Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nehrnula bych všechny problémy na jednu osobu. Na toho člověka je to prostě příliš, no.
Když se mě někdo na to zeptá tak se rozmluvím, vím že někdy jsem moc ale sama nezačínám přesně proto abych nebyla moc. Nechci se dožadovat pozornosti to vůbec, pozornost nemám ráda kord když je mířená přímo na mě. Musel to ze mě vždy tahat. Proto to nechápu. Asi to nedává velký smysl ale chápete mě aspoň s malinký části??
A k cemuti jsou strachy a jejich reseni s kamaradem? Resila bych s personalistou, ze o praci moc stojim, libi se mi a vratim se hned jak to pujde. Mohla by ses dozvedet, zda stoji oni o tebe a pockaji a to by te uklidnilo. Osobne neverim lidem, co rikaji, jak muze clovek kdykoli prijit a ze pomohou. Moc jich neznam co pomahaji jen tak. Muzes mu priste rict, jen ti to reknu, co me trapi, reseni a rady nehledam. Ono, kdyz do nekoho neco hustis, tak logicky hleda radu. A ta znela logicky-bojis se o praci, tak do ni bez.
@Anonymní píše: Více
Co je na tom nepochopitelného? Myslel si, že vaši povahu zvládne, ale nezvládl ji. Vysvětlovat vám to nechtěl, protože by zase nahrnul něco na vás a ví, že řešíte neskutečné malichernosti, tak doporučil odbornou pomoc. Stejně jste to nepochopila a místo vysvětlení si to mezi sebou o tom píšete na emiminu. Takže s tou otevřeností to přeci jen nebude tak hrozné, jak píšete.
Tak ale když ten člověk to ze mě tahá a chce abych se vypovídala a já to do něj nehustím protože chci jen já? a ono když máš teploty a jsi ráda nebo rád že si dojdeš na záchod takk asi do práce nepůjdeš když pracuješ s lidmi co jsou ze starší generace. A on ví že vždy když začneme tyhle rozhovory že jenom povídám že mi to pomáhá a že nechci žádné rady, všechno o čemm mluvíme už se stalo a nedá se to změnit. Všechno to moc dobře ví. Neřekla jsem že je špatně když mi řekl že si mám najír odbornou pomoc, já jen nechápu že je to z ničeho nic víš
S tou otevřeností… věci co mě stále trápí z minulosti nejsou ty že si vyměním názor s kamarádem, jsou to závažnější věci které tady psát nebudu. Jaké malichernosti? Je mým hodně blízkým kamarádem a mě to jako malichernost nepřijde
řeším to protože mi na tom záleží
Prosím te… On ti to asi nerekl kvuli tomu, ze se bojis o praci, ale kvuli tomu, ze uz te zna a vi, jak reagujes. Ty ho pouzivas jako hromosvod pro svoje emoce, ale uvedom si, ze oro nej to muze byt dost vycerpavajici.
Uz jenom to ze potdebuejs a ocekavas určitý typ podpory muze byt dost vycerpavajici.
Je to zniceho nic protože se v něm už všechno naakumulovalo. Prostě ho prestlo bavit te poslouchat, treba uz nevi co ti rict, je z toho vyčerpaný.
Já jsem se u něj neprosila aby mě dostával z těhlech věcí, kolikrát jsem mu řekla že to není snadné a že to semnou dokáže být hodně těžké ale on si pořád stál za tím že mi prostě pomůže a začal too ze mě vždy tahat. Už jsem psala že tyhle konverzace nezačínám protože si nechci říkat o pozornost není mi to příjemné
Otázkou je, jestli ho berete jen jako blízkého kamaráda? A otázkou druhou, jak vidí on vás? Ale to jsou všechno věci, které si musíte vyříkat mezi sebou, emimino to rozhodně nevyřeší.
Oba dva se bereme jako blízcí přátelé, jezdím na návštěvy na kafe. jezdíme spolu vyřizovat různé věci. Tohle máme ujasněné
Tak dej na něj a běž k odborníkovi, on tě přece zná nejlíp! Zřejmě řešíš kraviny a jsi energetický upír.
Musím dočíst, ale probírat svoje pocity s kamarádem chlapem není dobrá volba, jsou prostě jiní… Ale to už jsi zjistila…
Tak jsem dočetla - moc se v tom patláš a rozebíráš to zhora zdola… Jsi trochu jak zaseknutá deska… Zkus nějakého toho odborníka, to by ti mohlo pomoci.
A pamatuj - druhé lidi měnit nemůžeš, můžeš změnit jen sama sebe…
@Magical-eyes píše: Více
Je naprosto jedno, jestli to probírá s chlapem, nebo ženskou. Jde o to jak dobrou vrbou ta osoba umí být.
Jestli tě trápí závažné věci z minulosti, je načase najít si terapeuta a začít to řešit. Pomůže ti, abys to v sobě uzavřela a dál se netrápila. Jasně, zpočátku to bude cizí člověk a nemusí ti sednout hned ten první, ale časem si k sobě vztah určitě najdete. A tím, že v sobě uzavřeš staré věci, si otevřeš lepší cestu do budoucna. Navíc tě to naučí mluvit i o nepříjemných věcech a být víc otevřená. Dostaneš další úhly pohledu, které tě třeba ani nenapadly. Jsi mladá, čím dřív to začneš řešit, tím líp pro tebe.