Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Říkej malé často že ji máš ráda..myslím že Za měsíc ji tvoje mamka nedokáže až tak ovlivnit..uvidíš že to bude dobré!!
hlavně klid!
Terezko, určitě o dceru nepřijdeš
Děti milují i takové rodiče, co je týrají, tak co by neměla ráda tebe, myslím, že jen tak nějaké očkování od babičky nebude mít dlouhodobý efekt. No a večer s dcerkou třeba můžeš usínat a můžete se spolu těšit na miminko a prostě jí říkat, že ji máš ráda tak často jak v americkým filmu
. Babička se chová jak malej rozmazlenej fracek, holt chce být nepostradatelná
a trochu té lásky si chce ukradnout. Asi je už sama, že?
Kašli na ni, nemáš povinnost ani sílu ji nějak usměrňovat, mysli na obě své děti a opatruj se
Držím ti palce!!!
Já dceři pořád říkám, že jí mám ráda, pusinkuju, hladím.
Tchýně hlídat nemůže stará se o nemocného manžela.
Už, aby bylo září.
Tereza
@Anonymní píše:
Já dceři pořád říkám, že jí mám ráda, pusinkuju, hladím.
Tchýně hlídat nemůže stará se o nemocného manžela.
Už, aby bylo září.
Tereza
Neboj uteče to rychle, akorád se divím, že ti tohle dělá tvoje vlastní matka ![]()
@kotaska91 píše:
Neboj uteče to rychle, akorád se divím, že ti tohle dělá tvoje vlastní matka
no ona je takový typ co musí být za každé situace za hvězdu
A nebude to i tím, že u babičky všechno může. Hlavně jestli ji babička říká, že si nemůžeš s malou hrát kvůli tomu, že čekáš miminko, viděla bych v tom do budoucna problém. Jediné co můžeš dělat je dokazovat dceři lásku a když uslyšíš, že ji babička něco blbého řekla, vysvětli dceři, že si babička vymýšlí.
Neboj ve školce na to zapomene a bude to dobré.
Dcera nebude tak s babičkou a vše se srovná samo časem.
@Anonymní píše:
no ona je takový typ co musí být za každé situace za hvězdu
tak takovou mám přesně tchýni, za všech okolností jen a jen ona, pro mé děti, jen dobrá ona, a nikdo jiný, moc lituji, že ti to dělá vlastní máma, velice se drž, a buď klidná, třeba ten stres působí taky na tvou čtyřletou, buď hodně veselá a hravá, třeba si spolu ležte, čtěte, malujte, všechno, co lze, povídejte, držím palce, ať se to vylepší ![]()
No radu nemám, je mi to moc líto, čím si procházíš, ale neboj, nějak to určitě přečkáte, možná se jen malá cití ted trošku odstrčená, díky svému „stavu“ prostě nemůžeš to co předtím, a tvoje máma toho jen hloupě využila… drž se, mysli na zatím nenarozené miminko, a snaž se být co nejvíce v klidu, vím že se mi to dobře kecá, ale tvoje malá tě nepřestane mít ráda… všechno chce čas, jen tvoje matka by si měla uvědomit, co dělá… ničí tim více lidí najednou, a stejně nakonec tvoje malá pochopí, a babička utře nos…
přeju hodně sil
![]()
To je fakt strasny, ale radu moc nemam…nenapada me nic, co by se v teto situaci dalo delat, nez jen porad hucet do mamy, snazit se z ni vypacit proc to dela a dceru neustale ujistovat o tom, ze ji mam moc rada a popravde vysvetlit, proc musis lezet. Ze babicka nemluvi pravdu.
az bude manzel doma a babicka pryc, tak si udelejte co nejvic chvil jen sami pro sebe, zalezte k tobe pod deku, ctete si knizku, nebo koukejte na nejaky pekny film nebo pohadku. Nebo si vsichni kreslete, hrajte karty…cokoliv.
o vikendu to vypada jak? Pokud to jen trochu jde, maminy navstevy bych omezila.
co ty muzes delat? Muzes vstat a ohrat jidlo? Vydrzi byt dcerka s tebou cely den doma a nejit ven? (ted v lete to je tezke). Ja jsem ted take tehotna, ale problemy nemam, jen toho nezvladnu tolik co driv a ven pravidelne nechodime, dcerka je dvouleta.
Ta skolka je podle me taky trochu pruserova, muze se to i zhorsit ![]()
@kotaska91
no vlastní matka je někdy horší než tchýně… sice mi matka nedělá toto, ale bydlíme s nimi (prozatím) a když potřebuji hlídání, tak nakluše tchýně (mmchdm je po velice závažných operacích, kdy skončila na inv. důchodu)… moje matka žádné zdravotní problémy nemá, ale jako babička se teda nechová…
Když to budu brát dle nás, tak starší toho moc do školky nenachodila kvůli nemocem, aby je nepřenášela doma na miminko. Září, říjen pak tam něco chytne a než se z toho vymotá bude sourozenec na světě a leden, únor, březen, duben doporučí sama pediatrička, aby malá nechodila do školky.
No já si myslím, že to dělá zámněrně nikdy se tak nechovala a byla mi vždy oporou. Ona jako máma selhala když jsem se narodila se sestrou. Mám strarší sestru a na tu moje máma když jsem se narodila začala totálně kašlat a odsunula jí k babičce. Sestra se na babičku strašně upnula a zůstalo to do její smrti s mámou má vztah nevztah je to pro ní máma, ale není to a nikdy nebylo ono. Myslím si, že to chce opakovat, ale já taková nejsem a dceru miluju a nikdy bych jí na druhou kolej neodsunula. Obě děti mám přes IVF jsou vymodlené a dívám se na ně jako na zázrak.
Už nevím kudy kam
Nevím jak bych začala, jsem v 17tt na rizikovém a musím ležet celé těhu mám problémy. Mám ještě čtyřletou dcerku, která jde v září do školy a teď můj problém. O dceru se stará moje máma, chodí sní ven a vaří nám. Poslední dobou moje máma dceru očkuje, že jí nemám ráda, že sní nechci chodit ven a podobné hovadiny. Dcera mi dělá šprajci, že jen babička a mně odmítá. Dovede te si představit jak mi je bojím se o miminko a zároveň mám nervy, že přicházím o dceru. Bohužel ani domluva jak moje tak manžela s mojí mámou nepohla. Manžel musí chodit do práce a na soukromou školku (paní na hlídání ) nemáme peníze a já se bojím, že přijdu o miminko jsem zoufalá a nevím co mám dělat je to moje máma tak proč mi to dělá

V září dcera nastoupí do školky a už babičku „nebudu potřebovat“ jen přečkat ještě jeden měsíc. Bojím se, že z nervů potratím. Myslíte, že se mi vztah s dcerou zas vrátí vím, že je malá, ale mám hrozný strach, že kvůli jednomu dítěti přijdu o druhé. Opravdu jsem v koncích
Tereza