Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ja bych teda jako prvni volila zamezit ji pristup. Zamknout minimalne na noc branku, na balkone nenechavat nic, co ji laka (popelnik s vajgly, cigarety apod.).
Kdyz mi psa nemame, je pravda ze zezadu zamceno neni ale zepredu zamykame branku jenze nemuzeme zamknout velkou branu. U nas by asi slo udelat aby slo celej ten objekt zamknout ale treba u jinych to nejde. Vcera mi volala sousedka trikrat ze nebi co sni ma delat ze se ji stale pta na penize a jestli bch nezavolala dceri. To je ma kamaradka. Te jsem samozrejme volala, jenze je mi ji lito protoze sama bere prasky na hlavu a do toho ma statosti s mamou.
Neuděláš nic. Znám z okolí. A klid byl bohužel až když zemřela. Do té doby chodila po vsi a vulgárně každému nadávala.
Volat policii
co jinýho. Ještě se jí něco stane a řekne, že jste jí napadli…
Volala bych PČR, a pokud je paní psychiatrický pacient, oni si to zjistí a případně se poradi a zavezou na psychiatrii. Minimálně vás jí zbaví. Příště volat zase.
Tak leze k vám pro cigarety a bordel z nich tak snad vás napadlo to odstranit a zamknout, no a pokud to nepomůže tak se zkusit dohodnout s dcerou co by mohlo pomoct
Já bych zamkla i branu a nenechávat nic na balkoně… A když by už tam byla a slídila tak běž zavolala policajty.
Úplně nevím, co řešíš… zamkni, ukliď věci z bolkonu a paní řekni (fajn by bylo před svědky)… že Ti její chování vadí, že vás ruší, že si nepřeješ, aby toto dělala a že voláš policii, pokud se to bude opakovat… a opravdu bych zavolala a klidně i více, jak jednou… ono tohle se bude opakovat, dokud to budete tolerovat…
Dceri jsem dnes psala, protoze samozrejme to chci resit domluvou. Vajgly jsme odstranili, jenze ona pujde klidne i pro jeden. Krabicku tam bezne nenechavame, to bylo vyjimecny. Takze v podstate nechapu proc sem stejne leze. Byla tam v noci to ji jasne manzel rekl at sem nechodi a rano stejne prijde. Takze si myalim ze to bude proste zkouset furt.
@Anonymní píše:
Dceri jsem dnes psala, protoze samozrejme to chci resit domluvou. Vajgly jsme odstranili, jenze ona pujde klidne i pro jeden. Krabicku tam bezne nenechavame, to bylo vyjimecny. Takze v podstate nechapu proc sem stejne leze. Byla tam v noci to ji jasne manzel rekl at sem nechodi a rano stejne prijde. Takze si myalim ze to bude proste zkouset furt.
no a právě proto si myslím, že nějaké domluvy nepomůžou (zvlášť s dcerou, která se též nějak léčí - pokud jsem to dobře pochopila) já bych byla tvrdší i za cenu toho, že bude naštvaná…
@azaleila problem je ze ona je mimo realitu, takze ji clovek rekne co si mysli ona to odkejve a za 15 minut dela jakoby nic. Takze bohuzel vyhrozovani nepomuze. A verim tomu ze kdyz zavolam polici tak do par dnu si zas bude vesele behat k nam. Dohodli jsme se se sousedy ze dame zamek. Snad se svou korpulentnejsi postavou nehodla prelezat branku. ![]()
@azaleila ano leci se na stejnou nemoc, ale je vporadku. Ale bojim se ze ji to muze dohnat jen kvuli staroytem o mamu. Jenze ani ona ani ja nevime jak to funguje v pripade nucene hospitalizace. Co musi splnovat aby ji takhle mohli hospitalizovat. Protoze kamaradka mi rikala ze ji stale domlouva at jde na leceni ale pry marne
Dobry den, omlouvam se za anonym.
Mame ve vesnici zenu, ktera ma schizofrenii, ma leky ale cas od casu se stalo ze je prestala brat nebo z nejakyho duvodu nefungovali pak skoncila na psychiatrii.
A ted k otazce. Ted asi mesic zacala chodit po vesnici a lozit lidem na pozemky bud do pro vajgly nebo zadala o pujceni penez. A ted uz je to ve fazi ze si prijde klidne o pul 12 vecer otevre branku vejde k nam na balkon pro vajgl a pokud tam ma manzel plnou krabku nezdraha si vzit treba 4 cigarety. Ono nejde snad ani tolik o ty cigarety ale spis o to, ze si jde temer do baraku kdykoliv. Je ji jedno jestli je pulnoc nebo treba tri rano. A nam uz to leze krkem. Nebavi me tu vecne resit kdo nam zase leze na balkon. Manzel ma nocni a predstava ze mi blazniva zenska v 3 rano vleze na balkon me docela desi. Myslite ze je mozne na ni bez jejiho souhlasu zavolat psychiatrii nebo jak vubec postupovat kdyz slovni domluva nepomaha?