Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Pardon to jsem špatně napsala on mě takhle neoslovil ona mu napsala že mám na ní averzi a ze ona se umí chovat jako dospělá a že mě nechce vídat tak ji napsal že s dcerou tam budou chodit beze mě.. takže si tak já pripadam
Ať tam s ní jede sám a aspoň si vyzkouší, jak to bude fungovat.
Nejhorší je že už jsme jednou takový podobný konflikt měli, já jí řekla co mi vadí a ona mi rekla, že to bude respektovat no a je to tady zas tak už fakt nevím ![]()
Jako napsat ze je to vina zakladatelky a takhle se do ni navazet, kdyz je evidentni ze se snazi s tchyni vychazet? Nezlobte se ale to snad ne. Bud to pisou prave ty tchyne, a nebo je tu vic slepic nez jsem si myslela
tak možná v tom je ta matka..dítě cítí že je úzkostná, a děti se před rodiči vždy chovají jinak než když jsou sami..
přece to není tak, že když je tam u tchýně sama na noc, že to celé probrečí ne?
Když tě nevidí, chová se asi jinak?
At tedy zkusí tam jezdit chlap s malou sám..
třeba se malá bude chovat jinak, když tě neuvidí,
@ivašot. Asi ano na nějakou dobu to možná bude lepší řešení a uvidíme jak to bude probihat
@belladonna píše:
Co konkrétně je vina matky? Tchýně dělá schválně věci, které ví, že dítě rozpláčou, dokonce potom ještě přidává, ale vina je na matce? A kde? Pokud má babička dítě přes noc a každý týden, tak asi jsou v kontaktu dost bohatém.
To, že nemá ráda tchyni a přenáší to na dítě.
Naposledy když tam byla malá na noc tak si stěžovala,že malá pořád kňoura a pisti, tak jsem ji řekla že to občas dělá i doma… Ale že by tam proplakala celou noc to ne. @smurfka
@Sany80s já přece nenapsala že ji nemám ráda nebo ano? Vždy jsme vycházeli spolu v pohodě ![]()
@Anonymní píše:
Naposledy když tam byla malá na noc tak si stěžovala,že malá pořád kňoura a pisti, tak jsem ji řekla že to občas dělá i doma… Ale že by tam proplakala celou noc to ne. @smurfka
právě proto si myslím jestli to není tvojí přítomností..jako neříkám dítě nechat vyplakat..ale stát mu za zadkem a při prvním knourání ho hned mazlit a utišovat..
ví co si může dovolit když si tam ty, a ví co si může dovolit když tam nejsi..
očividně když je sama s tchání tak to asi zas taková hrůza nebude, když tam přežije noc.
a nepřijede v psychické …zadeli…
Jako bych to psala ja jeste nedavno
mo je tchyne je trochu jak buldozer
nevidame se moc casto, protoze bydli daleko, takze pravidelne po prijezdu, kdyz se na synu vrhne, zacne rvat a rve tak dve hodiny, nez se trochu rozkouka. Ona na nej samozrejme cvrlika, nosi ho a tak, obcas mam taky nervy, protoze na nem vidim, ze se mu to nelibi. Ale chce to cas, dite si musi zvyknout, ale na druhou stranu to chce toleranci i ze strany tchyne. Kdyz se mi neco nelibi, reknu ji to, ale to neznamena, ze to pokazdy respektuje
ale ona to mysli dobre, ma ho rada ![]()
@Sany80s píše:
To, že nemá ráda tchyni a přenáší to na dítě.
A s tím jim všem pomůže mediátor nebo soud? To by spíš vztah šel do kytek. Podle mě se zakladtelka snaží už tím, jak často tam jezdí a že ho má tchýně na noc. Už tu padlo plno zkušeností matek, které to s dítětem měly stejně, že u tchýně na začátku plakalo. Není to nic nenormálního, tak tchýně přeci nemá ještě přidávat, aby řvalo o to víc. Má si nechat poradit od matky a ne dělat na truc opak. Vina matky tohle podle mě není. ![]()
@smurfka za zadkem dceři opravdu nestojím, přijdeme ona začne plakat já se jí snažím zaujmout hračkou, položím na zem Sednu si do křesla ukazuju ji hracky, tchýně si k ní sedne a pak ji chce na ruce a dcera odvrací hlavu a když už to je po ste co to dělá tak začne plakat protože asi k ni jít nechce a chce si hrát tak já nevím no..
@Anonymní píše:
@smurfka za zadkem dceři opravdu nestojím, přijdeme ona začne plakat já se jí snažím zaujmout hračkou, položím na zem Sednu si do křesla ukazuju ji hracky, tchýně si k ní sedne a pak ji chce na ruce a dcera odvrací hlavu a když už to je po ste co to dělá tak začne plakat protože asi k ni jít nechce a chce si hrát tak já nevím no..
jako to chápu…ale když tam nejsi ( nebo by si tam nebyla ) tak co…no tak si ji tchýně asi vezme a třeba ji uhoupe, nebo ji vezme na procházku aby ji zaujmula něčím jiným, něco ji ukázat a tak..nebo ne? nevíš jak to dělá, když tam nejsi? ![]()
@Anonymní píše:
Fakt mi připadá nejlepší řešení, ať tam s dcerou jede chlap příště sám. Jsou dvě možnosti, jak to dopadna. Buď dcera bude bez tebe v pohodě a nebo chlap uvidí, že to s tchýní vážně není jednoduché.
@belladonna píše:
A s tím jim všem pomůže mediátor nebo soud? To by spíš vztah šel do kytek. Podle mě se zakladtelka snaží už tím, jak často tam jezdí a že ho má tchýně na noc. Už tu padlo plno zkušeností matek, které to s dítětem měly stejně, že u tchýně na začátku plakalo. Není to nic nenormálního, tak tchýně přeci nemá ještě přidávat, aby řvalo o to víc. Má si nechat poradit od matky a ne dělat na truc opak. Vina matky tohle podle mě není.
Mediátor by pomoci opravdu mohl.
Soud je až ta poslední možnost, kdy se to nebude dát nějak řešit.
Aby si tchyně nechala vyčítat to, že chce dítě pochovat, to prostě není možné. Za daných okolností si prostě myslím, že řešením je, aby tam zakladatelka nechodila a nestála dceři za zadkem.
Ono už to, jak popisuje, že dcera začne brečet a ona to řeší tak, že se ji snaží zaujmout hračkou.
To je přesně to, co je špatně. To dítě ji má nejradši(samozřejmě), začne natahovat a ona mu dá odměnu.