Problém s usínáním novorozence

339
4.12.20 17:06

Problém s usínáním novorozence

Dobrý den,
zkouším, zda by někoho nenapadla nějaká rada nebo nemá podobnou zkušenost. Strašně bojujeme v podvečer a hlavně v noci a už nevím co by.
Naše holčička byla zatím každé dopoledne jak anděl, krásně klidná, usnula vždy po nakojení sama, bez nějakého drncání, po obědě jdeme do kočárku, tam taky na chvíli usne, někdy třeba 3h někdy míň. Jakmile se probudí po tom kočárku, tak nastává boj. Není ji možné vůbec zklidnit, aby třeba jen koukala, když se nakrmí, je mi jasný, že nemůže celý den jen spát. Ale ona prostě řve a jinde než na prsu není k zastavení. Přijde mi, že jakmile se setmí, tak to nastává. Docela ji trápí prdíky, takže nahřívání bříška, koníci, nožičky přitahujeme k bříšku, masírujeme bříško. Horko těžko jí udržím do koupání, než přijde taťka z práce. Takže pak koupeme celkem brzo, cca okolo 18h. Po koupání nakojim už v ložnici a začíná uspávání, někdy skáčeme na balonu, jindy jen chodíme a kocáme. Jednou jsme uspávali několik hodin. Předevčírem jsem omyla kočár a podařilo se ji uspat v něm. Včera jsme ji už svázali ručičky do zavinky a pak spala skoro 7 hodin až do rána, což teda upřímně po porodu byla pro mě první parhodinovka spánku ikdyž jsem se budila. Nemůžeme ale spoléhat na to, že to dneska zabere zase, že jo. Uff to je sloh, nevím, jestli se to bude chtít někomu číst, ale už zkouším a hledám co se da :zed: kdyby měl někdo nějakou radu, tak sem s ní :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4829
4.12.20 17:41

Je unavená/přetažená a chce spinkat.
Zkus jí zavinout a dát silný bílý šum, uvidíš jak se Ti promění… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36168
4.12.20 17:42

Kolik jí je? Večer se o někdy tak bývá, jsou moc unavení, bolí je břicho atd, je to taková hodina duchů. Je to jen období ý co pak zase bude jiné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
4.12.20 17:52

A proč ji nedáš spát, jak potřebuje a držíš ji vzhůru do příchodu táty z práce? Nedivím se, že pak špatně usíná, když je přetažená.

• Citovat
  • Upravit
72725
4.12.20 18:02

Večer nejvíc bolí bříško.. U nás je záchranou rektalni trubička, jinak by asi prasknul.. Jinak pokud zabírá zavinovačka, tak prostě zavin a hotovo. Každé mrne je jiné, třeba hledat cestu.. Jak psaly holky, může být jen pretazena, dej spát dřív

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1602
4.12.20 18:13

Dcera do půl roku spala 2×30min, v noci usínala kolem 1h a vstávala ve 4. Nepomohla zavinka, dudel nechtěla nikdy, hlad neměla, prdíky jako všechny ostatní děti. Podle dr prospívající zdravé dítě, jen nespavé. Prostě to tak některé děti mají. Byli jsme doma chodící mrtvoly. Já nechápu co by některé matky od těch dětí tak jako chtěly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4829
4.12.20 18:20

@AlcaBa
Nám zavinka bez bílého šumu nefungovala. Měli jste ho? :nevim:
Jinak teda drsný, smekám… jste museli být fakt Zombie :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
339
4.12.20 18:24

@lucenka tak samozřejmě se snažím aby usnula ještě odpoledne, ale není ji možné utišit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
4.12.20 19:29
@AlcaBa píše:
Dcera do půl roku spala 2×30min, v noci usínala kolem 1h a vstávala ve 4. Nepomohla zavinka, dudel nechtěla nikdy, hlad neměla, prdíky jako všechny ostatní děti. Podle dr prospívající zdravé dítě, jen nespavé. Prostě to tak některé děti mají. Byli jsme doma chodící mrtvoly. Já nechápu co by některé matky od těch dětí tak jako chtěly…

U nás to samé, akorát až do roka. Prakticky jen pořád řval, nebo se kojil. Kolikrát uz jsem v zoufalství pochodovala venku v 11 v noci s malým v šátku ( kočár nesnesl) zkoušela jsem úplně všechno co jsem našla na netu, co poradila rodina, kamarádky. Prostě nic, vyrostl z toho. Někdy to člověk musí prostě přežít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
910
4.12.20 21:15

U nás to tak bylo taky. S tím rozdílem, že o denním spánku jsem si u staršího mohla nechat leda tak zdát. Uspavat několik hodin večer byl standard. Často už jsem jen rezignovaně seděla na posteli s ním v náručí, nepomohlo prostě nic, zavinout, šum, zahřívat, zpívat, houpat, předat někomu jinému (že by že mě cítil stres, aby ne, když jsem byla 13 hodin denně v křiku). Přešlo to prostě samo :nevim: už si nepamatuju, kdy začal usínat tak nějak pravidelně, ale co to šlo, hned jsem zkoušela držet večerní rituál (koupání, kojení, pomazlit, do postýlky a číst) a celkem to fungovalo, pár měsíců to vydrželo a jak byl starší, už pak i sám dal najevo, co chce. Hlavně pevné nervy, načerpej co nejvíc energie přes den když spí, ať můžeš večer fungovat. Přejde to, uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1602
4.12.20 22:53

@Pajik 76 bílý šum řvala, fén fungoval 2×,. Pak jsem stáhla apku se 30různými zvuky (moře, auto, vlak)… Nic :zed: popravdě jsem myslela, že umřu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4829
4.12.20 22:58

@AlcaBa
Mě nefunguje nic přes mobil. Bílý šum pouze z nějakého přístroje k tomu určenému. Máme Myhummy, to je řev.., že jsme se až lekli, ale zabralo to okamžitě.
Obecně to lidem co vím z mobilu nefunguje. Chce to zakovej temnej, zemitej, silnej tón… to mobil prostě nedokáže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1602
4.12.20 22:58

@Deninina bohužel mám stejnou zkušenost… 1× jsem nechala ze zoufalství vyřvat… Řvala půl hodiny a pak zvracela už vždy… Doteď si za to rvu vlasy, co jsem to vlastnímu dítěti udělala :,( uspávat bez prsa? Položit a odejít? Neznám a neznala jsem. Bylo to peklo…Teď jsem těhu a strašně se bojím co bude :zed: ALE přežili jsme a přežijem i tohle (doufám :D :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1602
4.12.20 23:02

@Pajik 76 ale my zkoušeli fén i vysavač life. Až pak i apku, kolotoč… Prostě vše… Popravdě konečně vidím že to zažil i někdo jiný :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4829
4.12.20 23:07

@AlcaBa
Mě to taky dělala, ale pár dní a pak jsem ji pevně zavinula a dala jí úplně k uchu to srdíčko (je to na fotce u mého prvního příspěvku)… úplně se zarazila, zavřela oči a usla. A pak už každý den. Tak to pak zkuste u druhého, stojí to za to. Třeba tohle pomůže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí