Loňské bio brambory nebo letošní obyč.?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Loňské bio brambory nebo letošní obyč.?
Ahoj, co je podle vás lepší pro bramborový příkrm - staré bio brambory nebo nové obyčejné brambory? Díky, Radka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Za mne nové obyčejné… náš mladej zrovna dneska taky dostal svou první… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Urcite ne zadny lonsky brambory, ted uz obsahujou hodne skodlivych latek (jak jen se jmenuje…?) Cetla jsem, ze brambory by se nemely jist uz po unoru, nestaci ze nejsou nakliceny ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
a to jako od unora do cervna nejis brambory? Nase novy jsou pry nejdriv koncem kvetna, ostatni jsou dovezene od kdovikud a jsou na tom s kvalitou jako zimni rajsky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No právě, že ty nové nebudou určitě odtud, ale někde z tramtárie. Takže já bych volila nejlépe vypěstované od známého pěstitele s dobrým sklepem, kde je má uskladněné. Prostě radši české než z ciziny. Je jedno jestli bio nebo nebio.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Presne, jime vetsinou az novy a sezenou se nase nekdy i driv, nez koncem kvetna. My moc bramborovy nejsme, takze to zas tak nevadi. Nam i starsim detem dam klidne i ty nenakliceny lonsky, ale miminu do prikrmu bych to nedala. Bud jsem koupila sklenicku bio, nebo proste brambory nedavam, je spousta jinych veci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pudli ne od unora do cervna, ale od brezna do kvetna
by se proste jist nemely, no… jak s tim kdo nalozi, je jeho vec ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
hmm, tak moje babička říkala, že po vánocích brambory už jenom prasatům
(teď se opravdu nechci nikoho dotknout, to jen pro zasmání
)
jinak souhlasím a mimču bych loňské brambory do příkrmu nedala. už jsem na obchodě sehnala letošní české…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nozu píše:
hmm, tak moje babička říkala, že po vánocích brambory už jenom prasatům(teď se opravdu nechci nikoho dotknout, to jen pro zasmání
)
jinak souhlasím a mimču bych loňské brambory do příkrmu nedala. už jsem na obchodě sehnala letošní české…
Jo, to jsem taky kdysi slysela. Pak jsem cetla clanek, kde merili obsah tech skodlivin a po unoru se to hodne zveda (nebo uz v unoru? Uz si to moc nepamatuju).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Radnas, byla to malá zelenina u nás na Zbraslavi. Pán je velmi dobře zásobený.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nozu, děkuju. Jsem z Liberce, ale zkusím pohledat. Jde mi jen o vyzkoušení samotné brambory, pak už můžu kupovat příkrmy brambora + zelenina. Malý je alergik, takže to chci pořádně ozkoušet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
zkus kouknout, jetsli u vás na tržnici už na nějaké nenarazíš. a nebo zkus pohledat na netu nějakého soukromého zemědělce ve vašem okolí. ale bojím se, že vy jste moc vysoko, že tam ještě letošní brambory nebudou… tak uvidíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No nebo muzes zkusit nejdriv samotnou cuketu a po case dat sklenicku brambor-cuketa (Alnatura dela dobrou). Nebo podobne s mrkvi. Tak jsem to ted delala ja, kvuli alergiim vsechno zkousime dlouho. Samotny brambory jsem nedavala nikdy, pridala jsem je k vyzkouseny zelenine.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asho, Alnatura cuketu s bramborem už mám koupenou. A samotná cuketa se dá koupit ve skleničce?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit