Loňské bio brambory nebo letošní obyč.?

125
15.5.10 20:12

Loňské bio brambory nebo letošní obyč.?

Ahoj, co je podle vás lepší pro bramborový příkrm - staré bio brambory nebo nové obyčejné brambory? Díky, Radka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22051
15.5.10 20:14

Za mne nové obyčejné… náš mladej zrovna dneska taky dostal svou první… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
15.5.10 20:22

Urcite ne zadny lonsky brambory, ted uz obsahujou hodne skodlivych latek (jak jen se jmenuje…?) Cetla jsem, ze brambory by se nemely jist uz po unoru, nestaci ze nejsou nakliceny :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
15.5.10 20:39

a to jako od unora do cervna nejis brambory? Nase novy jsou pry nejdriv koncem kvetna, ostatni jsou dovezene od kdovikud a jsou na tom s kvalitou jako zimni rajsky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ave
837
15.5.10 20:46

No právě, že ty nové nebudou určitě odtud, ale někde z tramtárie. Takže já bych volila nejlépe vypěstované od známého pěstitele s dobrým sklepem, kde je má uskladněné. Prostě radši české než z ciziny. Je jedno jestli bio nebo nebio.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
15.5.10 20:51

Presne, jime vetsinou az novy a sezenou se nase nekdy i driv, nez koncem kvetna. My moc bramborovy nejsme, takze to zas tak nevadi. Nam i starsim detem dam klidne i ty nenakliceny lonsky, ale miminu do prikrmu bych to nedala. Bud jsem koupila sklenicku bio, nebo proste brambory nedavam, je spousta jinych veci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
15.5.10 20:52

Pudli ne od unora do cervna, ale od brezna do kvetna :) by se proste jist nemely, no… jak s tim kdo nalozi, je jeho vec ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21625
15.5.10 21:03

hmm, tak moje babička říkala, že po vánocích brambory už jenom prasatům :-) (teď se opravdu nechci nikoho dotknout, to jen pro zasmání :-) )
jinak souhlasím a mimču bych loňské brambory do příkrmu nedala. už jsem na obchodě sehnala letošní české…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
15.5.10 21:12

A v kterém obchodě jsi sehnala české nové brambory?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
15.5.10 21:14
nozu píše:
hmm, tak moje babička říkala, že po vánocích brambory už jenom prasatům :-) (teď se opravdu nechci nikoho dotknout, to jen pro zasmání :-) )
jinak souhlasím a mimču bych loňské brambory do příkrmu nedala. už jsem na obchodě sehnala letošní české…

Jo, to jsem taky kdysi slysela. Pak jsem cetla clanek, kde merili obsah tech skodlivin a po unoru se to hodne zveda (nebo uz v unoru? Uz si to moc nepamatuju).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21625
15.5.10 21:47

Radnas, byla to malá zelenina u nás na Zbraslavi. Pán je velmi dobře zásobený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
15.5.10 22:02

Nozu, děkuju. Jsem z Liberce, ale zkusím pohledat. Jde mi jen o vyzkoušení samotné brambory, pak už můžu kupovat příkrmy brambora + zelenina. Malý je alergik, takže to chci pořádně ozkoušet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21625
15.5.10 22:10

zkus kouknout, jetsli u vás na tržnici už na nějaké nenarazíš. a nebo zkus pohledat na netu nějakého soukromého zemědělce ve vašem okolí. ale bojím se, že vy jste moc vysoko, že tam ještě letošní brambory nebudou… tak uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
15.5.10 22:16

No nebo muzes zkusit nejdriv samotnou cuketu a po case dat sklenicku brambor-cuketa (Alnatura dela dobrou). Nebo podobne s mrkvi. Tak jsem to ted delala ja, kvuli alergiim vsechno zkousime dlouho. Samotny brambory jsem nedavala nikdy, pridala jsem je k vyzkouseny zelenine.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
15.5.10 22:19

Asho, Alnatura cuketu s bramborem už mám koupenou. A samotná cuketa se dá koupit ve skleničce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí