je to napořád. Není to rozhodnutí na následující měsíc, ale spíš na celý život. O to je to těžší..

O syna se jen bojí a proto ti to dává sežrat? 8o No každý dává najevo strach o dítě jiným způsobem… Snad je dospělej, aby věděl, jak se má chovat ke své snaše. :nevim: A protože neví a chová se blbě, tak bych do toho nešla.
Ale já bych do takového soužití nešla ani v případě skvělých vztahů. Protože i ty se můžou takovým soužitím zbytečně pokazit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
31.7.12 11:06

My bydlíme vedle rodičů partnera a je to hrůza, takže za mě NE. Nedělá to dobrotu, budeš si připadat jak v zoo, neustále vás budou pozorovat, co děláte atd. Já sama nevím, jak dlouho tam vydržím, teď ještě čekáme miminko a vztahy se vyostřily natolik, že já stojím, za vším zlem, ačkoliv to zlo dělají oni, takže si to opravdu dobře rozmysli :! :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
31.7.12 11:09
@Anonymní píše:

Tak tohle by tě mělo varovat!!! :-O Za prvé - bude „muset“ pomáhat rodičům kdykoliv si vzpomenou a věkem to bude horší a on jako hodný syn (což je určitě na jedné straně chvályhodné)bude vždy po ruce :? Pokud tě tchán nemusí, si piš, že si vždycky najde důvod, jak ho vytáhnout z domu. Ne, ne, ne… I za cenu vyšší hypotéky třeba :mrgreen:
A druhá věc - ty jsi nějaký kriminální živel s černou minulostí a sklony k násilí??? Nějak jsem nepochopila, že se o syna „bojí“. Ten je teda fakt divnej, prchala bych odtud hned a vůbec bych o tom nediskutovala :pankac: :mavam:
Tchánovci mají určitě i dobré vlastnosti, nemluvíš o tchýni, tá je jaká? Vycházíte? Je „stíhačka“ nebo podrobena nadvládě manžela? :lol:…jestli jo, tak ta ti asi stranu držet nebude při nějakém problému… Vůbec ti nezáááávidím, děvče. Já mám skvělé tchánovce a protože chci, aby to tak zůstalo, nikdy jsem nepřistoupila na společné bydlení… :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5911
31.7.12 11:14

@Nelisa souhlasím..

tchánovci od nás bydlí cca 5km a už teď mi lezou na mozek jejich neohlášené návštěvy, kdy u nás vydrží sedět 4 hodiny. A to se vídáme min. 2-3× do týdne. Upřímně se děsím, co nastane po porodu a očekávám konflikty.
Ale záleží na lidech. Třeba s tátou bych do takového bydlení šla klidně - má rozum a ctí osobní prostor. Ale s mámou ne. Možná by bylo nejlepší si sednout a probrat to předem. Uvidíš, jestli se shodnete na nějakých pravidlech, pak bych možná začala stavět :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová