Problém s tchýni - co dělat ?

Anonymní
19.2.19 07:04

Problém s tchýni co dělat ?

Ahoj holky, nevím jak začít… Máme roční holčičku a už rok se trápím kvůli tchýně a už nevím jak dál.. Přišel den kdy se ve mě všechno nakupilo a já jsem jí řekla svoje.. je to ale pořád dokola ta samá písnicka, prostě moje dcera když vidí tchýni nebo tchána tak začne plakat a co udělá tchýně začne na ní ještě sahat nebo ji poďubuje a ta spustí v ještě větší pláč, když něco tchýni řeknu buď se urazí nebo to dělá ještě vice.. když byla malá menší vždy když jsme přišli nebo oni tak mi ji vytrhla z ruky a dcera opět spustila plac, pořád říkám dejte jí cas ona se rozkouka, ale ne jakoby mě nikdo neslyšel.. pořád mi tchýně tvrdí že si dcera na ní nezvykla protože se vidame málo, no nevím vídáme se jednou týdně pravidelně a nepřijde mi to zrovna málo, moje příbuzné vida mnohem méně a nikdy nespustí v takový pláč, už nevím jak dál. Manžel se do toho nechce moc míchat na jednu stranu ho chápu ale někdy bych uvítala kdyby se mě zastal, po hádce s tchýni se stalo to že mě nechce vídat a já jsem za největší pi** protože údajně mám na ní averzi ale už manželovi neřekla že během hádky se urazila a odesla.. prostě už nevím jak dál jak to mám resit, je mi z toho do place, nic nemůžu říct a když něco řeknu tak je problém.. co s tím mám dělat? Nějaké rady? A omlouvám se za tak dlouhý příspěvek ale potřebovala jsem se z toho vypsat… A to tu není ještě úplně všechno..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3
19.2.19 07:11

Přijde mi, že to spíš přeháníš ty. Svou nervozitu a negativní postoj ke tchyni přenášíš na dítě a to pak reaguje, jak reaguje. Zkus se zamyslet nad svým chováním. Nadávat na někoho, kdo chce kontakt s tvým dítětem, je nevychované, dětinské a zbytečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
19.2.19 07:14
@Anonymní píše:
Ahoj holky, nevím jak začít… Máme roční holčičku a už rok se trápím kvůli tchýně a už nevím jak dál.. Přišel den kdy se ve mě všechno nakupilo a já jsem jí řekla svoje.. je to ale pořád dokola ta samá písnicka, prostě moje dcera když vidí tchýni nebo tchána tak začne plakat a co udělá tchýně začne na ní ještě sahat nebo ji poďubuje a ta spustí v ještě větší pláč, když něco tchýni řeknu buď se urazí nebo to dělá ještě vice.. když byla malá menší vždy když jsme přišli nebo oni tak mi ji vytrhla z ruky a dcera opět spustila plac, pořád říkám dejte jí cas ona se rozkouka, ale ne jakoby mě nikdo neslyšel.. pořád mi tchýně tvrdí že si dcera na ní nezvykla protože se vidame málo, no nevím vídáme se jednou týdně pravidelně a nepřijde mi to zrovna málo, moje příbuzné vida mnohem méně a nikdy nespustí v takový pláč, už nevím jak dál. Manžel se do toho nechce moc míchat na jednu stranu ho chápu ale někdy bych uvítala kdyby se mě zastal, po hádce s tchýni se stalo to že mě nechce vídat a**já jsem za největší pi****protože údajně mám na ní averzi ale už manželovi neřekla že během hádky se urazila a odesla.. prostě už nevím jak dál jak to mám resit, je mi z toho do place, nic nemůžu říct a když něco řeknu tak je problém.. co s tím mám dělat? Nějaké rady? A omlouvám se za tak dlouhý příspěvek ale potřebovala jsem se z toho vypsat… A to tu není ještě úplně všechno..

Tak pokud s tebou manžel takhle mluví, tak tchýně je tvůj nejmenší problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Filzefina
19.2.19 07:19

Mam uplne stejny problem. Nase mala jen tchyni vidi uz jeci. Udelala si to sama. Mala se asi boji ze ji ode me odnese. No vysvetlit si to tchyne nenecha. Tak at si trhne. Malou ji vzdy vezmu nebo kdyz se po ni sape a chce ji chovat kdyz breci jen ze ji vidi, tak proste reknu NE. Nezlobte se ja ji plakat nenecham, nechte ji byt a az se uklidni tak si ji pak pochovate a hotovo. Taky uz jsem slysela ze : no tak place no,vzdyt neni z cukru. Atd. Proste plakat ji nenecham asi jsem z cukru ja. S tchyni se nehadam, ale ted to nejdulezitejsi, mam zastani manzela. Je to totiz i jeho dite a on taky nechce aby zbytecne rvala. Takze tak.

• Citovat
  • Upravit
6872
19.2.19 07:20

Syn 5 let a když jsme u tchýně prvních xx minut skoro pokaždé děla, že ji nezná, drží se mě jako klíště. :roll: A babička reaguje přesně jako ta Vaše, cukrbliky na něho, poskakuje kolem něho, pusinky, odnáší ho do kuchyně na nějaký mls…ani to s mužem neřešíme, spíše ještě dostane napomenutí kluk, ale to je dané jeho věkem. Jen dodám, že při odchodu zase scéna- nechce domů… :zed: Radši bych řešila, že tě muž pojmenoval, tak jak pojmenoval, než jeho matku. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.2.19 07:21

Moji kluci byli oba takoví, že cca do 1,5 roku brečeli, když se k nim přiblížili prarodiče. Častější frekvence to neopraví, museli z toho vyrůst. Zjistil jsem, že jim obzvláště vadí lidi s šedivými vlasy :D můj táta je šedivý jak krakonoš, tak u toho to vždy trvalo nejdéle, než si kluci zvykli.
Tvoje tchyně je kráva, co se dá dělat. Nic si z toho nedělej, mám stejnou (jsem chlap). Měla bys zlomit toho tvého, ať si mámu uklidní a vysvětlí ji, kde jsou její meze. Ty to ale taky nepřeháněj, je to babička a chce, aby si na ni vnuci zvykli. Jednou budeš chtít, aby hlídala, tak buduj vztahy ;)
Moje tchyně je z ciziny, tak jsem jí při posledním konfliktu připomněl, že aby příště dostala vízum a mohla přijet, potřebuje k tomu můj podpis. Od té doby je jak beránek :D

• Citovat
  • Upravit
Verun83
19.2.19 07:22

Syn takhle reagoval na vsechny pribuzne, zhruba do 1,5r. A rozhodne jsem se ho nesnazila izolovat. Naopak, treba u tchana vylozene bulel a sapal se na me. Nechala jsem ho u dedy a stoupla si k nemu a jakobych je objala oba a rikala jsem mu, dedecek se na tebe strasne tesil atd.
Svym chovanim vlastne jen dceru ujistujes, ze si muze pri jejich prichodu rvat a vynucovat tvou pozornost.
Ses moc uzkostna. A misto abys hledala cestu, abys to tchanovcum ulehcila, jen to stezujes.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní

Je možné že to přeháním ale ona si stěžuje že malou vida málo ale přitom častěji v týdnu čas nema, ale to není jediný problem.naposledy když ji hlídala pres noc mi vrátila matrací celou pocuranou a to byla čistá.. když ji přinese nějaké hračky sterkatka nebo kousatka vše je spinave, zaschlá špína v tom já nevím ale to je další věc co mě štve.. fakt jsem se snažila s ní vycházet,dokonce už to jednu dobu bylo v pohodě, nic jsem neřešila ale už mi pretekly nervy..

• Citovat
  • Upravit
Filzefina
@Epopeja píše:
Přijde mi, že to spíš přeháníš ty. Svou nervozitu a negativní postoj ke tchyni přenášíš na dítě a to pak reaguje, jak reaguje. Zkus se zamyslet nad svým chováním. Nadávat na někoho, kdo chce kontakt s tvým dítětem, je nevychované, dětinské a zbytečné.

A co ma zakladatelka delat? Nechat ji rvouci dite?

• Citovat
  • Upravit
19388
19.2.19 07:23

Já moc nechápu, proč někteří prarodiče rvou vnoučata násilím z náruče matek. Proč? Vždyť dítě si časem zvykne. Připadá mi, že to nakonec pak začnou hrozit obě strany, ale kdyby babičky tak nenalehaly, bylo by to víc v klidu. Každá akce vyvolá reakci a nerespektovat dětský pláč není ideální cesta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.2.19 07:26

Samozřejmě že když jsou nás nebo my u nich a malá place vezmu ji a posadim se k tchýni nebo k tchánovi a vysvětluju ji že je to babička a že je to dědeček že nemá proč plakat atd atd..

• Citovat
  • Upravit
30408
19.2.19 07:28
@Anonymní píše:
Samozřejmě že když jsou nás nebo my u nich a malá place vezmu ji a posadim se k tchýni nebo k tchánovi a vysvětluju ji že je to babička a že je to dědeček že nemá proč plakat atd atd..

A to, jak se tebou manžel mluví, ty fakt vůbec neřešíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1635
19.2.19 07:33
@Anonymní píše:
Moji kluci byli oba takoví, že cca do 1,5 roku brečeli, když se k nim přiblížili prarodiče. Častější frekvence to neopraví, museli z toho vyrůst. Zjistil jsem, že jim obzvláště vadí lidi s šedivými vlasy :D můj táta je šedivý jak krakonoš, tak u toho to vždy trvalo nejdéle, než si kluci zvykli.
Tvoje tchyně je kráva, co se dá dělat. Nic si z toho nedělej, mám stejnou (jsem chlap). Měla bys zlomit toho tvého, ať si mámu uklidní a vysvětlí ji, kde jsou její meze. Ty to ale taky nepřeháněj, je to babička a chce, aby si na ni vnuci zvykli. Jednou budeš chtít, aby hlídala, tak buduj vztahy ;)
Moje tchyně je z ciziny, tak jsem jí při posledním konfliktu připomněl, že aby příště dostala vízum a mohla přijet, potřebuje k tomu můj podpis. Od té doby je jak beránek :D

To je boží s tím podpisem :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12934
19.2.19 07:35

Celé je to především tvoje chyba, tvoje chování je naprosto nepřijatelné.
Přenášíš na dítě svoji averzi ke tchyni a svým chováním ujišťuješ svoje dítě, že je v pořádku, že u ní brečí, a tak to dělá.
Být tvým manželem, tak se nechovám neutrálně, ale velice důrazně ti řeknu, že takhle ne.
Předpokládám, že on si něco takového myslí, ale nechce ti to říct, tak radši mlčí.
To negativní, co udělala tvoje tchyně je, že ti nadávala vulgárním způsobem, to se prostě nikdy nedělá a třebaže chápu, že se musela bránit, protože to, že si ještě při svém chování dovolíš jí to vyčítat, je hrozné.
Ale ani to nikoho neopravňuje nazývat tebe vulgárním způsobem.
Já bych reagovala tak, že bych řekla, že s tebou nesouhlasím, že máte jít v danou chvíli pryč a že se sejdeme u mediátora a pokud se to tím nevyřeší, nechám si určit styk soudně.
A věř mi, že by ten soudní styk dostala, bez tebe. Třeba jen na pár hodin jednou za 14 dní, ale dostala.

Příspěvek upraven 19.02.19 v 07:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1635
19.2.19 07:36
@hanka.br. píše:
A to, jak se tebou manžel mluví, ty fakt vůbec neřešíš?

Já myslím, že to tak doslovně neřekl, podle toho, co je tam psané, že to spíše zakladatelka řekla vlastními slovy - nebo ne??? Pokud ano, tak je to skutečně velký problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová