problém s příkrmy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
už jsem to psala výš, že ty ovocný všechny plivala, at jsem zkusila jakoukoliv příchut, do pusinky si nechala dát první lžičku, pak zkřivila obličej přehodila horní ret přes spodní a bylo po … ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, já se snažím zeleninu střídat, aby to nebylo pořád to samé - brambor, mrkev, květák, brokolice, špenát, cuketa a dnes poprvé kedlubna (ta měla velký úspěch). Do toho maso kuřecí, králičí, chystám se dát telecí. Maso občas vyměním za vařený žloutek.
Co se týče ovoce, tak syrové moc nemusí (kromě banánu), ale když ho povařím, tak ho baští pěkně. Jinak mu docela jedou přesnídávky od Hami 100%(frutapa). Jo a u ovoce se vždy u první lžičky zašklebí, ale naštěstí pak jí dál.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak jogurt taky nezabral
, ale ještě to s ním zkusím, jsem to ochutnávala a přišlo mi, že to je docela dobrý, třeba neměla Elinka jen náladu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
eva76 píše:
tak jogurt taky nezabral, ale ještě to s ním zkusím, jsem to ochutnávala a přišlo mi, že to je docela dobrý, třeba neměla Elinka jen náladu
Mně jogurt taky nevzal
Ale moje mamka se naštvala, nepárala se s ním a normálně mu málem „vpáčila“ lžičku s hruškou od Hami do pusy a on se pak docela chytil, do zbytku jsem pak nalila trochu UM a to prej snědl docela dobře. Výsledkem je cca 2/3 malé skleničky snědené. Tak uvidíme zítra, to už na něj budu zase sama. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
eva76 píše:
Mary: když mě už nejde ani to násilí
No já to zítra zkusím ![]()
Nejhorší je, že mně absolutně bojkotuje mlíko, dneska jedl od rána dávky 70 ml, 40 ml + asi 80 g hrušky od mamky, 200 g zeleniny, 70 ml, 40 ml, 30 ml… stačí mu to mlíko na tři hodiny… jsem zoufalá, mlíko potřebuje a už druhý den totální katastrofa. Snažím se ho dodat lžičkou, když otevře pusu, vezme a polkne. Ale pusu ne a ne otevřít, musím ho bavit, blbnout, ukazovat třeba křupku, dudlík, apod. Ale sama na něj nestačím, potřebuju někoho na ksichty a blbosti, manžel jde zítra do práce, takže se děsím, že lžičky nezvládnu, tzn. tak mínus150 ml denně, to nebude ani půl litru
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
MaryClementine píše:eva76 píše:
Mary: když mě už nejde ani to násilíNo já to zítra zkusím
Nejhorší je, že mně absolutně bojkotuje mlíko, dneska jedl od rána dávky 70 ml, 40 ml + asi 80 g hrušky od mamky, 200 g zeleniny, 70 ml, 40 ml, 30 ml… stačí mu to mlíko na tři hodiny… jsem zoufalá, mlíko potřebuje a už druhý den totální katastrofa. Snažím se ho dodat lžičkou, když otevře pusu, vezme a polkne. Ale pusu ne a ne otevřít, musím ho bavit, blbnout, ukazovat třeba křupku, dudlík, apod. Ale sama na něj nestačím, potřebuju někoho na ksichty a blbosti, manžel jde zítra do práce, takže se děsím, že lžičky nezvládnu, tzn. tak mínus150 ml denně, to nebude ani půl litru![]()
teď řeším úplně to samé! Nevím, jestli je to tím, že jí začaly růst zuby, ale se vším je na poloviční dávce, vč. příkrmů a kaše. Snažím se ji podávat mlíko alespoň po malých dávkách, ale nechce. Taky za dnešek nemá ani 500ml, achjo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Evi, je to na pytel, že…
No nám vyrostl zub před 14 dny, mlíko se trochu zhoršilo, ale pořád pomocí i trochy lžiček měl těch 650-700 ml, chvíli bojkotoval zeleninu. Pak jsem do ní přidala králíka a od té doby zeleninu zas jí, ale mlíko šlo pomalu, ale jistě dolů, poslední týden hrůza, musely jsme s mamkou strašně šidit a dávat lžičky, naštěstí tu na týden byla na návštěvě, sama bych ho absolutně nemohla lžičkama ošidit, je potřeba hračky nebo křupky nebo dudlíku. Ale to aspoň ještě na dávku dal tak 100-120. Jenže poslední dva dny katastrofa, jak jsem psala. Dneska vylezla špička druhého zubu, možná to souvisí. Nicméně já zítra odcházím koupit menší balení Nutrilonu a Beby a budu zkoušet, jestli mu nezachutná (máme Sunar, čerstvě číslo 2). Pokud se to nezlepší do dvou dnů, volám Dr.
Naštěstí pořád dlabe tu zeleninu s králíkem, ale možná to bylo tím, že ho krmila mamka, uvidíme zítra.
Ach jo… pro dnešek jdu do hajan.
Mimochodem, jaký máte režim? Kdy a kolik čeho ti papá?
Já ještě kaši nedávám, aby neubral mlíka, nebo se kaše do množství mlíka počítá?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mary: zacíname v 6 ráno mlíkem (cca 100), pak dopoledne zas mlíko, občas zkusím ovoce, ale pak se vrátím zase zpátky k mlíku, to dá tak 120. V poledne masozeleninu, nebo zeleninu se zloutkem, tak 120 - 150. Behem odpoledne dam 2× svacinu v podobe mlika , oboji zase kolem 100, vecer ma kasi , to da 150 a nekdy pak jeste mliko, ale malokdy. Dneska dava vseho tak kolem 70ml ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
eva76 píše:
Mary: zacíname v 6 ráno mlíkem (cca 100), pak dopoledne zas mlíko, občas zkusím ovoce, ale pak se vrátím zase zpátky k mlíku, to dá tak 120. V poledne masozeleninu, nebo zeleninu se zloutkem, tak 120 - 150. Behem odpoledne dam 2× svacinu v podobe mlika , oboji zase kolem 100, vecer ma kasi , to da 150 a nekdy pak jeste mliko, ale malokdy. Dneska dava vseho tak kolem 70ml
Evi, tak jak válčíte? Já teda ťuk ťuk, začal se tvářit na hrušku a dneska snědl celou malou skleničku od Hami… a zeleniny 200g, ale mlíko pořád katastrofa. Jak jsem říkala, sama lžičky nezvládnu, chybí mi obličej na ksicht a ruce na pomoc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit