Problém s psychicky nemocnou ženou

Anonymní
16.8.20 08:30

Problem s psychicky nemocnou zenou

Dobry den, omlouvam se za anonym.

Mame ve vesnici zenu, ktera ma schizofrenii, ma leky ale cas od casu se stalo ze je prestala brat nebo z nejakyho duvodu nefungovali pak skoncila na psychiatrii.
A ted k otazce. Ted asi mesic zacala chodit po vesnici a lozit lidem na pozemky bud do pro vajgly nebo zadala o pujceni penez. A ted uz je to ve fazi ze si prijde klidne o pul 12 vecer otevre branku vejde k nam na balkon pro vajgl a pokud tam ma manzel plnou krabku nezdraha si vzit treba 4 cigarety. Ono nejde snad ani tolik o ty cigarety ale spis o to, ze si jde temer do baraku kdykoliv. Je ji jedno jestli je pulnoc nebo treba tri rano. A nam uz to leze krkem. Nebavi me tu vecne resit kdo nam zase leze na balkon. Manzel ma nocni a predstava ze mi blazniva zenska v 3 rano vleze na balkon me docela desi. Myslite ze je mozne na ni bez jejiho souhlasu zavolat psychiatrii nebo jak vubec postupovat kdyz slovni domluva nepomaha?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33005
16.8.20 08:33

Ja bych teda jako prvni volila zamezit ji pristup. Zamknout minimalne na noc branku, na balkone nenechavat nic, co ji laka (popelnik s vajgly, cigarety apod.).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
16.8.20 08:35

A pustit psa.

• Citovat
  • Upravit
11809
16.8.20 08:47

A tu branku přeleze? Nebo nezamykáte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.8.20 08:48

Kdyz mi psa nemame, je pravda ze zezadu zamceno neni ale zepredu zamykame branku jenze nemuzeme zamknout velkou branu. U nas by asi slo udelat aby slo celej ten objekt zamknout ale treba u jinych to nejde. Vcera mi volala sousedka trikrat ze nebi co sni ma delat ze se ji stale pta na penize a jestli bch nezavolala dceri. To je ma kamaradka. Te jsem samozrejme volala, jenze je mi ji lito protoze sama bere prasky na hlavu a do toho ma statosti s mamou.

• Citovat
  • Upravit
25897
16.8.20 08:59

Neuděláš nic. Znám z okolí. A klid byl bohužel až když zemřela. Do té doby chodila po vsi a vulgárně každému nadávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
766
16.8.20 09:00

Volat policii :nevim: co jinýho. Ještě se jí něco stane a řekne, že jste jí napadli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6161
16.8.20 09:01

Volala bych PČR, a pokud je paní psychiatrický pacient, oni si to zjistí a případně se poradi a zavezou na psychiatrii. Minimálně vás jí zbaví. Příště volat zase.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27634
16.8.20 09:23

Tak leze k vám pro cigarety a bordel z nich tak snad vás napadlo to odstranit a zamknout, no a pokud to nepomůže tak se zkusit dohodnout s dcerou co by mohlo pomoct

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4443
16.8.20 09:42

Já bych zamkla i branu a nenechávat nic na balkoně… A když by už tam byla a slídila tak běž zavolala policajty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17292
16.8.20 09:43

Úplně nevím, co řešíš… zamkni, ukliď věci z bolkonu a paní řekni (fajn by bylo před svědky)… že Ti její chování vadí, že vás ruší, že si nepřeješ, aby toto dělala a že voláš policii, pokud se to bude opakovat… a opravdu bych zavolala a klidně i více, jak jednou… ono tohle se bude opakovat, dokud to budete tolerovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.8.20 09:46

Dceri jsem dnes psala, protoze samozrejme to chci resit domluvou. Vajgly jsme odstranili, jenze ona pujde klidne i pro jeden. Krabicku tam bezne nenechavame, to bylo vyjimecny. Takze v podstate nechapu proc sem stejne leze. Byla tam v noci to ji jasne manzel rekl at sem nechodi a rano stejne prijde. Takze si myalim ze to bude proste zkouset furt.

• Citovat
  • Upravit
17292
16.8.20 09:50
@Anonymní píše:
Dceri jsem dnes psala, protoze samozrejme to chci resit domluvou. Vajgly jsme odstranili, jenze ona pujde klidne i pro jeden. Krabicku tam bezne nenechavame, to bylo vyjimecny. Takze v podstate nechapu proc sem stejne leze. Byla tam v noci to ji jasne manzel rekl at sem nechodi a rano stejne prijde. Takze si myalim ze to bude proste zkouset furt.

no a právě proto si myslím, že nějaké domluvy nepomůžou (zvlášť s dcerou, která se též nějak léčí - pokud jsem to dobře pochopila) já bych byla tvrdší i za cenu toho, že bude naštvaná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.8.20 10:02

@azaleila problem je ze ona je mimo realitu, takze ji clovek rekne co si mysli ona to odkejve a za 15 minut dela jakoby nic. Takze bohuzel vyhrozovani nepomuze. A verim tomu ze kdyz zavolam polici tak do par dnu si zas bude vesele behat k nam. Dohodli jsme se se sousedy ze dame zamek. Snad se svou korpulentnejsi postavou nehodla prelezat branku. :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.8.20 10:08

@azaleila ano leci se na stejnou nemoc, ale je vporadku. Ale bojim se ze ji to muze dohnat jen kvuli staroytem o mamu. Jenze ani ona ani ja nevime jak to funguje v pripade nucene hospitalizace. Co musi splnovat aby ji takhle mohli hospitalizovat. Protoze kamaradka mi rikala ze ji stale domlouva at jde na leceni ale pry marne

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová