Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Holky najde se tu někdo šikovný, kdo rozumí chytrým telefonům? Už fakt nevím co s tím mým krámem.
Mám telefon Huawei Ascend Y330, byl levný (1700Kč), takže nečekám žádné zázraky ale ta paměť mě fakt štve. Mám v telefonu 16 GB paměťovou kartu, v telefonu jsem si nastavila, aby se mi všechno ukládalo právě na kartu a stejně se tak neděje. Ukazuje mi to 2% zaplnění karty a 97% na telefonu, i když jsem vymazala většinu fotek, videí, stejně to není lepší a xkrát denně se mi to kvůli tomu seká a skáče mi tam plná paměť.
Neřešil někdo podobný problém, co se s tím dá dělat?
@Verca1989 řeším to dennodenně..počkám si jestli někdo poradí..furt V úložišti je málo místa..nemůžu si nic stáhnout, proste nic..
Příspěvek upraven 12.10.16 v 17:29
@SussieS já ani žádný aplikace krom whatsApp nemám, protoze je v úložišti málo mista ![]()
Zakázat aktualizace, m u všech věcí který nepoužíváš, tak všechny aktualizace smazat a nechat jen tovární nastavení. Pokud máš něco nainstalovanýho, tak to přesuň na kartu a v nastavení foťáku dát aby ukládal na kartu.
@Spokojení píše:
Zakázat aktualizace, m u všech věcí který nepoužíváš, tak všechny aktualizace smazat a nechat jen tovární nastavení. Pokud máš něco nainstalovanýho, tak to přesuň na kartu a v nastavení foťáku dát aby ukládal na kartu.
@Verca1989 nicméně v téhle cenové kategorii s tím problém bude bohužel. Teoreticky máš možnost si tam nainstalovat „upravený operační systém“ (předpokládám, že máš Androida, takže v tom případě třeba nějaký CyanogenMod tam dá), to by mělo s pamětí trošku pomoct.
A když se podíváš v nastavení na to, co ti paměť nejvíc zaplňuje? Ono hodně zabere sám systém, ale co tam máš dál? Která aplikace? Máš třeba synchronizaci e-mailového klienta? Nezabírají ti místo právě e-maily? Už jsem se s tím setkala.
Když mi vyskočí plná paměť a chtěla bych promazat co je zbytečné, tak je semtam akorát něco v mezipaměti ale to je minimum. Jinak mi to ani neukáže žádné zřídka používané aplikace, soubory, prostě nikde nic není. Z 95% mám telefon pouze na facebook, na emaily přes něj nechodím, semtam si něco najdu na googlu, jinak nic. Kromě FB a messengera tam nemám žádné aplikace, jen to co bylo v telefonu původní. Takže to prostě nechápu… ![]()
Ale ty původní aplikace si stahují aktualizace a tím zabírají pořád víc a víc místa. Uložené sms zabírají místo, stejně tak záznamy o hovorech
SMS tam nemám žádné, ty hned mažu, to samé hovory. Jedině teda ty původní aplikace, to by se tedy dalo přetáhnout na kartu?
Ahoj všem, oživuji. Daji se nějak promazat ty aktualizace? Dekuji
Tak jsem tohle řešila u Androidu.
Nasrala sem se a koupila iPhone. Nikdy se nezasekl a paměť úplně v pohodě. Ta investice se skutečně vyplatila.
Tohle není věc Androidu ani ceny. Y330 má malou paměť - 0,5/4 GB.
Nepamatuju si, jestli Android 4 umožňuje formátovat kartu jako interní úložiště. Doporučuju to vyzkoušet.
Chtělo by to odinstalovat všechno nepotřebné. Na to, co nejde, ROOT. Stejně to už není v záruce.
Zkus nainstalovat nějaký čistič. Bohužel všechny obsahují velice otravné reklamy.
Chápu, že nechceš nosit velké pádlo. Situace je ale taková, že všechny 4" telefony mají malou paměť a některé aplikace nejdou nainstalovat na kartu.
https://www.tipypropc.cz/…tatek-mista/